Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Φεβρουαρίου 2017

Καταιγίδα ο ΠΑΟΚ, σάρωσε τον Εθνικό! (1985)

Σαν σήμερα στις 10/2/1985, ο μετέπειτα πρωταθλητής ΠΑΟΚ, υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985 ...

Ο Δικέφαλος προερχόταν από βαριά ήττα εκτός προγράμματος για το πρωτάθλημα στο Χαριλάου από την ομάδα ασανσέρ της πόλης, είχε όμως μεσοβδόμαδα κερδίσει με 6-0 τη Λαμία για το Κύπελλο, με τον Βάλτερ Σκότσικ να βλέπει το ρόστερ του αποδεκατισμένο από κάρτες και τραυματίες!!!

Ο κόσμος όμως στάθηκε δίπλα στην ομάδα δίνοντας εντυπωσιακότατο παρόν, καθώς κόπηκαν 16.493 εισιτήρια, την ώρα που βρισκόταν στις κερκίδες περισσότεροι από 22.000 οπαδοί του Δικεφάλου!
Ο Εθνικός αγωνίστηκε από την αρχή με διπλή ζώνη άμυνας, με τους παίκτες του να απομακρύνουν την μπάλα όπως όπως και στο 24' ο Πάπριτσα μετά από κόρνερ του Λιάκου και πρώτη κεφαλιά του Ιορδανίδη, έλυσε τον γόρδιο δεσμό ανοίγοντας λογαριασμό!
Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το καβούκι τους, είχαν μάλιστα και δύο καλές στιγμές με Λιόλιο και Κατσικογιάννη Π., για να έρθει στο 35' ο Σκαρτάδος μετά από κόρνερ του Δημόπουλου με κεφαλιά να σημειώσει το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου!
Με την έναρξη της επανάληψης ο Λιόλιος με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Στεργιούδα (αντικατέστησε τον Παντέλη στο ημίχρονο) και μείωσε προσωρινά σε 2-1.

Στην συνέχεια ακολούθησαν 2 καλές ευκαιρίες από Πάπριτσα και Δημόπουλο και στο 65' ο Σκαρτάδος έδιωξε τα σύννεφα της αγωνίας που άρχισαν να κόβουν βόλτες πάνω από την Τούμπα, σημειώνοντας με σουτ το 3-1.
Στο 70' Πάπριτσα - Ιορδανίδης - Δαμανάκης - Λιάκος συνδυάστηκαν για να έρθει ο τελευταίος με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ να ανεβάσει το σκορ σε 4-1, βάζοντας φωτιά στις κερκίδες της Τούμπας, με τον κόσμο να βλέπει την ομάδα να καλπάζει και πάλι προς τον τίτλο...
Πέντε λεπτά αργότερα (75') ο Πεππές σταμάτησε με το χέρι προσπάθεια του Ιορδανίδη, δόθηκε το πέναλτι από τον Μπάτρα και ο Γιώργος Σκαρτάδος από τα 11 μέτρα έγραψε το 5-1...
Το μόνο που πέτυχε ο Εθνικός ήταν να μειώσει στο 83' με πέναλτι του Μπατσινίλα, παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Μπανιώτης ανατρέποντας τον Παπαδόπουλο... και να κλείσει το σκορ στο 5-2.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Πάπριτσα, Ιορδανίδης...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης (46' Στεργιούδας), Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος (76' Βασιλάκος), Δαμανάκης, Λιάκος, Δημόπουλος, Πάπριτσα, Ιορδανίδης.

Εθνικός: Κάραλιτς, Κατσικογιάννης Π., Γεωργάρας, Καμπόλης, Παπαδόπουλος, Πεππές, Ιωακειμίδης, Κατσικογιάννης Γ., Μπατσινίλας, Πίττας (59' Κοττίδης), Λιόλιος.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26...

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4