Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαρτίου 2017

Θαυμασμός για τον ΠΑΟΚ στο ματς με τη Μίλαν (Pics)

Σαν σήμερα στις 20/3/1974 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Μίλαν στην κατάμεστη Τούμπα, στον επαναληπτικό αγώνα του προημιτελικού, του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης της περιόδου 1973-1974 ...

Ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον, τη σεζόν 1973-74 έκανε μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πορείες της ιστορίας του.

Την εποχή εκείνη, καταγράφηκαν μεγάλες στιγμές της ΠΑΟΚτσήδικης ιστορίας... Στιγμές που όσοι τυχεροί τις έζησαν από κοντά, θα έχουν πολλά να φέρουν στο νου τους ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων.
Σεζόν 1973-1974: Η ομάδα αφού λίγους μήνες πριν είδε να της κλέβουν το πρωτάθλημα (η γνωστή υπόθεση με την Παναχαϊκή και τον Ρήγα), και να χάνει και το κύπελλο από τον Ολυμπιακό στο "ουδέτερο Καραϊσκάκης", ξεκίνησε το ταξίδι στο Κύπελλο Κυπελλούχων.
Στο Κύπελλο Κυπελλούχων συμμετείχε ως φιναλίστ του ελληνικού κυπέλλου, αποκλείοντας στον πρώτο γύρο την πανίσχυρη τότε Λέγκια Βαρσοβίας (1-1 εκτός, 1-0 εντός) και στη συνέχεια τη γνωστή γαλλική Λυών (3-3 εκτός, 4-0 εντός) τον Νοέμβριο του '73.
Δύο φωτογραφίες (πάνω και κάτω) που δείχνουν το πάθος του Μεγάλου Γιώργου Κούδα που εξορμά με την μπάλα προς την εστία των Ιταλών!
Ο ΠΑΟΚ κεντούσε κυριολεκτικά και είχε σκορπίσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στον κόσμο, τόσο με τις εμφανίσεις της όσο και με τα αποτελέσματά του.

Στην επόμενη φάση (Γ' γύρος) η κληρωτίδα έφερε στο διάβα του Δικεφάλου ένα πραγματικό μεγαθήριο, μια ομάδα φόβητρο: την ιταλική Μίλαν...
Τα παιχνίδια με τη Μίλαν έγιναν την άνοιξη του 1974. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην μεγαλούπολη του ιταλικού Βορρά ο ΠΑΟΚ έχασε με 3-0 (13/3/1974) και στη ρεβάνς της Τούμπας που έγινε στις 20/3/1974 ο Δικέφαλος αναδείχτηκε ισόπαλος με 2-2 (αν και προηγήθηκε δύο φορές)...
Σε αυτό το παιχνίδι -που έγινε σαν σήμερα στις 20/3/1974 - κόπηκαν 43.882 εισιτήρια και εισπράχτηκαν 4.057.000 δρχ, ένα νούμερο πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής (ήταν ρεκόρ εισπράξεων)... 

Και αυτό παρά το -αποτρεπτικό γα όνειρα πρόκρισης- σκορ του πρώτου αγώνα (Μπιγκόν 12', Μπενέτι 38', Κιαρούτσι 87' τα 3 γκολ της Μίλαν)!
Ο Σταύρος Σαράφης πετυχαίνει τέρμα με εκπληκτική κεφαλιά!

Το σκορ στην κατάμεστη Τούμπα άνοιξε στο 29' με εκπληκτική κεφαλιά ο Σαράφης (ήταν η σπεσιαλιτέ του για όσους θυμούνται), μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Τερζανίδη-Ιωσηφίδη και σέντρα ακριβείας του τελευταίου.

Στο 51' κοντινό σουτ του Κούδα απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή

Στο 56' οι Ιταλοί ισοφάρισαν με τον Μπιγκόν. Ευθύνη στην ισοφάριση έφερε ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ (Χατζηιωάννου) που δεν διάβασε σωστά τη φάση.
Στο 74' και πάλι με κεφαλιά του Σαράφη ο ΠΑΟΚ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 2-1, για να δεχτεί την ισοφάριση, στο 77' από τον Τρεζόλντι που είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα.
Οι συνθέσεις των ομάδων, όπως αυτές παρατάχτηκαν μπροστά στον σπουδαίο Βέλγο ρέφερι Βιτάλ Λορό:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Χατζηαντωνίου, Ιωσηφίδης, Τσιλιγκιρίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (66' Κερμανίδης)

Μίλαν: Βέκκι, Σαμπαντίνι, Τζινιόλι, Ανκουιλέττι, Σνέλλινγκερ, Μαλντέρα, Μπεργκαμασκι (75' Τρεζόλντι), Μπιοζόλο, Μπιγκόν, Ριβέρα, Καρούτζι.
Οι αγώνες της Ευρώπης δεν άφησαν ανεπηρέαστη εκείνη τη χρονιά την ομάδα που έχασε αρκετούς βαθμούς εντός των συνόρων και τελικά περιορίστηκε στην 4η θέση με 43 βαθμούς, σε μια χρονιά που ο τρόπος βαθμολογίας είχε αλλάξει (2-1-0).

Παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό
Η Ιταλική ομάδα μια μέρα πριν το παιχνίδι στην προπόνηση που έκανε στο Χαριλάου
Ο Δημήτρης Παρίδης σε προσπάθειες του κατά των ιταλών (φωτογραφίες πάνω και κάτω)
Οι Ασλανίδης Μαλντέρα, Τερζανίδης και Μπιαζιόλο σε εναέρια μονομαχία.
Ο Χρήστος Τερζανίδης μάχεται ανάμεσα σε 2 παίκτες της Μιλαν

Στις παρακάτω 3 φωτογραφίες τα γκολ του Σαράφη από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Ο Αχιλλέας Ασλανίδης με την μπάλα στα δίχτυα την ώρα που ο Σταύρος Σαράφης (Νο8) πανηγυρίζει το γκολ του τρέχοντας.
Το παιχνίδι έχει τελειώσει και ο Δημήτρης Παρίδης δίνει το χέρι του στον τερματοφύλακα της Μίλαν, Villiam Vecchi.
Το παιχνίδι έχει τελειώσει και οι παίκτες των 2 ομάδων δίνουν τα χέρια.
Δείτε τι έγραψε ο ιταλικός Τύπος για το παιχνίδι...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4