Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Φεβρουαρίου 2020

Ματσάρα στην Τούμπα με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (1974)

Σαν σήμερα στις 13/2/1974, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τη γερμανική Φορτούνα Ντίσελντορφ, προετοιμαζόμενος για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με τη Μίλαν …

Οι 20.000 θεατές (16.079 τα εισιτήρια) που βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα στο γήπεδο, είχαν την ευκαιρία να χορτάσουν ποδόσφαιρο, καθώς πριν το δικό μας παιχνίδι, προηγήθηκε η αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας Νέων με την αντίστοιχη της Βουλγαρίας, η οποία τελείωσε με νίκη της ελληνικής ομάδας με 1-0.
Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Φορτούνα (βρισκόταν στην 3η θέση στο πρωτάθλημα της χώρας της!) τελείωσε 2-2, ήταν πολύ θεαματικός, παίχτηκε ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας και ο κόσμος έφυγε από το γήπεδο εντυπωσιασμένος από αυτά που είδε!

Ο ρυθμός του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ήταν δαιμονιώδης, με τον Παρίδη να κάνει πράγματα και θαύματα στο χορτάρι! 

Υπήρξε στιγμή στο ματς που αφού πήρε την μπάλα κυριολεκτικά μέσα από τα πόδια του συμπαίκτη του Παπαδόπουλου, ξεχύθηκε στην αντίπαλη περιοχή ντριπλάροντας ακόμη και τον αποσβολωμένο Κώστα Ιωσηφίδη!
Δύο δικά του σουτ σταμάτησαν στα δοκάρια της γερμανικής ομάδας και μάλιστα αυτό του 62ου λεπτού (οριζόντιο δοκάρι και κάτω), φάνηκε η μπάλα να περνάει τη γραμμή του τέρματος, χωρίς ο Ιωαννίδης και ο βοηθός να δουν γκολ!

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0, με τον ΠΑΟΚ να έχει οκτώ τελικές, έναντι δύο της Φορτούνα, όμως στο 47’ ο Σουλτς σέντραρε, ο Χατηιωάννου έχασε την μπάλα και ο Μπούντε σημείωσε ένα κρύο κυριολεκτικά γκολ, κόντρα στη ροή του ματς!

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και είχε δύο δοκάρια με τον Παρίδη στο 53’ και στο 62’, μια καλή ευκαιρία με τον Ασλανίδη στη συνέχεια, όμως πάλι η γερμανική βρήκε δίχτυα!
Ήταν το 80ό λεπτό όταν μετά από αδράνεια της άμυνάς μας, ο Ζέεβε βρέθηκε προ του Χατζηιωάννου και από κοντά σημείωσε το 0-2, ενώ έξι λεπτά νωρίτερα σουτ του ίδιου σταμάτησε στο δοκάρι μας, με τη «βοήθεια» και του Χατζηιωάννου, που κατάφερε να αλλάξει την πορεία της μπάλας όσο έπρεπε!

Στο 82’ μετά από συνδυασμό Κούδα – Τερζανίδη – Σαράφη, έφερε τον τελευταίο σε πλεονεκτική θέση και ο «Καίσαρας» μείωσε σε 1-2, με τον κόσμος στις εξέδρες να ξεσηκώνεται!

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κούδας από κοντά νίκησε τον Μπενς και αφού νωρίτερα απέφυγε τον Σουλτς, γράφοντας το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης (46’ Χατζηαντωνίου), Φουντουκίδης (71’ Τσιλιγκιρίδης), Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Παπαδόπουλος, Κούδας, Ασλανίδης.

Φορτούνα: Βούκε (46’ Μπινς), Κράους, Μπίσεκαμπ, Κένεϊ, Έσσε, Σουλτς, Γκάιε, Ζέεβε, Σέελ, Μπούντε, Χέρτσοκ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4