Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Φεβρουαρίου 2017

Πρόκριση στον Ταύρο! (1973)

Σαν σήμερα στις 7/2/1973, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Φωστήρα, για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1972-1973 ...

Την ομάδα που είχε το προσωνύμιο "Φονέας των Γιγάντων", καθώς σε ουκ ολίγες περιπτώσεις είχε κάνει ζημίες στις θεωρούμενες μεγάλες ελληνικές ομάδες.

Ο Δικέφαλος εκείνη τη σεζόν έπαιζε ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο της ιστορίας του με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, αλλά στο τέλος της περιόδου εκείνη η ομαδάρα δε σήκωσε κανένα από τους δύο εγχώριους τίτλους επειδή έτσι ήθελαν οι "νταβατζήδες" του ποδοσφαίρου μας...
Σαν σήμερα λοιπόν ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στον Ταύρο για να αντιμετωπίσει τον Φωστήρα και κατάφερε να πάρει πολύ δύσκολη πρόκριση, συνεχίζοντας το δικό του ταξίδι για τον τελικό του θεσμού, που έγινε λίγους μήνες αργότερα (17/6/1973) στο ... ουδέτερο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον ... Ολυμπιακό!

Νωρίτερα στη διοργάνωση είχε αποκλείσει διαδοχικά, εκτός έδρας, την Αναγέννηση Επανομής (0-3) και εντός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου (5-1).

Ο πρωτοπόρος εκείνη την εποχή του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ, στο κατάμεστο γήπεδο των Σφαγείων, είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, παρά την απουσία του Γ. Κούδα, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, οι οποίες δε μετουσιώθηκαν σε τέρμα ...

Μόλις στο 10' σέντρα ο Ασλανίδης, κεφαλιά ο Αποστολίδης, η μπάλα πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα, κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα, αλλά σαν από μηχανής θεός ο Συρανίδης πρόλαβε και απομάκρυνε πριν περάσει την τελική γραμμή, κυριολεκτικά με υπερπροσπάθεια!
 
Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 19' με κεφαλιά του Πανόπουλου, την οποία πολύ δύσκολα απέκρουσε ο Στέφας! Το σκορ άνοιξε στο 53' μετά θαυμάσιο συνδυασμό Σαράφη - Ασλανίδη - Αποστολίδη και εξαιρετικό τελείωμα του τελευταίου.

Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες μας, αλλά και τους πολλούς οπαδούς που ακολούθησαν την ομάδα στην πρωτεύουσα, στο δύσκολο αυτό παιχνίδι, απέναντι σε ένα αντίπαλο που ήταν εκείνη την εποχή σε πολύ καλό φεγγάρι!

Ο Φωστήρας ισοφάρισε στο 83' με τον Δεϊμέζη, σε μια φάση στην οποία έφερε σημαντικό μερίδιο ευθύνης ο Γιάννης Στέφας, όπως φαίνεται στην παρακάτω photo.
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση και εκεί υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο! Στο 106' ο Παρίδης σέντραρε, ο Αποστολίδης πήρε την κεφαλιά στρώνοντας την μπάλα στο Σαράφη και αυτός με ευθύβολο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Αρβανίτη.
106ο λεπτό: Ο Σαράφης χαρίζει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ ...
Η αντίδραση των γηπεδούχων μετά το γκολ του Καίσαρα ...

Από τον ΠΑΟΚ διακρίθηκαν οι Αποστολίδης (κορυφαίος του γηπέδου), Γούναρης, Φουντουκίδης, Σαράφης, χωρίς να υστερήσουν όσοι αγωνίστηκαν...

Οι συνθέσεις:

Φωστήρας: Αρβανίτης, Μπάρτζης, Νάτσης, Καπίρης, Κατάνιας, Αβαγιανέλης, Χριστοδούλου (65' Καρακίδης), Δεϊμέζης, Πανόπουλος, Συνανίδης (112' Χαραλαμπίδης), Ρεμούνδος.

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Μπέλλης (100' Μαντζουράκης), Σαράφης, Τερζανίδης (83' Λάζος), Παρίδης, Αποστολίδης, Ασλανίδης.

* Στην 31η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1972-73 μετείχαν συνολικά 78 ομάδες (18 Α' εθνικής και 60 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Υπήρξε κι ένας αρχικός προκριματικός γύρος με 14 ζευγάρια ομάδων Β' εθνικής, ώστε ο πρώτος γύρος να ξεκινούσε με 64 ομάδες.

* Στους 2 πρώτους γύρους (όπως και στον προκριματικό) η κλήρωση έγινε σε 2 ομίλους, χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια. Έτσι αγωνίστηκαν μεταξύ τους ομάδες από τη Νότια Ελλάδα στον πρώτο όμιλο και ομάδες από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στον δεύτερο όμιλο. Η κλήρωση έγινε πλέον ελεύθερη από τον Γ' γύρο.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4