Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Νοεμβρίου 2016

Η ήττα έφερε την απομάκρυνση του Πάγκαλου! (1967)

Σαν σήμερα στις 12/11/1967, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Πανελευσινιακό με 3-2, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...

Το ξεκίνημα της σεζόν 1967-1968 δεν ήταν ιδιαίτερα καλό για τον ΠΑΟΚ... Τη νίκη επί του Αιγάλεω την 1η αγωνιστική με 2-0 στην Τούμπα (πρώτο γκολ του Σαράφη με τον Δικέφαλο) και το διπλό στον Βόλο με γκολ του Φουντουκίδη, διαδέχτηκαν απανωτά ανεπιτυχή αποτελέσματα: 

Ήττα στην Τούμπα από τον Άρη (2-3), εντός έδρας ισοπαλία με τον Εθνικό (1-1) και σαν σήμερα στις 12/11/1967, για την 5η αγωνιστική, εκτός έδρας ήττα από τον Πανελευσνιακό με 3-2!

Αυτό το αποτέλεσμα υπήρξε η αφορμή για την απομάκρυνση από τον πάγκο της ομάδας μας του Νίκου Πάγκαλου, με τη διοίκηση να προσπαθεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη τον προπονητή της Παρτιζάν, Βίλστιτς, κάτι που τελικά δεν κατορθώθηκε.

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει πρώτος προπονητής ο Δημήτρης Καλογιάννης, ο οποίος έμεινε στη θέση ως τις 25/2/1968, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Ουαλό, Άιβορ Πάουελ, ο οποίος παρέμεινε ως το τέλος της σεζόν ...

Σαν σήμερα λοιπόν στις 12/11/1967, ο ΠΑΟΚ έχασε στην Ελευσίνα από τον τοπικό Πανελευσινιακό με 3-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μουράτη στο 30' και έκαναν το 2-0 πέντε λεπτά αργότερα με τον Σκουρή. Το ημίχρονο έληξε 2-1, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει στο 41' με τον Λάζο.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο διαιτητής Φαμέλης, απέβαλε τον Μπιστικέα, αλλά ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή του, αλλά δέχτηκε στο 83' και τρίτο γκολ, από τον Γρηγοριάδη.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες μας ήταν να μειώσουν στο 86' με τον Βασιλειάδη και να διαμορφωθεί το τελικό 3-2.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Πανελευσινιακού στο πρωτάθλημα (!), με τους 500 οπαδούς του Δικεφάλου που βρέθηκαν στην Ελευσίνα να γκρινιάζουν για τις επιλογές του Πάγκαλου!

Ο τεχνικός του Δικεφάλου, κατέβασε ένα σχήμα αδόκιμο, αφήνοντας εκτός 11άδας τους Λέανδρο - Αφεντουλίδη - Χαραλαμπίδη. 

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε σε θέση έξω δεξιά ο Παπαχρηστούδης, μια θέση άγνωστη σε αυτόν, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να μην ακουμπήσει μπάλα.

* Τη σεζόν 1967 - 1968, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 8η θέση (ισόβαθμος με τον Πανιώνιο), έχοντας σε 34 ματς, 67 βαθμούς (3-2-1 η βαθμολογία), με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 14 ήττες και τέρματα 45-40.

* Τη χρονιά εκείνη ξεκίνησε και η συμμετοχή των κυπριακών σωματείων στη διοργάνωση της ελληνικής Α΄ Εθνικής. Η μετέπειτα αθλητική βιβλιογραφία καταγράφει τη δεδομένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) ως πολιτική προπαγάνδα του δικτατορικού καθεστώτος, το οποίο είχε επιβληθεί τον Απρίλιο της προηγούμενης περιόδου.

* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

* Στην αρχική photo, παίκτες του ΠΑΟΚ της σεζόν 1967-1968, πανηγυρίζουν την εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4