Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Φεβρουαρίου 2020

Ντόρτι με πρωταγωνιστή τον Μουρατίδη! (1951)

Σαν σήμερα στις 11/2/1951, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη σε παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1950-1951 …

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του πήρε τη νίκη και την πρόκριση, επικρατώντας με 4-2 χάρη σε τέσσερα γκολ που σημείωσε ο Μουρατίδης, ανατρέποντας το 0-2 με το οποίο προηγούνταν ο Άρης ως το 81’.

Είναι ένα από τα παιχνίδια που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη των φιλάθλων που το παρακολούθησαν, καθώς όσοι έκαναν το λάθος και αποχώρησαν πριν ο Μουρατίδης σημειώσει το 1-2 στο 81’, σίγουρα το μετάνιωσαν.
Το σκορ άνοιξε στο 5’ για τον Άρη με τον Παπουτσόπουλο να αξιοποιεί την μπαλιά του Καζαντζή, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στις αρχές της επανάληψης, αλλά στο 79’ ο Κίνας μετά από συνδυασμό Παπουτσόπουλου – Καζαντζή, έγραψε το 0-2 δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στον Άρη για την πρόκριση!

Στο 81’ ο Μουρατίδης που αγωνίστηκε σαν κεντρικός κυνηγός μείωσε σε 1-2 και στο 84’ ο ίδιος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αρβανίτη ισοφάρισε σε 2-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση!
Εκεί ο Μουρατίδης σκόραρε άλλα δύο τέρματα, στο 108’ και στο 120’, χαρίζοντας μια ιστορική νίκη στον ΠΑΟΚ και γράφοντας ο ίδιος το όνομά του με μεγάλα γράμματα στην Ασπρόμαυρη Ιστορία!

Με το που ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή Ασπρογέρακα, ο κόσμος ξέσπασε σε απίστευτους πανηγυρισμούς με τη σχετική καζούρα στους συμπολίτες να κρατάει για μήνες! 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Λύκαρης, Καραλής, Γκολέμας, Αρβανίτης, Κουντής, Γκόγκος, Τζινόπουλος, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Παπαδάκης, Εμμανουηλίδης.

Άρης: Βελλιάδης, Αστρεινίδης, Δελάρδας, Ψωμάς, Γρηγοριάδης, Ποζάνης, Παπουτσόπουλος, Κίνας, Καζαντζής, Καλτέκης, Χαλυβόπουλος.

Αναλυτικά η πορεία της ομάδας μας στο Κύπελλο...

14/01/1951: Ελπίδα Δράμας – ΠΑΟΚ 3-4
11/02/1951: ΠΑΟΚ – Άρης 4-2
28/02/1951: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-0
11/03/1951: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0 (τελικός)

* Το Κύπελλο Ελλάδας του 1951 ήταν το ένατο από την καθιέρωση του θεσμού. Οι πρώτοι αγώνες έγιναν στις 22 Οκτωβρίου 1950 με τη διεξαγωγή του α΄ γύρου και η διοργάνωση ολοκληρώθηκε στις 11 Μαρτίου 1951 με τη διεξαγωγή του τελικού.

* Δήλωσαν συμμετοχή 145 σωματεία (λιγότερα από άλλες χρονιές), εκ των οποίων 41 από το Κέντρο (Αθήνα και Πειραιάς). Για πρώτη φορά μετείχαν ομάδες από το Άργος, τη Σπάρτη, τη Βέροια, τη Φλώρινα, τα Ιωάννινα και τα Χανιά.

* Αλλά η διοργάνωση «τραυματίστηκε» από την απόφαση των 8 σωματείων της Α2΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών να απόσχουν.

* Επίσης, δεν μετείχαν οι ομάδες της Ρόδου, της Χίου και της Αλεξανδρούπολης, που είχαν μετάσχει σε προηγούμενες διοργανώσεις. Διεξήχθησαν συνολικά 161 αγώνες, εκ των οποίων οι 116 στην επαρχία.

* Οκτώ σύλλογοι προκρίθηκαν απευθείας στην Α΄ προημιτελική φάση (των 16). Ήταν οι πρώτοι των πρωταθλημάτων των τριών ιδρυτριών Ενώσεων: ΑΕΚ Πανιώνιος, Αστέρας Αθ. (ΕΠΣ Αθήνας), Ολυμπιακός, Εθνικός (ΕΠΣ Πειραιά), ΠΑΟΚ, Άρης, Μακεδονικός (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4