Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Δεκεμβρίου 2016

Ισόπαλος σε ματς που μύριζε μπαρούτι! (1979)

Σαν σήμερα στις 30/12/1979, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του μπροστά σε 7.000 θεατές (6.575 τα εισιτήρια), πραγματοποίησε μια μετριότατη εμφάνιση και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1 το τελικό σκορ), αν και αγωνιζόταν από το 29' με παίκτη παραπάνω! 

Το παιχνίδι έγινε σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να διαμαρτύρονται συνεχώς στον Καβαλιώτη διαιτητή Κυφωνίδη και τους βοηθούς του, με αποκορύφωμα τη φάση του 29' στην οποία είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια ο Γεωργόπουλος. 
 
Ο λόγος: Εξύβριση του διαιτητή! Ακολούθησαν στιγμές απείρου κάλλους, με τους οπαδούς της Παναχαϊκής να πετάνε από την κερκίδα ότι ... διέθεταν, ανάμεσά τους και μία πέτρα η οποία βρήκε τον βοηθό Μάνδαλη στην πλάτη, όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα! 

Το παιχνίδι μύριζε μπαρούτι και ο τότε πρόεδρος των Πατρινών, χρειάστηκε να κάνει ουκ ολίγες φορές έκκληση από τα μεγάφωνα για να ηρεμήσει ο κόσμος, με την προσπάθειά του να αποδεικνύεται μάταιη! 
Ο Πίχατσεκ κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-5-1, έχοντας ιδιαίτερα ενισχυμένη μεσαία γραμμή και στο 17' είδε τον Ορφανό (μετά από συνδυασμό Κούδα - Κωστίκου) να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Πέροβιτς, στην καλύτερη επιθετική προσπάθειά στο παιχνίδι, ένα παιχνίδι που έγινε παρουσία περίπου 7.000 θεατών (6.575 τα εισιτήρια)... 

Η αποβολή του Γεωργόπουλου -όπως επεσήμανε και ο Πίχατσεκ στις δηλώσεις του- αντί να αποδυναμώσει τους γηπεδούχους τους δυνάμωσε, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε μπλοκαρισμένος και αφού οι Πατρινοί έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες, ήρθε στο 73' η ισοφάριση με κεφαλιά του Σπεντζόπουλου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Δαβουρλή... 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Δαμανάκης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Γκουερίνο... 

Οι συνθέσεις: 

Παναχαϊκή: Πέροβιτς (46' Μητσέας), Σασάνης, Καλφίν, Μπόσκοβιτς (71' Βλαντής), Καραμανλής, Γεωργόπουλος, Σταματόπουλος, Ψαρράς, Σπεντζόπουλος, Δαβουρλής, Αποστολίδης. 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης (71' Αλεξανδρίδης), Κερμανίδης, Γκουερίνο, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός.

Ο Έγκον Πίχατσεκ, μετά το ματς σχολίασε: "Ο αγώνας ήταν μια μάχη που ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δώσει όπως έπρεπε, γιατί είχε προβλήματα στη σύνθεσή του. Οι παίκτες μου άρχισαν νευρικά, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκαν. Θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν πετύχει ένα δεύτερο τέρμα αν πρόσεχαν και δεν έπεφταν συνεχώς στην παγίδα του τεχνικού οφ σάιντ. Η αποβολή του Γεωργόπουλου αντί να αποδυναμώσει την Παναχαϊκή τη δυνάμωσε.

Παρόλα αυτά μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι αν ο Ορφανός έδινε τις σωστές πάσες στον Κούδα και στον Κωστίκο! Το 1-1 έγινε από απροσεξία της άμυνας. Κερδίσαμε δίκαια τον βαθμό (!) μας πόνεσε όμως η ισοπαλία αφού η νίκη είχε αρχίσει να μας χαμογελάει"

Κώστας Καραπατής: "Από ότι είδα σήμερα, είναι ντροπή κάποιος να ασχολείται σοβαρά με το ποδόσφαιρο. Είναι αργά όμως να αλλάξω επάγγελμα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί απαγορεύεται"

Δηλώσεις παικτών ...,

Άγγελος Αναστασιάδης: "Έπρεπε να πάρουμε το παιχνίδι αλλά δεχτήκαμε ένα αδικαιολόγητο γκολ. Το "Χ" είναι προτιμότερο από την ήττα"

Θόδωρος Αποστολίδης: "Χάσαμε τη νίκη μέσα από τα χέρια μας"

Νέτο Γκουερίνο: "Νομίζω ότι αν παίζαμε πιο έξυπνα στο β' ημίχρονο θα καθαρίζαμε το παιχνίδι"

Γιώργος Κωστίκος: "Χάσαμε τον βαθμό από κακή στιγμή. Προσοχή την Κυριακή στο ματς με τον Ηρακλή"

Γιάννης Δαμανάκης: "Έπρεπε αυτό το ματς να το πάρουμε άνετα, αλλά στο σκληρό παίξιμο των αντιπάλων η ομάδα φοβήθηκε. Πρέπει να μάθουμε κι εμείς να παίζουμε δυνατά"

Γιώργος Κούδας: "Έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι"

Παναγιώτης Κερμανίδης: "Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν παρουσιάσαμε τίποτε"

Κώστας Ορφανός: "Είμαστε άξιοι της τύχης μας. Τέτοια παιχνίδια δε χάνονται ούτε στο ... φεγγάρι. Είναι καιρός πλέον ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα να μην επιρρίπτει τις ευθύνες σε άλλους"

Γιάννης Γούναρης: "Ένα παιχνίδι σίγουρα δικό μας, το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας. Δεχτήκαμε αστείο γκολ"

Κώστας Ιωσηφίδης: "Δεν παίξαμε καλά στο β' ημίχρονο και φυσιολογικά ήρθε το 1-1"
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33. 

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα). 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4