Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Απριλίου 2017

Με Λαγωνίδη και ανατροπή, νίκησε την ΑΕΚ (1993)

Σαν σήμερα στις 10/4/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1992-1993 ...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 12.000 περίπου θεατές (9.267 τα εισιτήρια), ανάμεσά τους και αρκετοί οπαδοί της μετέπειτα πρωταθλήτριας ΑΕΚ, που ήρθαν στην Τούμπα με τον αέρα και τη σιγουριά που τους έδινε η διαφορά των επτά βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό...
Με τον αγώνα της Τούμπας που έγινε απόγευμα Σαββάτου, άνοιξε η αυλαία εκείνης της αγωνιστικής και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ με τον Αλεξανδρή στο 52', που είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από κόντρα της μπάλας σε Ηλιάδη και Σλίσκοβιτς και από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Πουρλιοτόπουλο που δεν είχε και πολλά περιθώρια αντίδρασης!
Το γκολ αυτό ξύπνησε τον ιδιαίτερα μαχητικό ΠΑΟΚ, η ομάδα βγήκε στην επίθεση και δύο λεπτά αργότερα (54') ο Λαγωνίδης ανατράπηκε από τον Καραγιάννη λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, στην μετόπη της εστίας του Μήνου.
 
Το φάουλ το εκτέλεσε τεχνικά ο ... "παθών" η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μανόλη Παπαδόπουλου που συμμετείχε στο τείχος, ξεγέλασε τον τερματοφύλακα της αθηναϊκής ομάδας και κατέληξε στα δίχτυα του!

Στο 59' ο Πουρλιοτόπουλος νίκησε στο τετ α τετ τον Αλεξανδρή.
Στο 77' η Τούμπα πήρε φωτιά! Ο Παπαδόπουλος χρεώθηκε με έμμεσο φάουλ για επικίνδυνο παιχνίδι στον Τζούρτζεβιτς, καθώς σήκωσε ψηλά το πόδι του, την εκτέλεσε ανέλαβε ο Κώστας Λαγωνίδης (μετά από πάσα του Καπετανόπουλου με το τακούνι) και με συρτό δυνατό σουτ σκόραρε και πάλι, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ μια σημαντική νίκη, μια νίκη που ήρθε όπως και πολλές άλλες με ανατροπή επί της ΑΕΚ!
Κορυφαίος του γηπέδου ο Λαγωνίδης και εξαιρετικοί οι Μαλιούφας, Ηλιάδης, Παναγιωτίδης, Τζούρτζεβιτς.
 
Με τη νίκη του ο ΠΑΟΚ σταμάτησε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων κόντρα στην αθηναϊκή ομάδα, καθώς είχαμε να την κερδίσουμε στην Τούμπα από την περίοδο 1986-1987 (1-0 με Βασιλάκο στο 58'). Ακολούθησαν 4 ισοπαλίες και μία ήττα...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Ηλιάδης, Καπετανόπουλος, Μαλιούφας, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Παναγιωτίδης (83' Παπουλίδης *), Οικονομίδης, Τζούρτζεβιτς, Ζαγοράκης, Δερμιτζάκης (84' Θ. Δημόπουλος).

ΑΕΚ: Μήνου, Παπαδόπουλος (80' Μητρόπουλος), Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάζοβιτς, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής, Σαβέφσκι, Δημητριάδης, Τσιάρτας (46' Κλόπας), Σλίσκοβιτς.
Δηλώσεις:

Όλεγκ Μπλαχίν: "Ήταν ένα κλασικό ντέρμπι στο οποίο η αεκ ήθελε τη νίκη επειδή διεκδικεί το πρωτάθλημα κι εμείς για να μείνουμε ζωντανοί στο κόλπο για την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η θέληση και η δύναμη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά μας. Όπως εξελίχθηκε το ματς θα μπορούσαμε να μην είχαμε κερδίσει, αλλά σε κατάλληλες στιγμές μπορέσαμε και πετύχαμε δύο γκολ, ώστε να πάρουμε εμείς τους τρεις βαθμούς.

Τώρα πρέπει να βλέπουμε μπροστά και μας περιμένει πολλή δουλειά, για να συγκεντρώσουμε τους βαθμούς που θέλουμε".

Ο μεγάλος πρωταγωνιστικής της ανατροπής, Κώστας Λαγωνίδης, δήλωσε: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο αιφνιδιαστήκαμε. Η ομάδα ήθελε τη νίκη και ανέκαμψε μετά το γκολ. Οφείλουμε πάρα πολλά στον κόσμο μας, που απέδειξε ότι δίκαια χαρακτηρίζεται σαν ο δωδέκατος παίκτης μας!"

Κατηφής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, στις δηλώσεις του επεσήμανε: "Ξέραμε πόσο σημαντικό θα ήταν αυτό το ματς και δουλέψαμε πάνω σ' αυτό. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε όπως τον περιμέναμε. Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε και στην επανάληψη προηγηθήκαμε με τον Αλεξανδρή. Δύσκολα να πεις τι φταίει όταν δέχεσαι δύο γκολ από φάουλ".
* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Ήταν άλλη μια σεζόν στην οποία οι προπονητές άλλαζαν σαν τα πουκάμισα! Ξεκίνησε ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο -τότε πρόεδρο- Θωμά Βουλινό!
* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, της περιόδου 1992-1993...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4