Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Νοεμβρίου 2016

Δεν κέρδισε ούτε με ... κλεψιά! (1960)

Σαν σήμερα στις 27/11/1960, ο ΠΑΟΚ με τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Το όνομα Περικής Πούλιας, σε εμάς τους νεότερους δεν λέει και κάτι ιδιαίτερο. Τέτοιες μέρες όμως, το μακρινό 1960, το όνομά του εν λόγω ρέφερι, ήταν πρώτο θέμα συζήτησης στα αθλητικά στέκια της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο...

Ο άνθρωπος κατάφερε να γίνει "διάσημος" με τα καραγκιοζλίκια του στο παιχνίδι μας στον Πειραιά (27/11/1960), όπου έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μη γνωρίσει για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός, ταπεινωτική ήττα από τον ΠΑΟΚ!

Απέναντι στην αρχική ορμητικότητα των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ, με τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, παρέταξε μια απροσπέλαστη άμυνα, ενώ σταδιακά ισορροπούσε το παιχνίδι, έχοντας σε μεγάλα διαστήματά του και την υπεροχή! 

Στους οπαδούς του Ολυμπιακού (περίπου 25.000), άρχισαν να ξυπνάνε φαντάσματα της σεζόν 1959-1960, όταν ο Ονούφριος Χαραλαμπίδης τους "κάρφωσε" χαρίζοντας στην ομάδα μας το διπλό...

Το ημίχρονο τελείωσε 0-0 και στο 49' έγινε η φάση που συζητήθηκε πολύ! Ο Πούλιας είδε χέρι του Ραπτόπουλου σε σέντρα του Σιδέρη και έδωσε μέσα σε απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες, πέναλτι. 

Το εκτέλεσε ο Υφαντής, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και επέστρεψε στην αγκαλιά του Πρόγιου! Προς γενική έκπληξη ο Πούλιας έδειξε σέντρα!!!

Ο αθεόφοβος δεν έκανε καν τον κόπο να συμβουλευτεί τον βοηθό του! Με την αδικία να βγάζει στους παίκτες μας έναν μεγάλο εγωισμό, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση και 30" πριν το τελευταίο σφύριγμα πέτυχε την ισοφάριση, παγώνοντας το γήπεδο! 

Ο Λέανδρος βρήκε τον Βασιλειάδη που ξεχύθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων, το κυνήγησαν για να τον ανατρέψουν οι Στεφανάκος και Λαιμός, όμως ο Βασιλειάδης με συρτό σουτ ανάγκασε τον κυρ Σάββα να μαζέψει το τόπι από τα δίχτυα του, εν μέσω γενικής βουβαμάρας!!!

Σίγουρα η προϊστορία μας στα εκτός έδρας ματς με στον Πειραιά δεν είναι και η καλύτερη. Είναι όμως γεγονός ότι σε έναν μεγάλο αριθμό αυτών των αγώνων δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τους γηπεδούχους, αλλά και τους εντεταλμένους συνεργάτες της διαχρονικής «παράγκας» που διαφέντευε το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ήταν τέτοιο το μέγεθος της αδικίας σε βάρος του ΠΑΟΚ που φτάνει στα όρια της γελοιότητας και του αυτοεξευτελισμού των εμπνευστών και των εκτελεστών των κατά καιρούς διαιτητικών εγκλημάτων... Όπως συνέβη στο παιχνίδι που θυμηθήκαμε πιο πάνω!

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Γιαννέλος, Γιακουμής, Χαβανίδης, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Σαλούστο, Νικολαΐδης.

ΠΑΟΚ: Θεoδωρίδης, Στεφανάκος, Σημαντήρης, Λαιμός, Πολυχρονίου, Σουρούνης, Μπέμπης, Σιδέρης, Υφαντής, Σοφιανός, Παπάζογλου.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1960-1961 είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, ο οποίος ήταν προπονητής του Δικεφάλου και την προηγούμενη σεζόν, χωρίς πάντως να πετύχει πολλά πράγματα. Ο Δικέφαλος τη μια χρονιά τερμάτισε 7ος και την επόμενη 10ος...

* Στο 2ο πρωτάθλημα από καθιερώσεως της Εθνικής Κατηγορίας, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 10ος, έχοντας σε 30 ματς, 7 νίκες - 15 ισοπαλίες - 8 ήττες και τέρματα 31-33. Οι 15 ισοπαλίες δεν αποτελούν "ρεκόρ" στην ιστορία της ομάδας, καθώς τη σεζόν 1969-1970, φτάσαμε τις ... 17, με τον Γιέννε Τσάκναντι στον πάγκο μας.

* Στην αρχική εικόνα οι παίκτες πανηγυρίζουν αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης από τον Πούλιο, για τον βαθμό της ισοπαλίας. Διακρίνονται οι Βασιλειάδης, Πρόγιος, Ραπτόπουλος και Χαβανίδης... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4