Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Νοεμβρίου 2016

Διπλό στο Περιστέρι και ... κορυφή! (1972)

Σαν σήμερα στις 26/11/1972, η αρμάδα του Λες Σάνον αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973...

Πριν μιλήσουμε για αυτό το παιχνίδι, αξίζει να αναφέρουμε τα εξής...

Ασχολούμενοι καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια με τις ασπρόμαυρες ιστορίες, πιστεύουμε πως ο ΠΑΟΚ της περιόδου 1972-1973, ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες του Δικεφάλου από το 1926 και μετέπειτα!

Μια ομάδα μοντέλο (χωρίς υπερβολή!) που με την απόδοσή της κέρδισε τον θαυμασμό όλης της φίλαθλης Ελλάδας και καταξίωσε τα τέσσερα γράμματα σαν έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, στις συνειδήσεις του κόσμου!

Εκείνη τη σεζόν (1972-1973) ο ΠΑΟΚ:

* Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

* Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Μα πού αλλού! Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

* Πέτυχε 75 γκολ.

* Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

* Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν! Δείτε ΕΔΩ το γιατί!

Σαν σήμερα λοιπόν στις 26/11/1972, η αρμάδα του Λες Σάνον αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και επικράτησε με 0-2, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τον Γιώργο Κούδα! 

Ο τρόπος με τον οποίον μπήκε από την αρχή στο ματς ο Δικέφαλος, έκοψε τις ορέξεις των γηπεδούχων για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι!

Η ομάδα μας έφτασε σε άνετη νίκη με γκολ του κορυφαίου του αγώνα Σταύρου Σαράφη μόλις στο 1ο λεπτό και του Αποστολίδη στο 20ό

Στο 31ο, σε σουτ του Ασλανίδη ο αμυντικός Μπαλλόπουλος απέκρουσε εντός περιοχής με το χέρι χωρίς να καταλογισθεί από τον διαιτητή Παπαβασιλείου το οφθαλμοφανές πέναλτι. 

Ένα μικρό απόσπασμα από αθηναϊκή εφημερίδα της επόμενης ημέρας: 

«Δεν είναι καθόλου συμπτωματική η πρωτοπορία που διατηρεί ο ΠΑΟΚ από την πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος. Ο Λες Σάννον έχει κάμει αληθινούς Εγγλέζους τους ποδοσφαιριστάς του και όσοι βρέθηκαν στο ματς είχαν την ευκαιρία να προβούν στη διαπίστωση αυτή και να τους θαυμάσουν.

Ομολογουμένως ο Δικέφαλος διαθέτει αυτό το "κάτι άλλο" από τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες. Οι Θεσσαλονικείς παίζουν με τρομερή ταχύτητα, επιτίθενται κατά μέτωπο, και είναι δύσκολο για κάθε άμυνα να τους ανακόψει...

Ο ΠΑΟΚ υπερτερούσε τουλάχιστον κατά μια κλάση του Ατρομήτου. Όλες οι γραμμές του κινήθηκαν αρμονικά και συνέθεσαν ένα ζηλευτό σύνολο τρομερών δυνατοτήτων...». 
Στις παρακάτω φωτογραφίες: το γκολ του Αποστολίδη (άνω) και απόκρουση του τερματοφύλακα του Ατρομήτου Στεφανίδη σε επίθεση του ΠΑΟΚ. Στο βάθος διακρίνεται ο Σαράφης.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Σαράφης, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαββουλίδης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι...

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Στεφανίδης, Αδαμίδης, Μπαλλόπουλος, Τζιβγούλης, Σκευοφύλαξ, Κεφαλίδης, Φωτεινός, Λιάκουρης, Κάχρης, Δαλαμπέκης, Χάνιος.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Σαράφης, Τερζανίδης, Μαντζουράκης, Παρίδης, Λάζος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4