Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Φεβρουαρίου 2019

Άλμα πρωτιάς με νίκη επί του Ηρακλή (1948)

Σαν σήμερα στις 22/2/1948, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1947-1948.

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Αγγελάκη στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο γήπεδο πήρε τη νίκη με 2-0, κάνοντας σημαντικό βήμα για τον τίτλο!

Ο ΠΑΟΚ έφτασε πλέον τους 25 βαθμούς σε εννιά παιχνίδια ακολουθούμενος από τον Άρη που είχε 23 και υπολειπόταν το μεταξύ μας ματς, το οποίο διεξήχθη στις 29/2 (νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Κρεμέζη στο 52')  
Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή έγινε δεκτή με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό από τον κόσμο της ομάδας, σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από δυνατή βροχή, η οποία επηρέασε τις κινήσεις των παικτών στον λασπωμένο αγωνιστικό χώρο.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε μεν την υπεροχή, αλλά οι παίκτες μας δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 58ο λεπτό όταν ο Κρεμέζης σημείωσε το 1-0 μέσα σε πανδαιμόνιο!

Το τελικό 2-0 το πέτυχε στο 83' ο Εμμανουηλίδης, «αναγκάζοντας» τον διαιτητή Ασπρογέρακα να στείλει για άλλη μια φορά τους παίκτες του Ηρακλή στη σέντρα!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σαμαράς, Χατζηιωάννου, Ψωμάς, Αρβανίτης, Παπαδόπουλος, Μουρατίδης, Εμμανουηλίδης, Κρεμέζης, Κρητικός, Παπαδάκης, Χατζηαντωνίου.

* Τη σεζόν 1947-1948, η ομάδα μας με τον Νίκο Αγγελάκη στον πάγκο της, έκανε μια απρόβλεπτα εξαιρετική χρονιά και κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας σε 10 παιχνίδια 28 βαθμούς (9 νίκες – 1 ήττα), με τέρματα 25-10.
* Στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος συμμετείχαν μόνο οι τρεις πρωταθλήτριες ομάδες Θεσσαλονίκης – Πειραιώς – Αθηνών, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει απέναντί του, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ολυμπιακό. 

* Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε, μέτρησε τρεις ήττες και μία ισοπαλία με τον Απόλλωνα εντός, με την αναμέτρηση να τελειώνει στο 73' (!), όταν ο διαιτητής Πασαλάρης αγνόησε πέναλτι υπέρ μας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο κακός χαμός στο γήπεδο και να ολοκληρωθεί με αυτόν τον τρόπο το ματς...

* Στην τελική φάση του Πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου αγωνίστηκαν οι: Σαμαράς, Αρβανίτης, Χατζηιωάννου, Ψωμάς, Μουρατίδης, Παπαδάκης, Ιωαννίδης, Πυλωρίδης, Παπαδόπουλος, Κρητικός, Καμπακάκης, Βασιλειάδης, Μιγγούσης, Κρεμέζης, Δουκάκης, Χατζηαντωνίου.

Οι έξι πρώτοι από τους παραπάνω, συμμετείχαν και στα τέσσερα παιχνίδια της τελικής φάσης...

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται η πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης, ομάδα του ΠΑΟΚ, της περιόδου 1947-1948. Από αριστερά: Ιωαννίδης, Παπαδάκης, Χατζηιωάννου, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Σαμαράς, Ψωμάς, Κρητικός, Αρβανίτης, Καμπακάκης.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4