Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Μαρτίου 2017

Δε γλίτωσε ούτε ο Λόραντ! (1976)

Σαν σήμερα 14/3/1976, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1975-1976 ...

Η γκρίνια του κόσμου προς το πρόσωπο του προπονητή της κάθε ομάδας, είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο... Πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για ... ΠΑΟΚ!

Ούτε ο μεγάλος Γκιούλα Λόραντ το απέφυγε αυτό και μάλιστα λίγους μήνες πριν ο Δικέφαλος σηκώσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του!!! Ήταν σαν σήμερα 14/3/1976 και ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό
.
Η ομάδα βρισκόταν στη 2η θέση (τρεις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ) και το άγχος είχε κυριεύσει από την αρχή του παιχνιδιού παίκτες και οπαδούς στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Λόραντ παρέταξε μια ενδεκάδα με απουσίες λόγω τραυματισμών και λόγω ... rotation!

Αυτό το τελευταίο δεν άρεσε στον κόσμο που ανέβηκε εκείνο το απόγευμα στην Τούμπα (κοντά στις 10.000 ήταν, 9,304 τα εισιτήρια). Μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0 χάρη σε γκολ του Νέτο Γκουερίνο στο 22'...

Στην επανάληψη ο Πανσερραϊκός βγήκε από το καβούκι του, άρχισε να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις και η γκρίνια άρχισε στις εξέδρες! Άγχος, διαμαρτυρίες και φόβος για την οποιαδήποτε βαθμολογική απώλεια, κυριάρχησαν στην Τούμπα, και το αποκορύφωμα της έντασης ήρθε στο 75΄όταν ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έβγαλε από το παιχνίδι τον Ασλανίδη, περνώντας στη θέση του τον νεαρό Ορφανό.
Μετά τον αγώνα ο κόσμος τα έβαλε με τον Παντελάκη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη μη απομάκρυνση του Λόραντ από τον ασπρόμαυρο πάγκο (!!!). Μιλάμε για τον προπονητή που έφερε στον σύλλογο το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του!

Ο Παντελάκης έγραψε τις φωνές διαμαρτυρίας εκεί που δεν πιάνει το μελάνι και φυσικά δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Βούλγαρης, Κερμανίδης, Σαράφης, Γκουερίνο, Αναστασιάδης, Ασλανίδης (75' Ορφανός).

Πανσερραϊκός: Ντάκοβιτς, Γκανάτσιος, Τσιρίκας, Κατσαβάκης, Κεχαγιάς, Λυγάσης (46' Τσίκος), Σοφιάς, Μπάτης, Ζελίδης, Καφετζής, Καλτσάς (88' Δημητρίου).

Η βαθμολογία ...
 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4