Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Απριλίου 2017

"Και σε πεντέξι εβδομάδες ..." (1985)

Σαν σήμερα στις 28/4/1985, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ του Βάλτερ Σκότσικ, υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1984-1985... 

Μετά το σπουδαίο διπλό της 24ης αγωνιστικής επί του Ηρακλή στα Τρίκαλα, ο κόσμος είχε πάρει το ξεκάθαρο μήνυμα πως η ομάδα πήγαινε καρφί για τον 2ο τίτλο της ιστορίας της.

Εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα σχεδόν γέμισε την Τούμπα (19.344 εισιτήρια), δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα του ματς!

Σε ένα μετριότατο παιχνίδι που όσοι το είδαμε το έχουμε ξεχάσει προ πολλού, οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή αλλά να μην απειλεί. 

Η αγωνία ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα στις κερκίδες, καθώς η ώρα περνούσε και το γκολ δεν ερχόταν! Το δάγκωμα των φελιζόλ (για τους μη καπνιστές) και τα τσιγάρα (για τους καπνιστές) έδιναν και έπαιρναν. 

Η Παναχαϊκή απείλησε πρώτη όταν στο 3' σε σέντρα του Δαβουρλή, ο Χαρδαλιάς έπιασε την κοντινή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ. 

Στο 16' ο Σκαρτάδος πέρασε την μπάλα στον Χάρη Μπανιώτη που σούταρε δυνατά για να πεταχτεί ο Παπαδόπουλος στο "Γ" και να αποκρούσει σε κόρνερ. 

Στο 24' πλασέ του Σκαρτάδου, πάλι σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος.

Στο 32' νέο πλασέ του Σκαρτάδου απομακρύνθηκε από αμυντικό πάνω στη γραμμή!

Και ξαφνικά κάπου κοντά στο 30' εγένετο σεισμός! 

O ένας και μοναδικός leader της ΠΑΟΚτσήδικης κερκίδας (Μάκης), με τη γνωστή αργή κίνηση του χεριού του αρχίζει σε πολύ αργό ρυθμό το σύνθημα: 

"Και σε πεντέξι εβδομάδες και σε πεντέξι εβδομάδες, θα είμαστε εμείς πρωταθλητές, θα είμαστε εμείς πρωταθλητές οε οε οε οε". 

Στο καπάκι και το: "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, δεν το πήρατε χαμπάρι είμαστε πρωταθλητές", με αυτό το τελευταίο να έχει τραγουδηθεί και σε προηγούμενα παιχνίδια! 

Στο 44' σε μπαλιά τρύπα του Σκαρτάδου στον Καρασαββίδη, ο Κυριακόπουλος έπιασε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, πεντακάθαρο πέναλτι, το οποίο ο Βασσάρας το μετέτρεψε σε φάουλ εκτός περιοχής! 

Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται! Τα συνθήματα σε χρόνο μηδέν μεταλαμπαδεύτηκαν σε όλη την Τούμπα, οι εξέδρες πήραν φωτιά, μια φωτιά που αφύπνισε τους παίκτες μας και στο 45' με τον Αρη Καρασαββίδη πήραν προβάδιασμα στο σκορ, υποχρεώνοντας τον Αντώνη Βασσάρα να δείξει στους φιλοξενούμενους τη σέντρα του γηπέδου!
Στο 63' ο βοηθός αφήνει τον Γεωργακόπουλο να μπει στην περιοχή μας από εμφανή θέση οφ σάιντ, το πλασέ του πέρασε άουτ...

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 85' ο Γιώργος Σκαρτάδος. Τρελό πανηγύρι στην Τούμπα με τον κόσμο να μη φεύγει από τη θέση του και να γιορτάζει μια νίκη, η οποία σε συνδυασμό με το εύκολο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στη συνέχεια, έφερνε την ομάδα κοντά στον πολυπόθητο στόχο της!

Πιο συγκεκριμένα ακολουθούσαν δυο εκτός έδρας παιχνίδι σε δύο ασπρόμαυρες πόλεις (Κατερίνη - Δράμα), παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, τον Πανιώνιο εκτός και η σεζόν έκλεινε με τον Παναθηναϊκό (ήταν ο βασικός συνδιεκδικητής) εντός! 

Και επειδή στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, θα δείτε τι έγινε σε αυτά τα παιχνίδι τις επόμενες μέρες, με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζει τις γνωστές τάσεις αυτοχειρίας, κάτι που τελικά ευτυχώς δεν το πλήρωσε... 

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς με την Παναχαϊκή, ο Θωμάς Σίγγας (όσο αγωνίστηκε), τον ακολούθησαν σε απόδοση Μπανιώτης και Δημόπουλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Σίγγας (69' Κωστίκος), Δημόπουλος, Πάπριτσα, Καρασαββίδης (75' Λιάκος).

Παναχαϊκή: Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος (80' Αλεβιζόπουλος), Παπαγιαννόπουλος, Κυριακόπουλος, Κίζας, Πατρώνης, Νταλάκας, Γεωργακόπουλος, Ζήκος, Δαβουρλής (68' Δρακόπουλος), Χαρδαλιάς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4