Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Φεβρουαρίου 2020

Νίκησε την ΑΕΛ και πάτησε κορυφή (2018)

Σαν σήμερα στις 12/2/2018, για την 21η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΛ με 3-0 και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας ...

Ο Λουτσέσκου παράταξε στην αρχική ενδεκάδα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζά, Βιεϊρίνια στην άμυνα, Σάκχοφ, Μαουρίτσιο αμυντικά χαφ, μεσοεπιθετικά τους Κάμπος, Πέλκα, Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς... 

Μπροστά σε περισσότερους από 18.000 θεατές, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά από το πρώτο ματς δείχνοντας από την αρχή στην ομάδα του Κούγια, ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι! 

Έτσι στο 3ο λεπτό, το σουτ του Πέλκα το μπλόκαρε ο Μπόζοβιτς, όπως και την κεφαλιά του Μάτος στο επόμενο λεπτό. 

Ίδια τύχη είχε και το δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια στο 8', τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Βιεϊρίνια σέντραρε από τα αριστερά, ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, έστρωσε την μπάλα στον Σάκχοφ που σε κενή εστία άνοιξε λογαριασμό. 

Η Λάρισα συνέχισε να μοιάζει με ομάδα μικρότερης κατηγορίας, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας σε πολύ μεγάλα ποσοστά, η αριστερή μας πτέρυγα με Μπίσεσβαρ – Βιεϊρίνια – Πέλκα έκανε πάρτι στην επίθεση μοιράζοντας σακούλες! 

Στο 40ό λεπτό ο Βαρέλα με κεφαλιά ψαράκι μετά από κόρνερ του Πέλκα, γράφει το 2-0 ξεσηκώνοντας την Τούμπα. Με την έναρξη της επανάληψης ήταν η σειρά του Πρίγιοβιτς να χριστεί σκόρερ, με άψογο τελείωμα μετά από μπαλιά του Πέλκα, με τον ΠΑΟΚ να γοητεύει με το παιχνίδι του και να ενθουσιάζει τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο! 

Μετά το 3-0, ο ΠΑΟΚ κατέβασε σταδιακά ταχύτητα καθώς τα πάντα είχαν κριθεί και η ομάδα είχε προσθέσει ένα ακόμη τρίποντο στον λογαριασμο της! Επόμενος σταθμός για το ασπρόμαυρο τρένο η Λαμία... 
Oι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (72' Αζεβέδο), Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Κάμπος (62' Μακ), Πέλκας (78' Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς. 

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Γιοβάνοβιτς (46' Μπλαντένοβιτς), Ζίζιτς, Γκοίκοβιτς, Ουάλας (82' Χούμπτσεφ), Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης (62' Περόνε). 

...................................................... 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου εμφανώς ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας, απέδωσε τα συνεχή επιτυχημένα αποτελέσματα στην ηρεμία που διακατέχει την ομάδα... 
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε: 

Για την εικόνα του ματς: "Θα έπρεπε να βάλουμε περισσότερα γκολ γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες. Αλλά από την άλλη μεριά πρέπει να συγχαρούμε τους παίκτες μου για τον τρόπο που έπαιξαν. Πάνω απ' όλα πρέπει να κρατήσουμε αυτή την συγκέντρωση και την αποφασιστικότητα που έχουμε. Από αύριο κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι". 

Για την κλήρωση του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο: "Είναι δύσκολο για εμένα να μιλήσω για ένα παιχνίδι που είναι σε δύο εβδομάδες. Κάθε παιχνίδι είναι τελικό, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι όπως πρέπει. Όταν έρθει η ώρα θα αντιμετωπίσουμε και τον Πανιώνιο. Αυτή είναι η δουλειά μας και αυτός είναι ο στόχος μας". 

Για το αν προτιμούσε για αντίπαλο στα ημιτελικά την ΑΕΚ: "Κάποιος με ρώτησε για αυτό, αλλά πρέπει να σεβαστούμε την κλήρωση. Δεν με ενδιαφέρει ποιον θα αντιμετωπίσουμε σε δέκα ημέρες με ενδιαφέρει ο αγώνας με την Λαμία το Σάββατο". 

Για την απόδοση του Μπίσεσβαρ: "Πιστεύω ότι ο κάθε παίχτης που κλήθηκε να παίξει, έδωσε τα πάντα. Στην ίδια θέση έχει παίξει ο Μακ ο Τζάλμα που έχουν πάει καλά. Ο Μπίσεσβαρ έχει μεγάλη ποιότητα, δεν γίνεται να μην αγαπήσεις τον τρόπο που παίζει. 

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις. Σε αυτή τη θέση έχει παίξει και ο Πέλκας. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε την αποφασιστικότητα και την θέληση που δείχνουμε". 

Για την σταθερότητα στην απόδοση της ομάδας: "Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω. Γιατί το ποδόσφαιρο σημαίνει δυναμική. Είναι ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία του αντιπάλου. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε μια φιλοσοφία. 

Συνοχή επιθετικότητα, προσπαθώντας να κλέψουμε την μπάλα και να επιτεθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Αυτό θα πει ισορροπία, αυτό θα πει φιλοσοφία. 

Είναι σημαντικό πως αντιδρούμε όταν παίρνουμε την μπάλα. Για εμένα αυτό είναι ισορροπία, όπως επίσης και η νοοτροπία να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι". 

Για το μυστικό της επιτυχίας: "Η δουλειά. Όταν δουλεύουμε και σεβόμαστε την δουλειά μας, είναι φυσικό να είμαστε ήρεμοι και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Έχοντας και τις νίκες σου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Πρώτα είναι η δουλειά. Κάποιες στιγμές είναι βαρετό, αλλά κάθε μέρα έχουμε αυτή τη δουλειά που είναι πολύ σημαντική για εμάς". 

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει θέση στον Βιεϊρίνια: "Η ομάδα έχει πολύ ισορροπία από την πλευρά του Βιεϊρίνια και δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι. Έρχεται από πίσω διαβάζοντας το παιχνίδι. Είμαστε πολύ καλά και δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε κάτι". 

Για την αποθέωση των παικτών από τον κόσμο: "Για να είμαι ειλικρινής δεν άκουσα τις φωνές για τους παίκτες, αλλά άκουσα τον κόσμο να φωνάζει για την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο κόσμος πρέπει να είναι χαρούμενος για την απόδοση μας και για εμένα αυτό είναι αρκετό". 

Για την απουσία του Μουλέν από την αποστολή: "Είναι πολύ ενδιαφέρον να καταλάβει ότι δεν είναι εδώ για την σημερινή ημέρα. Έχει μια προοπτική να μείνει εδώ και βήμα βήμα, θα καταλάβει πως παίζουμε και τι ζητάμε. Τότε θα μπορέσει να μπει. Πάρτε σαν παράδειγμα τον Σακχόφ και τον Κάνιας. 

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας ήταν εκτός και τώρα προσφέρουν στην ομάδα. Ο Αζεβέδο είναι πολύ ποιοτικός παίκτης, αλλά έχουμε την ισορροπία αυτή και όποιος παίκτης κληθεί να παίξει θα πρέπει να είναι έτοιμος. Δείτε το ως ένα σημάδι. 

Δείτε τον Μακ πως μπήκε σήμερα και τα πήγε καλά. Ο Μπίσεσβαρ πιθανόν να είναι λίγο λυπημένος που δεν παίζει πολλά παιχνίδια αλλά ξέρει ότι αγαπάω τον τρόπο που παίζει. Αυτό κάνει την διαφορά από μια ομάδα που στο τέλος θα είναι νικήτρια". 

…………………………………….. 

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για την νίκη απέναντι στην Λάρισα και τη συνέχεια στην σεζόν... 
Αναλυτικά τόνισε: 

Για το παιχνίδι: "Ξέραμε ότι θα είναι 11 παίκτες πίσω, αλλά είχαμε πλάνο, πετύχαμε γρήγορο γκολ, ήταν μια ευχάριστη νίκη και είμαστε όλοι χαρούμενοι". 

Για ενδεχόμενη πίεση: "Στο πρωταθλητισμό πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό. Δεν υπάρχει άγχος. Όλοι βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, είμαστε χαρούμενοι και κοιτάζουμε την επόμενη αναμέτρηση". 

Για την περίοδο που έπαιζε στην Πορτογαλία: "Ήταν διαφορετική εποχή. Ήθελα να πάω στο εξωτερικό να δω τη νοοτροπία που υπάρχει. Έζησα μόνος, δούλεψα σκληρά για τους στόχους μου, δεν ήταν εύκολο να φύγεις στο εξωτερικό και σε τέτοια μικρή ηλικία. Και εκεί περίμενα την ευκαιρία μου. Τώρα νιώθω έτοιμος, έχω να δώσω ακόμη περισσότερα, θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι". 

Για τη συνεργασία με τον Μπίσεσβαρ: "Είναι καλός και επικίνδυνος ποδοσφαιριστής που δημιουργεί ρήγματα. Εννοείται ότι παίζοντας μαζί υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στην επίθεση ειδικά απέναντι σε ομάδες με 11 πίσω. Θέλουμε τέτοιες εμπνεύσεις". 

Για τον Λουτσέσκου: "Από τότε που ήρθε είχε ξεκάθαρο πλάνο, έχουμε καταλάβει πλέον όλοι τι μας ζητάει στο γήπεδο. Βγάζουμε προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση στο γήπεδο". 

……………………………………… 

Ο ΜVP της αναμέτρησης μίλησε για το παιχνίδι και την συνέχεια στο πρωτάθλημα... 
Αναλυτικά ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ τόνισε: 

Για την κατάσταση της ομάδας: "Είμαστε σε καλή φόρμα νιώθουμε καλά, παίζουμε καλά, ότι αλλαγές και αν γίνουν, όλοι παίζουμε καλά βγάζουμε υγεία. Είμαστε εδώ για να νικάμε και να περνά καλά ο κόσμος. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία και να πάρουμε το πρωτάθλημα". 

Για την δική του απόδοση: "Δεν ξέρω αν το γεγονός ότι ξεκίνησα σήμερα είναι λόγω της εμφάνισης μου με τον Ατρόμητο αν μου δοθεί η ευκαιρία θα βοηθάω όσο γίνεται έχουμε 20 καλούς παίκτες και όλοι θέλουμε να αρπάζουμε τις ευκαιρίες". 

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Σίγουρα πάμε βήμα βήμα αλλά αν είμαστε καλά νομίζω πως δεν έχουμε αντίπαλο στην Ελλάδα αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι". 

……………………………………………. 

Ο Φερνάντο Βαρέλα, μίλησε  έχοντας δίπλα του τους δύο γιους του και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ξέσπασε σε κλάματα στον πανηγυρισμό του γκολ του... 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Για το γκολ του και τον έντονο πανηγυρισμό μαζί με τον γιο του: "Tο ήξερα και του είχα ζητήσει να τον φέρω στο γήπεδο. Ήξερα πως ο γιος μου θα είναι πίσω από την εστία. Μου είχε πει "μπαμπά θα είμαι πίσω από το τέρμα πρέπει να σκοράρεις σήμερα" και το κατάφερα", είπε για να πάρει στη συνέχεια το λόγο ο γιος του Βαρέλα, ο Γκουστάβο και να πει: 

"Ο πατέρας μου είναι είναι μέρος της ζωής μου είναι πολύ σημαντικός και σε όποια εστία και να το έβαζε το γκολ θα πήγαινα μαζί του να το πανηγυρίσω. Θέλω να του μοιάζω να είμαι σαν και αυτός δυνατός, θέλω να γίνω και εγώ ποδοσφαιριστής όταν μεγαλώσω"... 

Στη συνέχεια ο Φερνάντο Βαρέλα είπε: "Το γκολ αυτό είναι αφιερωμένο στην οικογένειά μου. Πέρασα πολλά την περσινή σεζόν, δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μένα να έχω βάλει ένα γκολ και ένα αυτογκόλ, ένιωθα άσχημα για τα παιδιά μου, ήθελα να πετύχω πολύ ένα γκολ σε ένα παιχνίδι που στο τέλος θα κερδίζαμε. Να βγάλω εκείνες τις εικόνες από το μυαλό μου και το έκανα. 

Πλέον είμαι ελεύθερος "μέσα" μου και θα το πανηγυρίσω. Είναι η πρώτη φορά που κλαίω για γκολ που πετυχαίνω. Αλλά υπήρχαν πολλοί λόγοι. Ήταν εδώ η οικογένειά μου, ο γιος μου ήταν μέσα στο γήπεδο. Πριν το παιχνίδι μου είχε πει να σκοράρω και πως πρέπει να το κάνω σήμερα αυτό και το έκανα". 

Για το αν επιθυμεί οι δύο γιοι του να γίνουν ποδοσφαιριστές: "Να είναι χαρούμενοι θέλω. Και να μη γίνουν δε με πειράζει. Θέλω να ναι καλοί άνθρωποι, καλοί μαθητές και να πηγαίνουν καλά στο σχολείο τους από εκεί και πέρα τους λέω πόσο σκληρή είναι η ζωή στο ποδόσφαιρο. 

Τα παιδιά μιλάνε ελληνικά, απλώς τώρα ντρέπονται και σας μίλησαν στα αγγλικά. Έχουμε μία γυναίκα στο σπίτι Ελληνίδα που μας βοηθάει εκεί με τις δουλειές και μαζί της μιλάνε μόνο ελληνικά. Καμιά φορά και εγώ δεν καταλαβαίνω τι λένε και μου μεταφράζουν". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4