Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Νοεμβρίου 2016

Διπλό στον Πειραιά και ... κούπα στη Λιέγη! (1960)

Σαν σήμερα στις 13/11/1960, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Καραϊσκάκης, επικρατώντας επί του Εθνικού με 0-1, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Οι γηπεδούχοι προερχόταν από μεγάλη νίκη επί του συμπολίτη τους, αλλά εκείνη τη μέρα έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό ΠΑΟΚ που πήρε μια δικαιότατη νίκη, στο 2ο μόλις πρωτάθλημα από καθιερώσεως της Α' Εθνικής! 

Ο Εθνικός είχε την υπεροχή στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, όμως στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε!

Οι παίκτες του Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, επέβαλαν το παιχνίδι τους και στο 81ο λεπτό βρήκαν τον δρόμο για τα ... δίχτυα του Βαλιάνου με τον Βασιλειάδη, που αξιοποίησε τη σέντρα του Λέανδρου, σημειώνοντας το γκολ που έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη.

Η επιθετική γραμμή του Δικεφάλου, ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση στο 2ο ημίχρονο, αναγκάζοντας πολλές φορές τους θεατές να χειροκροτήσουν τους παίκτες μας, με τις πολλές καλές ευκαιρίες που δημιούργησε και ... χάθηκαν! 

Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Βαλιάνος, Παπάζογλου, Κλικόπουλος, Μουνδρέας, Ζευγώλης, Σιδέρης, Γιαννίστας, Φερλέμης, Γιακουμάκης, Τσεριγκώφ, Γράφας.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Γιακουμής, Χαβανίδης, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Σαλούστο, Νικολαΐδης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Η αρχική photo είναι από το παιχνίδι εκείνης της σεζόν με την ΑΕΚ στην Τούμπα (1-1).

* Την ίδια μέρα (13/1/1960), η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, κατέκτησε το ετήσιο τουρνουά που διεξαγόταν στη Λίεγη, κερδίζοντας στον τελικό την Ρασίγκ Παρί με 58-53! 

Για να φτάσει στον τελικό ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τη Σπόρτιγκ Λιέγης (50-46) και τη γαλλική Μονμπρισόν (66-56)... Οικονόμου, Κλάγκας, Στάλιον και Κωνσταντινίδης ήταν οι κορυφαίοι του Δικεφάλου στα παιχνίδια του τουρνουά. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4