Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Φεβρουαρίου 2017

Νίκη με ΑΕΚ στην γεμάτη Τούμπα! (1979)

Σαν σήμερα στις 11/2/1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την ΑΕΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδυ 1978-1979 ...

Το παιχνίδι έγινε σε μια κατάμεστη Τούμπα (41.909 τα εισιτήρια!) και ο Δικέφαλος του Βορρά έχοντας τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 2-1, με τα όλα τα γκολ να σημειώνονται στην επανάληψη!

Η αθηναϊκή ομάδα πλήρωσε την ήττα της καθώς από την πρώτη θέση βρέθηκε στην τρίτη, ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε 4ος έχοντας 24 βαθμούς, όσους και ο Παναθηναϊκός.

Μετά από ένα πολύ μέτριο πρώτο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη, κυριαρχώντας στη μεσαία γραμμή, με την ομάδα να βελτιώνει αισθητά την εικόνα της και χάρη στις αλλαγές του Πίχατσεκ (51' Κερμανίδης - 71' Αναστασιάδης).

Ο ΠΑΟΚ -όσο και αν φαίνεται περίεργο- βελτίωσε την εικόνα του μετά την αποβολή του Κούδα στο 56' (μούντζωσε τον βοηθό!).
Και οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο 40' τον Πέτρο Ραβούση που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη (και οι δύο για μαρκαρίσματα στον Κωστίκο) από τον διαιτητή Δέδε, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο μάς αρνήθηκε πέναλτι σε δύο περιπτώσεις. Η μία σε χέρι αμυντικού και η άλλη σε βίαιο μαρκάρισμα στον Κούδα εντός της περιοχής...
Το σκορ άνοιξε στο 49' ο Γκουερίνο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Τσάμης ανατρέποντας (στριφογύρισε για την ακρίβεια με τράβηγμα) τον Κούδα (photo που ακολουθεί), για να γράψει το 2-0 ο Κωστίκος στο 84' με πολύ ωραία προσπάθεια!
Το μόνο που πέτυχε η ΑΕΚ ήταν να μειώσει στο 88' όταν το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπάγεβιτς, κόντραρε σε κάποιο πόδι και πήγε μέσα, παρά τη διπλή προσπάθεια των Ιωσηφίδη - Δαμανάκη να το αποτρέψουν.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης Θ. (εξαφάνισε τον Μπάγεβιτς!), Αποστολίδης Κ., Δαμανάκης, Γούναρης (εξαιρετική άμυνα στον Μαύρο), Κερμανίδης, ενώ από την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Στεργιούδας που σε αρκετές περιπτώσεις στην επανάληψη έσωσε την εστία του!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης Κ., Ιωσηφίδης, Αποστολίδης Θ., Δαμανάκης, Γκουερίνο, Σαράφης (73' Αναστασιάδης), Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός (51' Κερμανίδης).

ΑΕΚ: Στεργιούδας, Μουσούρης, Κώτσος (60' Ιντζόγλου), Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Αρδίζογλου, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Δομάζος, Μαύρος.

Δηλώσεις ...

Έγκον Πίχατσεκ: "Το άγχος για τη νίκη φάνηκε στο α' μέρος, που η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά και μας ανησύχησε. Στην επανάληψη δείξαμε τον πραγματικό μας εαυτό και βοήθησε σε αυτό η είσοδος στο ματς του Κερμανίδη.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους Γούναρη και Αποστολίδη Θ. Η ΑΕΚ ήταν καλή, το αποτέλεσμα έδειξε ότι ο δρόμος για την κορυφή δεν είναι κλειστός για εμάς. Οι δυσκολίες αρχίζουν τώρα και αυτό που με στενοχωρεί είναι που χάνω τον Κούδα"

Φέρεντς Πούσκας: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, καμιά φορά οι διαιτητές ξεχνούν να σφυρίζουν! Στο σημερινό ματς, η διαιτησία μάς αδίκησε στο πέναλτι και στην αποβολή του Ραβούση. Πάντως ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός και νίκησε δίκαια"

Γιώργος Κούδας: "Αναγνωρίζω τα λάθη μου αλλά ήμουν σε έξαλλη κατάσταση! Ήμουν τρομερά εκνευρισμένος γιατί λίγο νωρίτερα αγνόησε ο επόπτης δύο φάουλ που μου έκαναν μπροστά του και με υπέδειξε οφ σάιντ ενώ ήμουν στο μισό του γηπέδου..."

* Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ (Μπάρλος) είχε ζητήσει την επανάληψη του αγώνα λόγω ανεπαρκούς διαιτησίας!

* Τη σεζόν 1978-1979, ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4