Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Απριλίου 2017

Εξέτισε την τιμωρία με 2η νίκη στην Κατερίνη (1980)

Σαν σήμερα στις 13/4/1980, ο τιμωρημένος ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Κατερίνη την Κόρινθο, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1979-1980...

Ήταν η 2η αγωνιστική της τιμωρίας του για τα όσα είχαν γίνει στο ματς με τον Παναθηναϊκό, στο αλήστου μνήμης παιχνίδι με τον Λίτσα, ποινή την οποία εξέτισε με αυτό το παιχνίδι.

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, σε ένα γήπεδο που ήταν από άκρη σε άκρη ασπρόμαυρο (4.318 τα εισιτήρια, πολύ περισσότερος ο κόσμος), κέρδισε εύκολα με 3-1.
Άνοιξε μάλιστα λογαριασμό με το καλημέρα, μόλις στο 2', όταν ο Βασιλάκος έκανε τη σέντρα, ο Ορφανός βρέθηκε σε πολύ καλή θέση σούταρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Γιάννη Στέφα, ιδιαίτερα γνωστού από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ το διάστημα 1972-1975...

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτίθεται και στο 20' ο Σαράφης έγραψε το 2-0.

Εννιά λεπτά αργότερα (29') ο Αναστασιάδης ανατράπηκε από τον Τσικιτζέλα, ο διαιτητής Χαραλαμπίδης έδωσε το πέναλτι, όμως ο "Καίσαρας" δεν μπόρεσε να νικήσει από τα 11 μέτρα τον πρώην συμπαίκτη του που μπλόκαρε την μπάλα (αρχική εικόνα)...
Στο 62' μετά από σέντρα του Βασιλάκου, ο Κερμανίδης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα με τη βοήθεια και του Τσικιτζέλα, κατέληξε στα δίχτυα της Κορίνθου για 3η φορά. Το μόνο που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 65' με εύστοχο πέναλτι του Πίττα (υπέπεσε ο Αναστασιάδης ανατρέποντας τον Τόγια).
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κερμανίδης, Δαμανάκης, Σαράφης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Κερμανίδης (72' Αλεξανδρίδης), Σαράφης, Κωστίκος, Βασιλάκος, Ορφανός.

Κόρινθος: Στέφας, Πολυχρονόπουλος, Καλαϊτζίδης, Μακρής (26' Τζαμουράνης, 54' Αγουρίδης), Τσικιτζέλας. Γιαννακούλας, Πίττας, Καλκούνος, Πίσσας, Τόγιας, Παουνόφσκι.

Η βαθμολογία:
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4