Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Αυγούστου 2019

Η επιστροφή του Γιώργου Κούδα στη Τούμπα (1968)

Σαν σήμερα στις 8/8/1968, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια απουσίας, ο Γιώργος Κούδας επέστρεψε στην Τούμπα και προπονήθηκε με τον ΠΑΟΚ...
 
7.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν συγκεντρωθεί για να τον δουν να φοράει και πάλι τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, καθώς το σήριαλ της επιστροφής του στην ομάδα είχε ολοκληρωθεί με αίσιο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, κλείνοντας μια για πάντα την πόρτα στον Ολυμπιακό!

Η τότε διοίκηση της ομάδας δεν επέτρεψε σε όλο αυτό το πλήθος να μπει στο γήπεδο και να παρακολουθήσει την προπόνηση, όμως αυτό δεν πτόησε τον κόσμο που περίμενε καρτερικά να ολοκληρωθεί η προπόνηση και στη συνέχεια να δουν από κοντά και να αποθεώσουν τον Κούδα.

Μια προπόνηση που έγινε υπό τις οδηγίες του γυμναστή Μόκα και από την οποία απουσίαζαν δικαιολογημένα οι Θεοφανίδης, Σαββουλίδης, Κοντογιώργος και Λέανδρος.

Όταν ο Γιώργος Κούδας εμφανίστηκε έξω από τα αποδυτήρια, προκλήθηκε σεισμός από τις εκδηλώσεις λατρείας! Σκηνές ανεπανάληπτες, σκηνές γεμάτες ΠΑΟΚ εκτυλίχτηκαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια του ίδιου του Κούδα, αλλά και των συμπαικτών του!
Ήταν μια μεγάλη μέρα στην ιστορία του συλλόγου, με τους οπαδούς να βλέπουν ξεκάθαρα στο πρόσωπο του μεγαλύτερου άσου που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα, αυτόν που θα ενσάρκωνε τις φιλοδοξίες τους για την κατάκτηση τίτλων, όπως άλλωστε και έγινε στα χρόνια που ακολούθησαν.

Να σημειωθεί πως ο (τότε) 22χρονος Κούδας, λόγω της ρήξης στις σχέσεις με τον πατέρα του, έμεινε στο σπίτι του θείου του και το ίδιο βράδυ έδωσε το παρόν στη συγκέντρωση των παικτών της Εθνικής Ελπίδων, του κλιμακίου της Βορείου Ελλάδας.

Ο Κούδας είχε κλείσει εισιτήριο με το μεσημεριανό αεροπλάνο του Σαββάτου (10/8) με την Ολυμπιακή, ώστε να βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να αναχωρήσει με την Εθνική Ενόπλων για την Κέρκυρα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4