Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Ιανουαρίου 2020

Φιλικό στην Σταυρούπολη με τον Παύλο Μελά (1978)

Σαν σήμερα στις 11/1/1978, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο ξερό γήπεδο της Σταυρούπολης, την ομάδα του Παύλου Μελά …

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του, προετοιμαζόμενος για το εκτός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω που ακολουθούσε στις 15/1/1978 (ήττα με 2-1), βρήκε την ευκαιρία να παίξει το φιλικό αυτό παιχνίδι με αντίπαλο τον Παύλο Μελά, στο οποίο πήρε τη νίκη με 2-3. 
Ο Γούναρης σε μια προσπάθειά του με αντίπαλο τον Γρηγορίου, ενώ στο βάθος διακρίνονται οι Κούδας - Καρατίδης... 

Ήταν μια αναμέτρηση στην οποία ο ΠΑΟΚ παραράχτηκε με τη βασική του ενδεκάδα, απόντων των διεθνών Ιωσηφίδη, Πέλλιο, Δαμανάκη που αγωνίστηκαν την ίδια μέρα σε φιλικό παιχνίδι, εκτός έδρας με την Εθνική ομάδα της Κύπρου! 

Το σκορ άνοιξε στο 30’ ο Κερμανίδης για να ισοφαρίσει για τον Παύλο Μελά στο 55’ ο Κυριακού και στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Χαλβατζή!
Στο 60’ ο Γιάννης Παθιακάκης πέτυχε το 2-2, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-3 στο 63’ από τον Ορφανό! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Μίχης, Παθιακάκης, Αλαβάντας… 

Οι συνθέσεις: 

Παύλος Μελάς: Τσακίρης, Καρυπίδης (46’ Μπέκας), Καρατίδης, Πλίκας (46’ Άγγος), Γρηγορίου, Φλέγκος, Μαλίνης (75’ Αγοραστός), Τσάμης (75’ Κουζάνης), Κυριακού (80’ Αναστασιάδης), Λερίδης (80’ Πήλιος), Μπουζούκας (46’ Χαλβατζής). 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα (46’ Γουγουτσάς), Γούναρης (71’ Παναγιωτίδης), Φουντουκίδης (46’ Μπανιώτης), Μίχης, Αναστασιάδης (46’ Κούδας), Αποστολίδης, Παθιακάκης, Σαράφης (61’ Ρούσσος), Κερμανίδης, Κωστίκος (46’ Γκουερίνο), Ορφανός (63’ Αλαβάντας). 

Δηλώσεις Λάκη Πετρόπουλου:

"Σκοπός μας είναι να εγκλιματιστούμε στο ξερό γήπεδο. Για αυτό άλλωστε κάνουμε όλη την εβδομάδα προπονήσεις σε γήπεδα χωρίς χόρτο. Είμαι όμως σίγουρος ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουμε ξεπεράσει κάθε σχετικό πρόβλημα.

Αυτό βασικά με ενδιέφερε και στο σημερινό παιχνίδι. Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στο αποτέλεσμα. Άλλωστε ήταν φανερό ότι οι παίκτες μου απέφευγαν να βάζουν τα ποόδια τους στη φωτιά"

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Παναγιώτης Κερμανίδης να εκτελεί τον τερματοφύλακα Τσακίρη ανοίγοντας το σκορ, περιτριγυρισμένος από παίκτες του Παύλου Μελά. Στο βάθος ο Γιάννης Παθιακάκης.   

Η ομάδα του Παύλου Μελά της περιόδου 1978-1979. Οι περισσότεροι από τους παίκτες της φωτογραφίας ανήκαν στο ρόστερ της ομάδας και την προηγούμενη σεζόν ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4