Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Αυγούστου 2019

Η κλήρωση του πρωταθλήματος 1983-1984

Σαν σήμερα στις 8/8/1983, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η κλήρωση του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984, με τον ΠΑΟΚ να θεωρείται από τους "ειδικούς", ο άτυχος της κλήρωσης...

Το πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 4/9 και στην πρεμιέρα τα πέντε από τα οκτώ παιχνίδια θα γινόταν σε γήπεδα των ομάδων του λεκανοπεδίου και τα δύο στη Θεσσαλονίκη. Το όγδοο ήταν τα ματς της Δράμας, ανάμεσα στη Δόξα και το Αιγάλεω.

Ο τότε πρόεδρος της ΕΠΑΕ (Γκουρτσούλης) είχε δηλώσει: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω και εύχομαι καλή τύχη σε όλες τις ομάδες (16 συνολικά) που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει όλοι μαζί να ευχηθούμε να γίνει ένα πρωτάθλημα καλό και αδιάβλητο, για το κοινό συμφέρον. Η ΕΠΑΕ θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της.

Όμως θα πρέπει να βρει την ανάλογη βοήθεια από τις ομάδες, για να διοργανώσουμε ένα πρωτάθλημα απαλλαγμένο από τη βία. Για το θέμα αυτό σας διαβεβαιώ ότι οι συνάδερφοί μου κι εγώ έχουμε αποφασίσει να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να εξαλείψουμε ή τουλάχιστον να περιορίσουμε στο ελάχιστο τη βία στους αγωνιστικούς χώρους.»

Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησε στη διαδικασία ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, Νίκος Ζελομοσίδης. Πριν την κλήρωση υπήρξαν προκαταρτικές συζητήσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων, με τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Σμύρνης να αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Στη συνέχεια αποδείχτηκε πως οι διαμαρτυρίες τους ήταν σωστές, μιας και την 1η, 3η, 15η αγωνιστική θα είχαμε στην Αθήνα πέντε αγώνες και την 2η, 4η, 14η μόνο δύο!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο φαινομενικά άτυχος της κλήρωσης καθώς τις πρώτες δύο αγωνιστικές που ήταν γηπεδούχος, είχε να δώσει παιχνίδια ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αλλά σε ουδέτερο γήπεδο (Σέρρες) λόγω τιμωρίας! Τυχαίο; Το αφήνουμε στην κρίση σας!

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4