Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαρτίου 2017

Εξάσφαιρος στον δρόμο για τον τελικό (1971)

Σαν σήμερα στις 31/3/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τα Τρίκαλα, σε παιχνίδι του γ' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1970-1971 ... 

Η 29η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1970-71 ήταν η τελευταία διοργάνωση κυπέλλου όπου πλην των ομάδων Α' και Β' εθνικής κατηγορίας μετείχαν και οι ομάδες των ανά νομό τοπικών ενώσεων. 

Οι 16 ομάδες που είχαν φτάσει ως τους "16" της προηγούμενης χρονιάς προκρίθηκαν χωρίς αγώνες στη φάση των "32", ενώ οι υπόλοιπες για να μετέχουν σε αυτήν έδωσαν μία σειρά αγώνων με βάση γεωγραφικά κριτήρια. 

Ο Δικέφαλος είχε αποκλείσει ήδη την Καλλιθέα (0-2 στο Ελ Πάσο), ενώ ανήκοντας στις 16 ομάδες που είχαν φτάσει ως τους "16" της προηγούμενης χρονιάς προκρίθηκε χωρίς αγώνες στη φάση των "32". 

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 10.000 θεατές (8.695 τα εισιτήρια), ήταν καταιγιστικός μετά τη συμπλήρωση του 15λέπτου της αναμέτρησης, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την ισορροπία στο παιχνίδι. 
Στο 16΄ο Μαντζουράκης μετά από συνδυασμό Τερζανίδη, Κούδα. Παρίδη και μπαλιά τρύπα του τελευταίου, ντρίπλαρε τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 35’ ο Χατζηαντωνίου πάσαρε στον Ασλανίδη και αυτός εξαπέλυσε μια από τις γνωστές βολίδες του κάνοντας το 2-0, σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Πρωτονοτάριου. 

Στο 51’, Κούδας και Παρίδης έπαιξαν το 1-2 με τον τελευταίο να γράφει το 3-0 με πλασέ, ενώ στο 57’ ο Μαντζουράκης μετά από μπαλιά του Μπέλλη σημείωσε το 4-0. 

Στο 64’ ο Σινάτκας μείωσε προσωρινά σε 4-1 εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνάς μας, για να γίνει το 5-1 από τον Μαντζουράκη στο 68’, μετά από συνδυασμό Κούδα – Ασλανίδη. 

Το τελικό 6-1 διαμορφώθηκε στο 86’ από τον Κούδα, που αξιοποίησε ιδανικά την μπαλιά του Ασλανίδη, νικώντας με όμορφο τελείωμα τον Σιδηρόπουλο. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μαντζουράκης, Κούδας, Ασλανίδης χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, ενώ από τα Τρίκαλα ξεχώρισαν οι Νίκας, Κοκοτούλης, Σινάτκας καθώς και ο Σιδηρόπουλος, παρά τα έξι γκολ που δέχτηκε! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Μπέλλης, Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος, Λάζος, Παρίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Ασλανίδης, Μαντζουράκης. 

Τρίκαλα: Σιδηρόπουλος, Πανταζής, Νίκας, Μυλωνάς, Γεωργίτσης, (59’ Μάγγος, 63’ Γκούμας), Κοτοβάς, Γρηγορίου, Μπεσίρης, Καλαϊτζής, Σινάτκας, Κοκοτούλης. 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Μαντζουράκης να πετυχαίνει το δεύτερο δικό του γκολ και τέταρτο του ΠΑΟΚ στο 58' της αναμέτρησης... 

* Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στο θεσμό του Κυπέλλου συνεχίστηκε ως τον τελικό, με την ομάδα μας να αποκλείει στη συνέχεια τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα με 3-2 (προημιτελικός) και την ΑΕΚ με το ίδιο σκορ (ημιτελικός)! 

* Στον τελικό η ομάδα μας αντιμετώπισε στις 9/6/1971 τον Ολυμπιακό στο ... ουδέτερο Γ.Καραϊσκάκης και έχασε με 3-1. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4