Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Απριλίου 2017

Μια ισοπαλία που "έτσουξε" τον Παναθηναϊκό (1963)

Σαν σήμερα στις 28/4/1963, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην κατάμεστη Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1962-1963...

Σε παιχνίδι στο οποίο κόπηκαν 20.131 εισιτήρια (τόση ακριβώς ήταν η χωρητικότητα του ιστορικού γηπέδου μας τότε) και εισπράχθηκαν 400.609 δρχ, η Τούμπα είδε τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο ως εκείνη την αγωνιστική Παναθηναϊκό και να μένει στο ισόπαλο 1-1, ένα σκορ πέρα για πέρα άδικο για εμάς!

Ο Δικέφαλος "εξαφάνισε" τα αστέρια της αθηναϊκής ομάδα (Δομάζο, Παπαεμμανουήλ κλπ), έχασε μοναδικές ευκαιρίες, με καλύτερη αυτή που έχασε ο Λέανδρος στο 48' όταν βρέθηκε μόνος του με τον Βουτσαρά αλλά το σουτ του τράνταξε το δοκάρι, η μπάλα ήρθε και πάλι στον Λέανδρο που με νέο σουτ βρήκε αυτή τη φορά το άλλο κάθετο δοκάρι.

O Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί στο 15' με τον Τουμπέλη, για να ισοφαρίσει στο 51' ο Βασιλειάδης, την ώρα που ο Λέανδρος έκλαιγε από τη χαρά του γιατί επανορθώθηκε η δική του μεγάλη χαμένη ευκαιρία!

Αυτά συμβαίνουν όταν οι παίκτες "νιώθουν ΠΑΟΚ" και ματώνουν κάθε Κυριακή την ασπρόμαυρη φανέλα!
Η στιγμή της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ! Ο Λέανδρος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Βασιλειάδης με βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Καμάρα που βρισκεται πάνω στη γραμμή...

Στο 75' ο Ιταλός ρέφερι Κατάλντο απέβαλε τους Λουκανίδη - Χασιώτη, με τον παίκτη του Παναθηναϊκόυ να αρνείται να βγει από το γήπεδο και να επακολουθήσουν σκηνές απείρου κάλλους!

Τι είχε συμβεί: Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει κόρνερ, ο Λουκανίδης προωθήθηκε και τον μάρκαρε ο Χασιώτης. Στη συνέχεια οι δύο παίκτες έπεσαν στο έδαφος και αλληλοχτυπήθηκαν, με αποτέλεσμα ο Ιταλός ρέφερι Κατάλντο να τους δείξει την κόκκινη.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο διαματυριών για 10 λεπτά μέχρι να πεισθεί ο Λουκανίδης να αποχωρήσει...

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε και τις δύο ομάδες ανικανοποίητες για ... διαφορετικούς λόγους. Ο μεν ΠΑΟΚ επειδή έχασε ευκαιρία νίκης, ο δε Παναθηναϊκός επειδή έχασε την 1η θέση, καθώς τον πέρασε η ΑΕΚ...

Και όπως μπορείτε να διαβάσετε στην προτελευταία παράγραφο του κειμένου, αυτή η ισοπαλία ... έτσουξε!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Μακρής, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος

Παναθηναϊκός: Βουτσαράς, Καμάρας, Λουκανίδης, Ανδρέου, Πιτυχούτης, Σούρπης, Παναγιωτίδης, Παπαεμμανουήλ, Δομάζος, Τουμπέλης, Πανάκης.

Η τελική βαθμολογία...

*Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

* Ρίχνοντας μια ματιά στην τελική βαθμολογία, το μάτι πέφτει και στη θέση Νο 14 στην οποία φιγουράρει ο ... συμπολίτης που σώθηκε στο τσακ στα μπαράζ, χάρη σε μια ισοπαλία που πήρε στον Παναιγιάλειο (0-0)!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4