Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιουνίου 2018

Από την ακαδημία "Γ. Κούδας" στον ΠΑΟΚ (1997)

Σαν σήμερα στις 19/6/1997, ο ΠΑΟΚ αποκτούσε έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος στα χρόνια που ακολούθησαν, έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του, γνωρίζοντας τόσο την αποθέωση όσο και την κατακραυγή...

Ο λόγος για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που υπέγραψε στον Δικέφαλο σαν ερασιτέχνης, μετά από υπόδειξη του τότε αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Γιώργου Κούδα.

Ο Σαλπιγγίδης αγωνιζόταν ως τότε στην ακαδημία «Γ. Κούδας», θεωρούνταν ένα από τα πολύ μεγάλα ταλέντα της γενιάς του και οι πρώτες σκέψεις των ανθρώπων του Δικεφάλου ήταν να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα ή να μείνει στους ερασιτέχνες του ΠΑΟΚ και ανάλογα με την εξέλιξη που θα παρουσίαζε, να προωθηθεί κάποια στιγμή στην α' ομάδα. Αυτή η τελευταία σκέψη ήταν τελικά αυτή που επικράτησε και ο Σαλπιγγίδης έμεινε στους Ερασιτέχνες!

Κανείς από όσους ασχολούνταν εκείνο το διάστημα με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, δεν μπορούσε φυσικά ούτε στο ελάχιστο να φανταστεί, το πόσο εξαιρετική αγωνιστική παρουσία θα είχε ο παίκτης στον ΠΑΟΚ στα χρόνια που ακολούθησαν, αλλά και το πόσο θα απογοήτευε τον κόσμο με τη φυγή του στον Παναθηναϊκό, μια κίνηση που πολύς κόσμος ακόμη δεν την έχει συγχωρέσει!
Γεννημένος στην Σπερχειάδα (κωμόπολη του Νομού Φθιώτιδας), στις 18/8/1981, έπαιξε στην ακαδημία Ζάχου και αργότερα βρέθηκε στην ακαδημία «Γ. Κούδας». 

Σαν σήμερα το 1997, σε ηλικία 16 ετών, εντάχθηκε στην ερασιτεχνική ομάδα του ΠΑΟΚ και το 1999, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο...

Η συνέχεια της καριέρας του είναι λίγο πολύ γνωστή ... 

(Διαβάστε στις Ασπρόμαυρες Ιστορίες περισσότερα για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ΕΔΩ)

Στην αρχική εικόνα, ο Σαλπιγγίδης με τους συμπαίκτες του στην ερασιτεχνική ομάδα του ΠΑΟΚ (προτελευταίος στην κάτω σειρά).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4