Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαρτίου 2017

Δοκάρια και ατυχία έφεραν το φτωχό 1-0 (1982)

Σαν σήμερα στις 31/3/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Πανιώνιο στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια των ομάδων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1981-1982 ...

Στην 40η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1981-82 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Ο Δικέφαλος προερχόταν από μεγάλη πρόκριση σε διπλά ματς επί της ΑΕΚ (6-1 στην Τούμπα και 2-2 στη ρεβάνς), ενώ ο Πανιώνιος είχε αποκλείσει τον Παναιγιάλειο (0-0 και 3-1).

Η αναμέτρηση έγινε μπροστά σε 13.000 θεατές (12.480 τα εισιτήρια), ο Δικέφαλος ήταν μια κλάση καλύτερος του αντιπάλου του, όμως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αργυρίου βρήκε την ομάδα μας να κερδίζει με το φτωχό 1-0, αντί για ένα δίκαιο 4-0 τουλάχιστον!
Οι παίκτες του Χάινς Χέερ, πήραν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 10' με ωραίο γυριστό σουτ του Γιάννη Δαμανάκη και ενώ τρία λεπτά νωρίτερα ο παίκτης μας είδε την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Συρίγου, στην κεφαλιά που επιχείρησε μετά από μπαλιά του Κούδα...
Την ίδια τύχη είχαν το σουτ του Δημόπουλου με την έναρξη της επανάληψης και το σουτ του Κούδα στο 55'.

Ο Πανιώνιος με σφιχτή μαζική άμυνα προσπαθούσε να κρατήσει χαμηλά το σκορ, κάτι που πέτυχε με τη βοήθεια της τύχης και του εξαιρετικού εκείνη τη μέρα Συρίγου.
Ο Συρίγος μάλιστα στο 85' απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Κωστίκος, κάνοντας ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των παικτών μας στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης, η οποία έγινε στις 28/4/1982 και στην οποία ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά την πρόκριση για τον ημιτελικό, γνωρίζοντας γλυκιά ήττα με 2-1...

Οι φιλοξενούμενοι αγωνιζόταν από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Παπαμιχαήλ, ο οποίος έκανε φάουλ στον Σίγγα και στη συνέχεια τον πάτησε, ενώ ο παίκτης μας ήταν πεσμένος στο έδαφος!

Από εκείνο το χρονικό σημείο ο τεχνικός του Πανιωνίου (Μάρκοβιτς), εφάρμοσε διπλή ζώνη άμυνας, με πολλές καθυστερήσεις και επιθετική ανυπαρξία της ομάδας του.

Η μπάλα όμως δεν έμπαινε μέσα με τίποτε και έτσι φτάσαμε στο φτωχό 1-0...

Η πλάκα στην υπόθεση είναι πως ο Πανιώνιος επέστρεψε στην Αθήνα με πολλά παράπονα (!!!), αντί να ευγνωμονεί τη θεά τύχη που γλίτωσε την συντριβή και τον αποκλεισμό από το πρώτο κιόλας ματς!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Δαμανάκης και Γούναρης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Σίγγας, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Δαμανάκης, Τριανταφυλλίδης (63' Γκουερίνο), Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Πανιώνιος: Συρίγος, Λαζάρου, Γραβάνης, Χαλκίδης, Εμβολιάδης (60' Μπάσο), Χατζόπουλος, Σαραβάκος, Καναράς, Παπαδημητρίου (24' Λατουσέ), Παπαμιχαήλ, Μαυρίκης.
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1981-1982.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4