Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Φεβρουαρίου 2019

Νίκησε τον Απόλλωνα με χατ τρικ του Γεντζή! (1953)

Σαν σήμερα στις 22/2/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Απόλλωνα Πόντου, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1952-1953.

Ο Δικέφαλος με τον στον πάγκο του, πήρε μια εύκολη νίκη με 3-0, χάρη σε τρία γκολ που σημείωσε ο Γεντζής! Η ομάδα μας πήρε έτσι τη ρεβάνς για την ήττα με 1-2 στον πρώτο γύρο...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση από τα πρώτα της λεπτά και μόλις στο 4' ο Γεντζής με ατομική προσπάθεια άνοιξε το σκορ!

Στο 32' ο ίδιος παίκτης με παρόμοιο τρόπο σημείωσε το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Γκικόπουλου.
Στην επανάληψη και στο 67', ο Γεντζής μετά από ωραία μπαλιά του Χριστοδούλου διαμόρφωσε το τελικό 3-0, σκορ που διαφύλαξαν οι Ιωαννίδης Μιγγούσης στο 71' και 88' αντίστοιχα, όταν έσωσαν την εστία μας από βέβαιη παραβίαση!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κάστρας, Μιγγούσης, Ονούφριος, Ιωαννίδης, Τσίντογλου Ζαριδές, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γεντζής, Παπαδόπουλος, Χριστοδούλου.

Απόλλων Πόντου: Παναγιωτίδης, Σολομωνίδης, Λιάρος, Ζώπτσος, Σιαμίδης, Σταυρόπουλος, Παρκαλίδης, Αβραμίδης, Μεντεκίδης, Παχατουρίδης, Ευφραιμίδης.

* Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ βρέθηκε εκείνη τη σεζόν ο Νίκος Πάγκαλος, σε μια πενταετία στην οποίαν εναλλασσόταν στον πάγκο μας οι Πάγκαλος – Βίλλυ Σέβτσικ (Αυστριακός).

* Ο Δικέφαλος δεν τα πήγε καλά εκείνη τη σεζόν στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση με 19 βαθμούς έχοντας 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες, με τέρματα 11-11.

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1952-1953, αποτελούσαν οι: Κάστρας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Αγγελόπουλος, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Κουντής, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Σαββίδης, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γκολέμας, Κουσκουρής, Γεντζής, Ονούφριος, Ζαρίφης, Χριστοδούλου, Τσαβδαρίδης, Δουκάκης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τη σημαία του Συλλόγου, να παρελαύνουν προ των επισήμων στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος της περιόδου 1952-1953...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4