Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Νοεμβρίου 2018

Πεντάσφαιρος στη Σκύδρα και πρόκριση (1998)

Σαν σήμερα στις 11/11/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Αετό Σκύδρας, για τον α΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές η πλειοψηφία των οποίων ήταν οπαδοί του, πήρε τη νίκη με 0-5 και ταυτόχρονα την πρόκριση στην επόμενη φάσης της διοργάνωσης

Το σκορ άνοιξε ο Κομίνχες στο 4′ και στο 22' ο Κυριακίδης διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ. Στο 39' ο Κομίνχες είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ ο ίδιος στο 45′ σημείωσε το 0-3, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 70′ ο Κυριακίδης διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα κάνοντας το 0-4, ενώ το τελικό 0-5 το πέτυχε στο 88′ ο Κουλακιώτης.

Οι συνθέσεις:

Αετός Σκύδρας: Κασαπίδης, Κουρογεωργάκης (46′ Καρυπίδης), Υψηλάντης, Παπανώτας, Μπίτσιος, Γιαννουτσίδης, Ζαρογιάννης, Μήτροβιτς (80′ Κυριακίδης), Χουλουηλίδης, Κιάζος (60′ Δημητρίου), Πέντας.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ζαφειρίου, Μπάντοβιτς (71′ Σαμαράς), Λαγωνίδης, Τουρσουνίδης (62′ Βελλής), Κομίνχες, Κυριακίδης, Κουλακιώτης, Μπέρτχολντ (36′ Κατσιαμπής), Νάστος, Κωνσταντινίδης.

* Στην 57η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1998-99 μετείχαν συνολικά 60 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 24 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Για τους πρώτους γύρους ίσχυσε ο κανονισμός του μονού νοκ άουτ αγώνα χωρίς επαναληπτικό. Έτσι, θύματα εκπλήξεων έπεσαν ομάδες όπως η ΑΕΚ αρχικά και ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια, που αποκλείστηκαν από ομάδες μικρότερων κατηγοριών (Ποσειδώνα Μηχανιώνας και Πανσερραϊκό αντίστοιχα).

* Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 8 ομάδες που έφτασαν ως τον προημιτελικό γύρο, οι 4 προέρχονταν από τη Β' εθνική: Καλαμάτα, Πανσερραϊκός, Αθηναϊκός και Λύκοι.

* Το ταξίδι του ΠΑΟΚ σε εκείνη τη διοργάνωση σταμάτησε στον γ' γύρο όταν αποκλείστηκε από τον Πανσερραϊκό (ήττα σαν γηπεδούχος με 0-1 στην Καβάλα), ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο με 1-3 στην παράταση, για τον β΄γύρο της διοργάνωσης.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1998-1999.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4