Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Δεκεμβρίου 2016

Μια φτωχή νίκη, προάγγελος αποκλεισμού! (1987)

Σαν σήμερα στις 30/12/1987, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καστοριά, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων, για τον β' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1987-1988 ... 

Στην 46η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1987-88 μετείχαν συνολικά 70 ομάδες (16 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 3 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. 

Ο ΠΑΟΚ με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, εμφανίστηκε σε εκείνο το παιχνίδι, πολύ κατώτερος από τις πρόσφατες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα και πήρε τελικά τη νίκη με 2-1, αφήνοντας όμως ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, καθώς το 2-1 ήταν ένα φτωχό σκορ που σε καμιά περίπτωση δεν εξασφάλιζε πρόκριση. 

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 6.000 θεατές (4.411 τα εισιτήρια) οι οποίοι έφυγαν από την Τούμπα απογοητευμένοι από την εικόνα της ομάδας, που προερχόταν από διπλό στην Πάτρα και νίκη με 3-1 επί του Άρη για το πρωτάθλημα. 

Ο Δικέφαλος μπήκε υπεροπτικά στο γήπεδο -η Καστοριά ήταν ομάδα Β΄Εθνικής- έχοντας απέναντί του έναν αντίπαλο που δεν έδειξε απολύτως τίποτε και ότι φάση δημιούργησε προερχόταν από δικά μας λάθη! 

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε προηγήθηκε στο σκορ. Ήταν το 20' όταν ο Νίκολα Νίκιτς ανατράπηκε από τον Παπαδάμου, ο διαιτητής Τριανταφύλλου έδωσε το πέναλτι και ο Σκαρτάδος από τα 11 μέτρα έκανε το 1-0. 
Στο 30' ο Καρασαββίδης έκανε σέντρα σουτ και ο επερχόμενος Γεωργάκας βρίσκοντας την μπάλα με το γόνατο την κάρφωσε στα δίχτυα του εμβρόντητου Μπέκα... 

Από εκεί και πέρα το απόλυτο τίποτε! Μάταια ο Μπέλλης από τον πάγκο προσπαθούσε να ξυπνήσει τους παίκτες του με φωνές, αλλά και με δύο αλλαγές που έκανε στο 25' της επανάληψης. Αυτοί παρέμειναν αδιάφοροι ακόμη στα σφυρίγματα της κερκίδας που σε αρκετές περιπτώσεις αποδοκίμασε το κακό θέαμα! 

Και όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, η αδιαφορία τιμωρείται! Στο 84', ο Ευαγγέλου εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση των Τερζή - Σίγγα και από κοντά μείωσε σε 2-1. Μάλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη πιο άσχημη τροπή στο 88' όταν ο Τερζής νίκησε τον Δρόσο στο τετ α τετ! 

Από τον νωχελικό ΠΑΟΚ, ξεχώρισαν οι Ρουσομάνης, Σκαρτάδος, Ιορδανίδης... 

Και όλα αυτά σε μια χρονιά που η ομάδα έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες, παίρνοντας την 3η θέση με 39 βαθμούς (17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες), με τέρματα 60-27, έχοντας την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα!

Ελαφρυντικό για την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ, ήταν οι πολλές απουσίες, καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Γκιτσιούδης, Λεοντιάδης, Μήτογλου, Μπάνον, Μαυρέας και Καραγεωργίου. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Ρουσομάνης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Σίγγας (70' Μαυρομάτης), Καρασαββίδης (70' Μπορμπόκης), Σκαρτάδος, Ιορδανίδης, Σερέτης, Νίκιτς. 

Καστοριά: Μπέκας, Παπαδάμου, Καραταΐδης, Γεωργάκας, Καλλιμάνης, Νόλης, Θεοδώρου (82' Καρατζάς), Ποντίκης, Ευαγγέλου, Δρόσος, Παπαδόπουλος (77' Τουργαΐδης).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4