Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Απριλίου 2017

Έπιασε την κορυφή με τετράμπαλο! (1976)

Σαν σήμερα στις 11/4/1976, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1975-1976 ...

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ έπαιζε εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό και η μάχη της κορυφής είχε φουντώσει για τα καλά!

Οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ, διέλυσαν την ομάδα της Νέας Σμύρνης με το εντυπωσιακό 4-0, εκμεταλλεύτηκαν την εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ (0-1) και την έπιασαν στην κορυφή έχοντας από 39 βαθμούς η κάθε ομάδα.
Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν η ομάδα που δεν κατέβηκε από αυτήν μέχρι το τέλος της κούρσας, πανηγυρίζοντας έτσι το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του!
Εκείνο το απόγευμα (μπροστά σε 15.000 περίπου θεατές, 11.573 τα εισιτήρια) το σκορ στην Τούμπα άνοιξε με αυτογκόλ του Χάιτα στο 6', για να γίνει το 2-0 από τον Κερμανίδη στο 40', σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.
 
Στην επανάληψη ο Σαράφης στο 61' έκανε το 3-0 με πέναλτι (ανατροπή του Κούδα από τον Χριστοδούλου) για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 με δράστη τον Χρήστο Τερζανίδη στο 82'.
Η νίκη και η πρωτιά έφερε φρενίτιδα ενθουσιασμού στον κόσμο της ομάδας που άρχισε να βλέπει το όνειρο δεκαετιών να παίρνει σάρκα και οστά!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο.

Πανιώνιος: Κάκαρης, Σπαθάρας, Καλογερόπουλος (46' Χριστοδούλου), Τσιρογιάννης, Παπανίκας, Μωραϊτέλης, Χάιτας, Εμβολιάδης, Ιντζόγλου (62' Μαυρίκης), Σαϊπάς, Τσίκας.
* Οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ πέτυχαν σε σύνολο 30 αγώνων: 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν μόλις δύο φορές, από Γιάννινα εκτός και Ατρόμητο εντός, με την τελευταία ήττα να έρχεται την προτελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε αδιάφορο παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα ήταν ήδη εξασφαλισμένο.

* Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά έχοντας πετύχει 60 τέρματα (καλύτερη επίθεση!), ενώ δέχτηκε 17 (καλύτερη άμυνα!). Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί λένε την αλήθεια...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4