Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Δεκεμβρίου 2016

Ξέφυγε 5 βαθμούς, με νίκη επί της Δόξας (1984)

Σαν σήμερα στις 30/12/1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Δόξα Δράμας, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1984-1985 ... 

Ο Δικέφαλος του Βάλτερ Σκότσικ, μπροστά σε 11.000 οπαδούς του (9.418 τα εισιτήρια) που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο, κέρδισε τους Δραμινούς με 2-0, σε μια αναμέτρηση που έγινε σε πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Με αυτή την νίκη ο ΠΑΟΚ ξέφυγε πέντε ολόκληρους βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό που εκείνη την αγωνιστική έχασε από τον Ηρακλή με 3-2 στο γειτονικό Καυτανζόγλειο! 
Η ομάδα μας εκείνο το διάστημα κυριολεκτικά τρέλαινε κόσμο με τα αποτελέσματά της, οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος, για να φτάσει μερικούς μήνες μήνες αργότερα στην κατάκτησή του! 

Το παιχνίδι με τους Δραμινούς δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, όσοι όμως βρεθήκαμε στην Τούμπα, θυμόμαστε τον ενθουσιασμό που έφερε το τελευταίο σφύριγμα του Μπάτρα! 
 
Σε ένα πρώτο ημίχρονο που έχει ήδη ξεχαστεί, αρχικά στο 12' ο Καρασαββίδης από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γρηγοριάδη.

Στο 29' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δημόπουλου, ο Πάπριτσα με γυριστό σκορ άνοιξε το σκορ! 

Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη μπήκε αποφασισμένος να κλειδώσει την υπόθεση νίκη, κάτι που έγινε στο 48'. Σέντρα του Δημόπουλου και ο Καρασαββίδη από κοντά έγραψε το 2-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 
Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τελευταίο σφύριγμα, ο Δικέφαλος είχε και άλλες καλές ευκαιρίες για να σημειώσει γκολ, όμως η καλή μέρα στην οποία βρέθηκε ο Γρηγοριάδης το στέρησαν...

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Σίγγας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (71' Βασιλάκος), Αλαβάντας, Δημόπουλος, Πάπριτσα, Καρασαββίδης (Μαυρομάτης). 

Δόξα Δράμας: Γρηγοριάδης, Τσεβρετζής (54' Μήτογλου), Παχατουρίδης, Κασδοβασίλης, Σταύρου, Πανίδης, Υφαντίδης, Βασιλακάκης, Φλέγκας (73' Μάλλιος), Στράντζαλης, Τσελεπής.

Δηλώσεις:

Βάλτερ Σκότσικ: "Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που ξεπέρασαν ένα τέτοιο δύσκολο πρόγραμμα και τις γιορτές των Χριστουγέννων έχοντας διάθεση για ένα καλό παιχνίδι και σήμερα. Ο αγώνας ήταν επικίνδυνος γιατί η Δόξα έπαιξε πολύ έξυπνα και ιδίως στο α' ημίχρονο. Ήταν καλά στημένη, έπαιξε καλά τη ζώνη στην άμυνα και το τεχνικό οφ σάιντ. Όμως ευτυχώς πετύχαμε το πρώτο γκολ.

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο, παίξαμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα γκολ. Επιπλέον είμαι ικανοποιημένος γιατί ξεπεράσαμε την κούραση της Τετάρτης με τον Άρη. Όμως η ζωή συνεχίζεται και δεν πρέπει να ξεκουραστούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να παραμείνουμε πρώτοι. 

Έχουμε ακόμη τέσσερα δύσκολα παιχνίδια για να τελειώσουμε τον α' γύρο και αυτό με τον ΟΦΗ το θεωρώ ακόμη πιο δύσκολο γιατί εκεί θα θελήσουν να μας κερδίσουν πάση θυσία. Πιστεύω τέλος ότι οι παίκτες έκαναν στους εαυτούς τους το καλύτερο δώρο συγκεντρώνοντας σε τρεις αγώνες τέσσερις βαθμούς και μια νίκη στο Κύπελλο."

Γιώργος Κούδας (μάνατζερ του ΠΑΟΚ): "Εκείνο που σήμερα χαρακτήρισε την ομάδα είναι το γεγονός ότι δεν έπεισε με την απόδοσή της μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Το παρήγορο είναι ότι κερδίσαμε, γιατί το φοβόμασταν το ματς. Αν συνεχίσουμε έτσι, τότε θα φτάσουμε στο τέλος του δρόμου, που είναι ακόμη δύσκολος, με ψηλά το κεφάλι."

Μλάντεν Φούρτουλα (βοηθός προπονητή): "Σημασία έχει να προχωρά η ομάδα. Τώρα χρειάζεται διπλή προσπάθεια από όλους. Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι για όλους τους φιλάθλους ευτυχισμένος".

Άρης Καρασαββίδης: "Ήταν δύσκολο το παιχνίδι και μας το είχε επισημάνει ο κ. Σκότσικ. Όμως παίξαμε σοβαρά και κερδίσαμε. Όσο για μένα θα μπορούσα να είχα πετύχει ακόμη ένα γκολ".

Ράντε Πάπριτσα: "Νομίζω ότι η ποιότητα του παιχνιδιού ήταν καλή, παρόλο που το γήπεδο ήταν βαρύ και δύσκολο. Κερδίσαμε δίκαια και ίσως το σκορ να μας αδικεί. Μπορώ ακόμη να πω ότι ο ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία του παιχνίδια ήταν καλός και στον τεχνικό τομέα. Τώρα που τα άλλα αποτελέσματα είναι ευνοϊκά για μας, νομίζω ότι θα ήταν τραγωδία να χάσουμε τη διαφορά που δημιουργήσαμε. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Εύχομαι σε όλους το 1985 να είναι ευτυχισμένο."

Σωτήρης Μαυρομάτης: "Κερδίσαμε δίκαια. Πιστεύω ότι θα δικαιώσω τον κύριο Σκότσικ, όσες φορές με καλέσει, να παίξω στο πρωτάθλημα".

Απόστολος Τσουρέλας: "Καλό το παιχνίδι μας σε ένα τέτοιο τερέν. Δικαιούμασταν ένα ακόμη γκολ".

Ανδρέας Βιολιτζής: "Παίξαμε με ουσία και κερδίσαμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη συμπαράσταση. Τπυς θέλουμε στην Κρήτη κοντά μας".

Στέλιος Κόπτης: "Ο ΠΑΟΚ δείχνει το μεγαλείο του! Ο Δικέφαλος αετός θα φτερουγίσει ακόμη ψηλότερα".

Δημήτρης Νικηφόρου: "Ήταν μια μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ η οποία σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα αυξάνει τις υποχρεώσεις μας για μια συνέχιση της θριαμβευτικής μας πορείας, κάτι που όλοι ευχόμαστε ολόψυχα".

Γιώργος Κασιμάτης: "Για μια ακόμη φορά οι παίκτες μας έκαναν το καθήκον τους. Τώρα σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα και των άλλων ομάδων, πιστεύω να μην αμφιβάλλουν ορισμένοι για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και να μη βγάζουν από πολύ νωρίς συμπεράσματα. Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε".



* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26... 

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4