Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Φεβρουαρίου 2017

Τσίμπησαν τριάρα, έφυγαν ευχαριστημένοι! (2002)

Σαν σήμερα στις 10/2/2002, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2001-2002... 

"Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές", ήταν το σύνθημα που ακούστηκε σαν σήμερα στις 10/2/2002 στην Τούμπα, μόλις ο διαιτητής Παπίλιας σφύριξε τη λήξη του αγώνα με τον Ηρακλή!

Ήταν τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός του κόσμου για την πορεία του ΠΑΟΚ (μετρούσε 8 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος αήττητος), που αμέσως μετά το παιχνίδι η τότε διοίκηση του Δικεφάλου έστειλε fax στον Ολυμπιακό και ζητούσε 16.000 εισιτήρια (!), αντί για 12.000,  για το μεταξύ μας παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ!!! (ήττα με 3-2 στις 17/2). 

Να σημειώσουμε πως ο Δικέφαλος λίγες μέρες νωρίτερα είχε γνωρίσει βαριά ήττα - αποκλεισμό από το Κύπελλο από την ΑΕΚ στην Τούμπα...

Στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής όμως οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, διέλυσαν τον έτερο τον συμπολιτών με 3-0 και ο Δικέφαλος με τη νίκη του αυτή έμεινε στο κυνήγι της κορυφής, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ (33 βαθμοί - 31 βαθμοί), έχοντας εντός έδρας σε 8 παιχνίδια, 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, με τέρματα 31-21...

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο βομβάρδισε τον Ηρακλή, τον έκλεισε στο 1/3 του γηπέδου και κατέγραψε τρεις καλές στιγμές, στο 8' με την κεφαλιά του Γιασουμή άουτ, στο 9' με σουτ του Οκκά που απέκρουσε ο Χαλκιάς και στο 10' ο Γιασουμή και πάλι σε τετ α τετ με τον Χαλκιά σούταρε άουτ!

Οι 17.000 θεατές στην Τούμπα ήταν στο πόδι (14.788 τα εισιτήρια), αλλά το γκολ άργησε κάπως να έρθει, με τον Ηρακλή να ισορροπεί το ματς μετά την αρχική μεγάλη πίεση των παικτών μας! Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή στο 14', με τον Μπαχράμη να πλασάρει πάνω στον Πουρλιοτόπουλο...

Στο 38' έγινε το 1-0 με σκόρερ τον Γιασουμή (ασύλληπτη κεφαλιά, photo που ακολουθεί), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Μπορμπόκη, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας πάρει κεφάλι στο σκορ.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Κούτσης ανατράπηκε από τον Μιλόγεβιτς μέσα στην περιοχή, αλλά ο Παπίλιας δεν είδε τίποτε, ακολούθησε νέο μπαράζ ευκαιριών με τους: Γεωργιάδη στο 55', Γιασουμή στο 64', Οκκά στο 65', για να έρθει στο 84' ο Οκκάς να κεραυνοβολήσει τον Χαλκιά μετά από πάσα του Καφέ. 

Το τελικό 3-0 ήρθε στο 93' με κοντινό σουτ του Καφέ, μετά από προσπάθεια του Γεωργιάδη. 

Μπορμπόκης, Νάστος, Γεωργιάδης, Πουρλιοτόπουλος οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Καφές, Μπορμπόκης (82' Σπάσιτς), Νάστος, Κατσιαμπής, Χασιώτης, Κούτσης (57' Ζαβαντίας), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Γιασουμή (73' Ζέμαν), Οκκάς.

Ηρακλής: Χαλκιάς, Μπαχράμης (64' Νασιόπουλος), Χατζί, Νεμπεγλέρας, Νατσούρας, Μιλόγεβιτς, Κουτσουρές, Στολτίδης, Χάγκαν (71' Δρούγας), Φονφόκα, Κεμπάτζε (64' Βακουφτσής).

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την υπεροχή και τις φάσεις για να κάνουμε κάτι καλό. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε με άλλον τρόπο για να κάνουμε κάτι παραπάνω. 

Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να ποντάρουμε σε κάποια πράγματα. Προσπαθήσαμε να φτάσουμε σε ένα γρήγορο γκολ στην κόντρα και τελικά τα καταφέραμε".

Άγγελος Αναστασιάδης: "Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Έγινε ένα ανοικτό και καλό ματς στο οποίο ήθελαν τη νίκη και οι δύο ομάδες. Εκεί που πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ, δεχτήκαμε και 2ο και 3ο

Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα των παιχτών μου, είχαν πάθος. Είμαστε κουρασμένοι και τελείωσε για εμάς ένας αγωνιστικός Γολγοθάς. Εύχομαι να έχουμε καλή συνέχεια".

Γιασουμής Γιασουμή: "Έγινε ένα καλό ματς ανάμεσα στις δυο πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος! Ξέραμε ότι είχε δυσκολίες το παιχνίδι. Αγωνιστήκαμε με πάθος και δύναμη και καταφέραμε να φέρουμε τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση".

Κώστας Χαλκιάς: "Ήρθαμε για να κερδίσουμε! Έγινε ένα καλό ματς από το οποίο θα μπορούσαμε να αποσπάσουμε βαθμό ή βαθμούς. Αν είχαμε προηγηθεί στη φάση με τον Μπαχράμη τότε όλα θα ήταν διαφορετικά. 

Παρά την ήττα παραμένουμε μέσα στους στόχους μας τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Εκείνο που προέχει είναι να προσέξουμε τα παιχνίδια με τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος".

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι Σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ τίμησαν τη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη, καθώς είχαν συμπληρωθεί 4 χρόνια από τον θάνατό του. Το ίδιο έκαναν και οι παίκτες του Ηρακλή με τον αρχηγό τους Ιεροκλή Στολτίδη...

* Ο ΠΑΟΚ τη χρονιά 2001-2002, τερμάτισε στην 4η θέση συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς σε 26 αγώνες (14 νίκες - 6 ισοπαλίες - 6 ήττες) και τέρματα 55-45. Στον πάγκο μας κάθισε όλη τη χρονιά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς...

* Το παιχνίδι παρακολούθησαν και οπαδοί των φιλοξενούμενων που μπήκαν στη θύρα 8 και μάλιστα ήρθαν στην Τούμπα με πορεία ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4