Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Φεβρουαρίου 2017

Με ψυχή πήρε ισοπαλία στο Ούντινε! (2012)

Σαν σήμερα στις 16/2/2012, ένας ψυχωμένος και καλά διαβασμένος ΠΑΟΚ, πήρε "λευκή" ισοπαλία από την Ουντινέζε στην Ιταλία, στο 1ο παιχνίδι της φάσης των "32" του Europa League της περιόδου 2011-2012....

Η ομάδα μας έχοντας τη συμπαράσταση 6.000 οπαδών της που μετέτρεψαν το Φρίουλι σε ... Τούμπα, πιέστηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη και πήρε το θετικό αποτέλεσμα που την κρατούσε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης... 

Κορυφαίος παίκτης για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Ντάριο Κρέσιτς που είχε μία εξαιρετική βραδιά, ενώ υστέρησε η επιθετική μας γραμμή την οποία δεν αισθάνθηκαν οι Ιταλοί...


Οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι, απέδειξαν ότι η ευρωπαϊκή τους πορεία στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, που τους επέτρεψε να φθάσουν στους "32" της διοργάνωσης, μόνο τυχαία δεν ήταν! Η ισοπαλία εκείνη κράτησε τον ΠΑΟΚ για 12ο σερί ματς αήττητο στην Ευρώπη. 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, με τον Μπάστα, από τα δεξιά να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, ταλαιπωρώντας τον Σταφυλίδη. Στο πρώτο 20 λεπτό ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να περάσει την μπάλα από την σέντρα καθώς ακόμα και πέντε Ιταλοί παίκτες πίεζαν τους αμυντικούς μας...

Η σημαντικότερη ευκαιρία για την Ουντινέζε χάθηκε στο 6' όταν το σουτ του Αμπντί, από την μεγάλη περιοχή, βρήκε το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς. 

O Μπόλονι, βλέποντας τα αμυντικά κενά, έδωσε εντολή στον Γεωργιάδη να βοηθάει αμυντικά τον Σταφυλίδη, ενώ και από τον Σαλπιγγίδη ζήτησε να είναι πιο κοντά στον Αθανασιάδη, ώστε να παρενοχλεί πιο έντονα την αμυντική τριάδα της Ουντινέζε.

Σταδιακά, γύρω στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς. Αμύνονταν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ο Φωτάκης στο 28', με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Χαντάνοβιτς, την ώρα που η Ουντινέζε άρχιζε να εξασθενίζει επιθετικά, καθώς δεν υπήρχαν οι κενοί χώροι των πρώτων λεπτών, ενώ δεν ήταν και λίγα τα λάθη των παικτών του Γκουιντολίν.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην αρχή της επανάληψης. Η Ουντινέζε πίεζε, ο ΠΑΟΚ αμύνονταν ενώ το "Φρίουλι" δονούνταν από τις ιαχές μας. Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ έκλεινε όλο και περισσότερο στην άμυνα του. 

Ο Μπάστα, ο οποίος ήταν ο νούμερο ένα κίνδυνος, περιορίστηκε δραστικά κυρίως λόγω της βοήθειας του Γεωργιάδη στον Σταφυλίδη, εκτελώντας τις εντολές του Μπόλονι, η άμυνά μας έγινε πιο σφιχτή ενώ ο Κρέσιτς, συνέχισε να είναι ο κορυφαίος παίκτης του "Δικεφάλου". 

Οι ευκαιρίες της Ουντινέζε έβγαιναν όλο και πιο σπάνια και απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, υπήρχαν λίγες πιθανότητες να μετουσιωθούν σε γκολ.

Στα πρώτα 25 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η Ουντινέζε είχε μόλις δύο φάσεις. Η κεφαλιά του Ντανίλο στο 48' βρήκε στην θέση του τον Κρέσιτς, ενώ ο στο 68' το σουτ του Μπενάτια από την μεγάλη περιοχή, έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Μπόλονι ήθελε "φρέσκους" παίκτες προς το τέλος του ματς και στο 75' ο Γιάννου μπήκε στη θέση του Αθανασιάδη και αργότερα ο Λίνο μπήκε στην θέση του Γεωργιάδη, ώστε να ενισχυθεί περισσότερο η άμυνα. Το σουτ του Μπάστα στο 85' το οποίο μπλόκαρε ο Κρέσιτς, ήταν η καλύτερη ευκαιρία για την Ουντινέζε στο δεύτερο ημίχρονο. 

Οι συνθέσεις:

Ουντινέζε (Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι, Πατζιέντζα, Αμπντί, Πίντζι (57΄Φαμπρίνι), Μπάστα, Πασκουάλε, Αρμέρο, Φλόρο Φλόρες.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Πάμπλο Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (82' Λίνο), Αθανασιάδης (75' Γιάννου).
Δηλώσεις:

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του ισόπαλου 0-0 στο Φρίουλι για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των "32" του Europa League, σημείωσε πως η ομάδα δεν ήταν καλή και επέστησε την προσοχή των παικτών του για την επανάληψη, καθώς το 0-0 είναι ύπουλο αποτέλεσμα.
 
Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:
 
"Νομίζω πως σήμερα παλέψαμε σκληρά και ήμασταν καλοί τακτικά. Το 0-0 δεν μας δίνει πλεονέκτημα στην Τούμπα. Πιστεύω ότι στην έδρα μας θα παίξουμε άλλο ένα δύσκολο ματς και πιστεύω ότι στην Τούμπα οι οπαδοί μας θα μας στηρίξουν όπως σήμερα και το επιθετικό μας παιχνίδι μπορεί και θα είναι πιο αποτελεσματικό. Στην Τούμπα θα παίξουμε άλλο ένα παιχνίδι πρόκρισης".

Υπήρξαν λάθη σχετικά με το κράτημα της μπάλας, κάτι που δε συνέβαινε στα προηγούμενα παιχνίδια της διοργάνωσης: "Πιστεύω πως όταν δεν έχεις κατοχή της μπάλας, δεν έχεις καλές τοποθετήσεις στο χώρο του κέντρου. Γνωρίζω καλά πως και ο Λάζαρ και ο Γκαρσία και ο Φωτάκης μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα στο κέντρο".

Για το αν πιστεύει πως η εμφάνιση ήταν η χειρότερη του ΠΑΟΚ φέτος στο Europa League και για το ότι ο Ντάριο Κρέσιτς δεν έπαιξε χαμηλά την μπάλα, αλλά συνεχώς γέμιζε στην επίθεση, υποστήριξε: "Δεν θα κάνουμε εδώ ανάλυση για το παιχνίδι που έκανε σήμερα μιας και ήταν πολύ καλός. Γενικά πιστεύω πως δεν κάναμε καλό παιχνίδι σήμερα, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Είμαστε ένα βήμα πριν από το να κάνουμε την καλύτερη ευρωπαϊκή μας πορείας. Τέλος να υπενθυμίσω πως σήμερα αγωνιζόταν η 3η ομάδα της Ελλάδας με την 3η ομάδα της Ιταλίας".

Για το βασικό λόγο που ο Λίνο έμεινε εκτός ενδεκάδας, σημείωσε: "Εγώ αποφασίζω ποιο είναι φυσιολογικό. Νομίζω ότι πρέπει να δώσω μία απάντηση που δεν θέλω. Ο Λίνο είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη, έδειξε σημάδια κούρασης και επέλεξα να τον προφυλάξω. Εγώ είμαι προπονητής της ομάδος και εγώ αποφασίζω".

Για το αν πιστεύει πως στο δεύτερο παιχνίδι της Τούμπας μετά το σημερινό 0-0, θα πρέπει να προσέξει τις αντεπιθέσεις των Ιταλών: "Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες καθώς θα πρέπει να σκοράρουν. Όσον αφορά τη δική μου ομάδα, θα πρέπει να παίξει πιο επιθετικά. Αυτό δε σημαίνει πως θα πάρουμε όλα τα ρίσκα".

Για το αν μετανιώνει που δεν πήρε τα ρίσκα να χτυπήσει το παιχνίδι και πήρε την ισοπαλία, ανέφερε: "Αυτό για το οποίο μετανιώνω δεν είναι η ισοπαλία, αλλά το 0-0. Η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα, όμως το 0-0 είναι ένα ύπουλο αποτέλεσμα".
Ο Ντάριο Κρέσιτς, αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Ουντινέζε, δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα και η πρόκριση είναι ανοικτή στην Τούμπα...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αρχικά δήλωσε: "Γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα είναι πολύ δύσκολο το ματς. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ, κάτι που το θέλαμε, αλλά πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η ρεβάνς της Τούμπας θα είναι πολύ δύσκολη. Αυτός που θα παίξει καλύτερα θα πάρει και την πρόκριση".

Για την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στο Φρίουλι, είπε: "Νομίζω ότι υπερεκτιμήσαμε την Ουντινέζε. Δείξαμε περισσότερο σεβασμό από ότι έπρεπε και για αυτό υπήρχε αυτή η εικόνα στο γήπεδο".

Μιλώντας για τον κόσμο υπογράμμισε: "Είχαμε την αίσθηση ότι παίζαμε στην Τούμπα και όχι στην Ιταλία".
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξει ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς της Τούμπας με την Ουντινέζε, τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Φωτάκης, μετά το τέλος του παιχνιδιού στο Φρίουλι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καλαματιανού μέσου:

"Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Παίξαμε μόνο το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να δείξουμε την ίδια προσοχή και στη ρεβάνς και να πετύχουμε βέβαια εκεί κάποιο γκολ. Δεν υπερεκτιμήσαμε την Ουντινέζε. Είναι μία πολύ καλή ομάδα με ποιότητα στο παιχνίδι της. Της έλειπε ο Ντι Νατάλε και η απουσία του φάνηκε. Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες για να πάρουμε την πρόκριση στην Τούμπα".

Για το τι πιθανότητες πρόκρισης δίνει στον ΠΑΟΚ είπε: "Ήταν σημαντικό σήμερα το αποτέλεσμα. Οι πιθανότητες για μένα είναι 50-50. Όταν αγωνιζόμαστε στο γήπεδό μας θέλουμε να κερδίζουμε πάντα. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και την Πέμπτη".
Ο Πάμπλο Γκαρσία, με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι στο Φρίουλι, τόνισε πως η ρεβάνς θα είναι πιο δύσκολη απ' ότι στην Ιταλία, καθώς ο Δικέφαλος θα πρέπει να ψάξει το γκολ αν θέλει να περάσει στους "16".

Τα όσα είπε ο Ουρουγουανός:
"Η Ουντινέζε είναι πολύ σκληρή ομάδα. Εμείς αμυνθήκαμε σωστά, μας έλειψε όμως το να επιτεθούμε περισσότερο. Θα είναι πολύ δύσκολος ο επαναληπτικός στην Τούμπα. Το παιχνίδι πρέπει να το κερδίσουμε με τη βοήθεια των οπαδών μας. Πρέπει να βγούμε μπροστά, να ψάξουμε πιο πολύ το γκολ. 
Η Ουντινέζε παίζει με τρεις στην άμυνα και ανοίγει εύκολα το παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο, εμείς πρέπει να παίξουμε πιο επιθετικά και να ψάξουμε το γκολ για να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Για το αν το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, τόνισε: "Δεν είναι κακό αποτέλεσμα, το 0-0, αλλά έχουμε περισσότερες πιθανότητες στην Τούμπα. Η Ουντινέζε είχε ευκαιρίες για γκολ, κυριάρχησε περισσότερο σήμερα. Αμυνθήκαμε πάρα πολύ καλά, αλλά τώρα πρέπει εμείς να παίξουμε... 
Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, ευχαριστώ τους φιλάθλους για την υποστήριξη. Πρώτα ο θεός, έρχεται ένα πολυ δύσκολο ματς και ελπίζω να δώσουμε χαρά στον κόσμο".

Για το παιχνίδι με τον Άρη για το πρωτάθλημα, δήλωσε: "Έρχεται ένα δύσκολο παιχνίδι τώρα και θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε την Κυριακή. Είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να κερδίσουμε για να είμαστε στα play offs".

--------------------------------------------------------------------

Ο Μπρούνο Τσιρίλο τόνισε πώς ο ΠΑΟΚ έκανε στο Ούντινε ένα καλό παιχνίδι και πλέον στην Τούμπα η ομάδα θα τα δώσει όλα για να περάσει στους"16" του Europa league.

Nα τι δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ:
"Κάναμε ένα καλό ματς συνολικά σαν ομάδα. Δείξαμε πάθος και δύναμη στο παιχνίδι μας και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πάμε στην Τούμπα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και θα τα δώσουμε όλα. Είναι σίγουρα δύσκολη η ρεβάνς αλλά είναι μέσα στην Τούμπα και αυτό σημαίνει πολλά".

Σχολιάζοντας ότι έπαιξε αντίπαλος με συμπατριώτες του, ανέφερε: "Σίγουρα το ότι έπαιξα μετά από τρία χρόνια στην πατρίδα μου ήταν κάτι το ιδιαίτερο για μένα. Αισθάνθηκα χαρούμενος αλλά όχι κάτι άλλο ιδιαίτερο".

Όσο για τη συνέχεια πρόσθεσε: "Πλέον σκεφτόμαστε το ματς με τον Άρη, ένα ματς που θέλουμε πολύ να κερδίσουμε. Από Δευτέρα θα σκεφτούμε και πάλι την Ουντινέζε"...

Δείτε videos από την παρουσία του κόσμου του "Δικεφάλου", σε κεντρικά σημεία του Ούντινε, λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο Φρίουλι. 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4