Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Δεκεμβρίου 2016

Έκανε το λάθος να ισοφαρίσει! (1979)

Σαν σήμερα στις 26/12/1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι που έγινε για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ... 

Ο ΠΑΟΚ ήθελε διακαώς την νίκη για να παραμείνει στο κυνήγι του Ολυμπιακού και τα κατάφερε έχοντας ηγέτη τον Γιώργο Κούδα, μπροστά σε 12.000 θεατές (9.818 τα εισιτήρια). 

Έφτασε τελικά σε μια εύκολη νίκη με 3-1, παίζοντας παράλληλα πολύ καλό ποδόσφαιρο σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού! Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι επιθετικοί μας έκαναν το αυτονόητο σε κάποιες από τις καραμπινάτες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν! 

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 7' με πέναλτι του Νέτο Γκουερίνο όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπερλιέρ σε γύρισμα του Ορφανού (αρχική εικόνα). 

Στο 11', η κεφαλιά του Γιώργου Κωστίκου σταμάτησε στο δοκάρι του Κάκαρη. 

Στο 14', ο Κώστας Ορφανός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, η εκπληκτική του όμως προσπάθεια σταμάτησε στο μπλονζόν αυτοθυσίας, του τερματοφύλακα του Πανιωνίου! 

Στο 22' μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο συγχωρεμένος πια, Γιάννης Παθιακάκης, ο Φίλης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Αναστόπουλος που καιροφυλαχτούσε, από κοντά ισοφάρισε! Γκολ από το πουθενά για την αθηναϊκή ομάδα, που ως εκείνο το σημείο δεν υπήρχε στο γήπεδο! 

Στο 24', παρολίγο άμεση απάντηση από τον ΠΑΟΚ, όταν ο Γιώργος Κωστίκος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Κάκαρη, όμως ο Ζαχαρόπουλος πάνω στη γραμμή απομάκρυνε. 

Η μπάλα ήρθε και πάλι στον Κωστίκο, το δεύτερο σουτ που επιχείρησε κόντρα στα σώματα, η μπάλα στρώθηκε στον Παναγιώτη Κερμανίδη, το κοντινό σουτ του οποίου το μπλόκαρε ο Κάκαρης, με τα "αχ" να διαδέχονται το ένα το άλλο στην κερκίδα!

Με το σκορ ισόπαλο 1-1 οι ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια.

Στο 48' η αγωνία των θεατών έπαψε να υπάρχει όταν ο Νέτο Γκουερίνο με αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο "Γ" της αθηναϊκής ομάδας κάνοντας το 2-1. 
Στο 51' (μόλις τρία λεπτά αργότερα) ήρθε και το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, με σκόρερ τον Γιώργο Κωστίκο, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (παραπάνω εικόνα), μετά από μπαλιά του Γιώργου Κούδα, κλείνοντας το σκορ στο τελικό 3-1. 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας (καλύτερος του γηπέδου), Γκουερίνο, Κωστίκος, Αναστασιάδης. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος (46' Βασιλάκος), Αναστασιάδης, Γκουερίνο (77' Αλεξανδρίδης), Κούδας, Ορφανός, Κωστίκος, Κερμανίδης. 

Πανιώνιος: Κάκαρης, Ζαχαρόπουλος, Γραβάνης, Χαλκίδης, Μπερλιέρ, Εμβολιάδης, Σαϊπάς, Βαλλίδης, Αναστόπουλος, Παθιακάκης, Μπαλάφας (69' Κρητικός).

Δηλώσεις:

Πίχατσεκ: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος καταλαμβάνεται από άγχος, όταν τα πράγματα γίνονται λίγο δύσκολα. Το γεγονός ότι οι αντίπαλοι μάς ισοφάρισαν δεν έπρεπε να μας ανησυχήσει πολύ. Η ομάδα μου έπαιζε πολύ σωστά και το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε έναν καθόλου εύκολο αντίπαλο! 

Ξεκινήσαμε θαυμάσια και χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες επειδή στην τελική τους προσπάθεια οι παίκτες μου δεν είχαν την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση, ενώ και η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Δεχτήκαμε ένα γκολ από άτυχη στιγμή της άμυνάς μας αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αρχίσαμε με δύναμη και ξαναχτυπήσαμε με δύο τέρματα. Μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ. 

Η ουσία είναι ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία μας έριξε η ήττα στην Κόρινθο. Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα μου και πιστεύω ότι θα δείξουμε την απαραίτητη αποφασιστικότητα στα εκτός έδρας παιχνίδια, ώστε να φτάσουμε τον τελικό στόχο μας"

Κερμανίδης: "Ξεκινήσαμε δυνατά αλλά χάσαμε πολλές ευκαιρίες και δώσαμε στον Πανιώνιο να πετύχει το 1-1. Με δύναμη και μεγάλη επιθετικότητα φτάσαμε γρήγορα στο 3-1 μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου εξασφαλίζοντας τη νίκη"

Γκουερίνο: "Σημασία έχει ότι κατακτήθηκαν οι βαθμοί της νίκης! Μπορεί να δυσκολευτήκαμε σε ορισμένα διαστήματα, αλλά η ομάδα μου ήταν πολύ καλύτερη και έφτασε δίκαια στη νίκη. Σε γενικές γραμμές έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή μας"

Αναστασιάδης: "Ήταν πολύ καλός ο ΠΑΟΚ και έφτασε δίκαια στη νίκη"

Γούναρης: "Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και κερδίσαμε με άνεση. Χρωστάμε στους φιλάθλους μας μια νίκη στην Πάτρα"

Ορφανός: "Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Μετά από τη βαριά ήττα στην Κόρινθο, είχαμε το σθένος να ανασυνταχτούμε και να παίξουμε τόσο καλή μπάλα απέναντι στον Πανιώνιο. Μολονότι ο αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατή ομάδα, πιστεύω ότι μπορούσαμε να φτάσουμε σε μεγαλύτερο σκορ"

Αποστολίδης Θ.: "Έπαιξε σωστό ποδόσφαιρο ο σημερινός ΠΑΟΚ και έδειξε ότι συνήλθε από το σοκ της Κορίνθου. Πιστεύω ότι με αγωνιστικότητα θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος"

Κούδας: "Αισθάνομαι πολύ κουρασμένος μόνο και μόνο από το άγχος που μας φόρτωσε η ήττα στην Κόρινθο. Για μια ακόμη φορά χάσαμε πολλές ευκαιρίες και μόνοι μας κάναμε δύσκολο το παιχνίδι"

Κωστίκος: "Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ σωστή μπάλα και έφτασε στη σπουδαία νίκη. Τώρα ετοιμαζόμαστε για μια σπουδαία εμφάνιση στην Πάτρα"



Μικρά  της σεζόν 1979-1980 που ενδιαφέρουν... 

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33. 

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα) 

* Σημαντικό γεγονός του πρωταθλήματος ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οποίος αν και τερμάτισε 8ος υποβιβάστηκε γιατί κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. 

* Συντριπτική είναι η υπεροχή του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στους αγώνες της Α' Εθνικής που έχουν διεξαχθεί εντός έδρας. 

* Τις σεζόν 1992-93 και 1996-97, οι μεταξύ μας αγώνες δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω του ότι ο Πανιώνιος αγωνιζόταν στη Β' Εθνική. 

* Ο ΠΑΟΚ σκοράρει ανελλιπώς στα εντός έδρας παιχνίδια του με τον Πανιώνιο από το πρωτάθλημα 1978-1979, όταν επιβλήθηκε με 5-0 (55', 84' Ορφανός, 65' Γκουερίνο, 67' Κερμανίδης, 78' αυτ. Καλιφούλης). 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4