Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Φεβρουαρίου 2017

Ισοπέδωσε τον συμπολίτη με πεντάρα (1975)

Σαν σήμερα στις 16/2/1975, ένας εντυπωσιακός και ιδιαίτερα αποτελεσματικός ΠΑΟΚ, διέλυσε στην Τούμπα τον Άρη με το εκκωφαντικό 5-0, σε παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1974-1975 ...
Ο Δικέφαλος χωρίς να δείξει οίκτο ισοπέδωσε τον αντίπαλο με το ευρύ 5-0 παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο που έθελξε τις χιλιάδες των θεατών!
Με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του ο Δικέφαλος πάτησε τον συμπολίτη αποδεικνύοντας τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά παράλληλα έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως στη Θεσσαλονίκη φτιάχνεται μια ομαδάρα, η οποία την επόμενη σεζόν σήκωσε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της!
Ο Κούδας με κοντινό πλασέ κάνει το 2-0
Γιώργος Κούδας και ... 3-0
Πειθαρχημένοι, γρήγοροι και αποτελεσματικοί οι παίκτες μας, έφεραν μεγάλο ενθουσιασμό και αποθεώθηκαν στην κατάμεστη Τούμπα σκοράροντας στο 23' με τον Παρίδη, διπλασίασε τα γκολ στο 28' με τον Κούδα, στο 52' ο ίδιος έγραψε το 3-0, στο 56' ο Τσιλιγκιρίδης το 4-0 και στο 87' ο Σαράφης, το τελικό 5-0 (στις εικόνες που ακολουθούν)
Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Κούδας, στον οποίο ο τότε τεχνικός του Άρη δεν έβαλε προσωπικό αντίπαλο και το πλήρωσε ακριβά καθώς λίγες ώρες αργότερα ... απολύθηκε. Διακρίθηκαν επίσης οι Φουντουκίδης, Τσιλιγκιρίδης, Παρίδης, Αναστασιάδης, Γούναρης.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Αναστασιάδης.

Άρης: Γάκης, Μπαλάφας, Ναλμπάντης, Βένος, Φοιρός, Δοάνης, Μπαλλής, Κούης, Ανανιάδης (61' Καπερνέκας), Πάλλας, Παστερνάκης (61' Χατζάρας).
* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4