Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Δεκεμβρίου 2016

"Καθάρισε" ο Παρίδης από τα 11 μέτρα (1973)

Σαν σήμερα στις 30/12/1973, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα, στο τελευταίο του παιχνίδι για το 1973, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974...

Ο Δικέφαλος, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά αποτελούσε έναν από τους κακούς μας δαίμονες στην έδρα του, ήθελε να επαναλάβει την επιτυχία της περασμένης σεζόν 1972-1973, όταν έφυγε από την πρωτεύουσα με το διπλό (0-1) στις αποσκευές του!

Οι παίκτες του Λες Σάνον, κατόρθωσαν και πήραν μια δύσκολη νίκη με το αγχωτικό 0-1, πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση και έχοντας σκόρερ τον Δημήτρη Παρίδη, ο οποίος ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο 14', όταν ο Νέγρης -δίκην τερματοφύλακα- απέκρουσε με το χέρι λίγο πριν τη γραμμή της εστίας, το σουτ του Κούδα.

Το γκολ ήρθε σε ένα διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, κάτι που τελικά εκμεταλλεύτηκε, γιατί στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε αρκετά και χρειάστηκε η εξαιρετική λειτουργία της αμυντικής γραμμής. 

Οι Φουντουκίδης, Χατζηιωάννου και Γούναρης με εξαιρετική αμυντική παρουσία, φρόντισαν ώστε να διατηρηθεί το 0-1 και να φτάσουμε στην τελική επικράτηση, όταν ο Μάριος Κομνηνάκης σφύριξε για τελευταία φορά στην αναμέτρηση της Ριζούπολης...

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Αθηνών: Λιβαθηνός, Σασάνης, Ασημακόπουλος, Νέγρης, Τσιριμιάγκος, Θεοδωρόπουλος, Καραγιώργος, Γαϊτάνος, Αρδίζογλου, Οικονόμου, Υφαντής.

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος (70' Τσιλιγκιρίδης), Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Αποστολίδης, Λάζος, Κούδας, Κερμανίδης, Παρίδης.

* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Παρίδης να ευστοχεί στο πέναλτι και να χαρίζει τη νίκη στον ΠΑΟΚ, στη φάση του 14ου λεπτού... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4