Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Νοεμβρίου 2016

Διπλό με Αιγάλεω στην Νέα Φιλαδέλφεια (1962)


Σαν σήμερα στις 11/11/1962 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αιγάλεω, σε παιχνίδι που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της σεζόν 1962 - 1963 ...

Οι περίπου 3.000 θεατές που έδωσαν το παρόν στο αθηναϊκό γήπεδο, είδαν το Αιγάλεω να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι, να πιέζει την ομάδα μας και στο 16ο λεπτό να γίνεται το 1-0 με γκολ του Μαραμενίδη με απευθείας εκτέλεση φάουλ που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Πρόγιος.

Από εκείνο όμως το χρονικό σημείο και μετά, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην! 

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση και ασκώντας αυτός με τη σειρά του πίεση στα χαφ του Αιγάλεω, ανάγκασε τους παίκτες του να κάνουν λάθη. 

Έτσι στο 30' μετά από λάθος του Πανουσάκη, ο Βασιλειάδης αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αστόχησε από πολύ κοντά, χάνοντας ένα γκολ που δεν χανόταν!
Στο 41' όμως ο Δικέφαλος έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από λάθος συνεννόηση των Φακή - Διαμαντόπουλου, ο Βασιλειάδης μπήκε στη φάση και έγραψε το 1-1, με κοντινή προβολή από το ένα μέτρο. 

Στο 61' νέο λάθος του Φακή το εκμεταλλεύτηκε ο Γιακουμής και πέτυχε την ανατροπή, για να διαμορφωθεί στο 81' το τελικό 1-3 με τον Παπαδόπουλο μετά από ατομική προσπάθεια!

Ο ΠΑΟΚ από το 35' έπαιζε ουσιαστικά με "10" παίκτες, καθώς τραυματίστηκε ο Κεμανίδης (τότε οι αλλαγές δεν επιτρεπόταν), με τον παίκτη μας να παίζει αναγκαστικά σαν έξω αριστερά, χωρίς φυσικά να μπαίνει στις φάσεις! 

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ πέρασε στη 2η θέση της βαθμολογίας έχοντας 19 βαθμούς, ένα πίσω από τον Ολυμπιακό και ισόβαθμος της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού ...

Οι συνθέσεις:

Αιγάλεω: Φακής, Πανουσάκης, Διαμαντόπουλος, Καραβοκυράκος, Ματάκης, Μπαλαρίνης, Τσάγκος, Εξωμανίδης, Θεοδωρίδης, Μαρκόπουλος, Μαραμενίδης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

* Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. 

Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση συγκεντρώνοντας 64 βαθμούς σε 30 ματς, έχοντας 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες... 
 
* Στην παρακάτω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1962-1963.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4