Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Φεβρουαρίου 2020

Με νίκη ξέφυγε από την τελευταία θέση (1953)

Σαν σήμερα στις 11/2/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Μέγα Αλέξανδρο, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1952-1953 …

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μπροστά σε χιλιάδες θεατές, νίκησε με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Παπαδάκης – Τζινόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, όταν και βγήκαν στην επίθεση.

Μόλις στο 2΄ο Παπαδάκης σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Θερμαϊκού, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τζινόπουλος βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, σούταρε όμως πάνω του!

Στο 14’ Παπαδάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σε μια περιπετειώδη φάση και αφού οι Γεντζής και Κουντής έχασαν την ευκαιρία να χριστούν σκόρερς!

Στο 53’ ο Παπαδάκης βρήκε τον Τζινόπουλο και αυτός από κοντά δε δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-0.

Στο 75’ αποβλήθηκε ο Περεμεντζόγλου για σκληρό παιχνίδι, αλλά οι φιλοξενούμενοι αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, ήταν αυτοί που απειλούσαν με κάποιο γκολ, το οποίο τελικά δεν ήρθε.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κάστρας, Ονούφριος, Χρυσάφης, Παπαδάκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κάστρας, Χρυσάφης, Ονούφριος, Ιωαννίδης, Τσίντογλου, Κουντής, Λασκαρίδης, Γεντζής, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Μάρκοβιτς.

Μέγας Αλέξανδρος: Πρατσίδης, Κάπας, Περεμετζόγλου Ι, Περεμετζόγλου ΙΙ, Κόζανας, Πιπέριας, Τσολακούδης, Τζίτζικας, Ντίνας, Ρετζέπης, Τριανταφυλλίδης.

* Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ βρέθηκε εκείνη τη σεζόν ο Νίκος Πάγκαλος, σε μια πενταετία στην οποίαν εναλλασσόταν στον πάγκο μας οι Πάγκαλος – Βίλλυ Σέβτσικ (Αυστριακός).

* Ο Δικέφαλος δεν τα πήγε καλά εκείνη τη σεζόν στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση με 19 βαθμούς έχοντας 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες, με τέρματα 11-11.

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1952-1953, αποτελούσαν οι: Κάστρας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Αγγελόπουλος, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Κουντής, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Σαββίδης, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γκολέμας, Κουσκουρής, Γεντζής, Ονούφριος, Ζαρίφης, Χριστοδούλου, Τσαβδαρίδης, Δουκάκης.
* Στην παραπάνω εικόνα διακρίνονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τη σημαία του Συλλόγου, να παρελαύνουν προ των επισήμων στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος της περιόδου 1952-1953.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4