Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Νοεμβρίου 2016

Του έσπασε το αήττητο με Γκουερίνο! (1978)

Σαν σήμερα στις 12/11/1978, την 8η αγωνιστική της περιόδου 1978-1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε μια κατάμεστη Τούμπα (36.567 τα εισιτήρια), τον φιλόδοξο Άρη, που όσο κι αν μοιάζει απίστευτο βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας και αήττητος...

Σε παιχνίδι στο οποίο οι καλές φάσεις έβγαιναν με το σταγονόμετρο, ο ΠΑΟΚ ήταν ένα κλικ καλύτερος από τον συμπολίτη που έπαιξε παθητικά για το Χ, φορτωμένος με άγχος για να κρατήσει το αήττητο, σε μια έδρα στην οποία τα τελευταία χρόνια μετρούσε ήττες και μία ισοπαλία! 

1974-75 Π.Α.Ο.Κ. - Αρης 5-0 (23' Παρίδης, 28' Κούδας, 52' Κούδας, 56' Τσιλιγκιρίδης, 87' Σαράφης)

1975-76 Π.Α.Ο.Κ. - Αρης 2-2 (14' Σαράφης, 29' Αποστολίδης)

1976-77 Π.Α.Ο.Κ. - Αρης 2-0 (75' Γκουερίνο, 81' Ορφανός)

1977-78 Π.Α.Ο.Κ. - Αρης 2-1 (3' Κερμανίδης, 64' Κούδας)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ που είδε μόλις στο 2' τον Ορφανό να τραυματίζεται και να παραχωρεί τη θέση του στον Κερμανίδη. 

Η καλύτερη στιγμή που καταγράφηκε στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, καταγράφηκε στο 44', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Θόδωρος Αποστολίδης (τσέλιγκας), πήρε την κεφαλιά με τον Παντζιαρά να αποκρούει δύσκολα...
Το κενό που διακρίνεται να υπάρχει στην 4α, οφείλεται στον σεισμό που συντάραξε τη Θεσσαλονίκη, λίγους μήνες νωρίτερα, αφήνοντας τα σημάδια του και στην Τούμπα... 

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε! Ο ΠΑΟΚ βλέποντας πως έχει απέναντί του μια ομάδα επιθετικά ανύπαρκτη, ανέβασε την πίεση, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και έβγαλε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. 

Έτσι στο 49' ο Δαμανάκης δεν πρόλαβε στο τσακ να βρει την μπάλα με κοντινή προβολή μετά από σέντρα σουτ του Γκουερίνο, στο 52' ένα μακρινό, δυνατό σουτ του Γούναρη τράνταξε τη συμβολή των δοκών του εμβρόντητου Παντιζαρά και στο 72' η Τούμπα σείστηκε!

Ο Αναστασιάδης που είχε μπει στο ματς στο προηγούμενο λεπτό, έκλεψε την μπάλα από τον Μπαλλή, πάσαρε στον Δαμανάκη που βρέθηκε σε θέση αριστερού εξτρέμ, αυτός πέρασε εύκολα τον Βένο, σέντραρε και ο Γκουερίνο από το ύψος του πέναλτι με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε το τόπι στο πλεκτό!

Καλή η διαιτησία του Σαρακηνού, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον έναν από τους βοηθούς του (Βεργής) που έκανε λάθη στις υποδείξεις του, με αποτέλεσμα παραλίγο να τινάξει το ματς στον αέρα!

H βαθμολογία μετά την 8η αγωνιστική:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Πίχατσεκ): Φούρτουλα, Γούναρης, Κ. Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος (71' Αναστασιάδης), Θ. Αποστολίδης, Δαμανάκης, Σαραφης, Γκουερίνο, Κούδας, Ορφανός (4' Κερμανίδης). 

Άρης (Τσατσέφσκι): Παντζιαράς, Μόκαλης, Πάλλας (35' Ζελίδης), Βέρος, Φοιρός, Κούης, Ζήνδρος, Ισαακίδης, Ανανιάδης (61' Σεμερτζίδης), Δράμπης, Μπαλλής. 

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4