Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Νοεμβρίου 2018

Ήταν ΠΑΟΚ στην επανάληψη (2012)


Σαν σήμερα στις 11/11/2012, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πλατανιά σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2012-2013...

Ο Δικέφαλος με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του, μπροστά σε 9.000 θεατές (7.765 τα εισιτήρια) με γκολ των Σαλπιγγίδη και Λίνο νίκησε με 2-0, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη. Χαμένο πέναλτι από τον Αθανασιάδη στο 0-0 ...

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό του αγώνα είχε πολλά προβλήματα στο παιχνίδι του απέναντι σε μια ομάδα που ήταν πολύ καλά οργανωμένη, χωρίς να παίζει το αμυντικό παιχνίδι στο οποίο μας συνήθισαν κάποιοι άλλοι φέτος, ερχόμενοι στη Θεσσαλονίκη...

Η ομάδα μας στο διάστημα αυτό είχε μεν την υπεροχή, κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά μέχρι εκεί. Έλειπαν οι τελικές προσπάθειες και βλέπαμε την εικόνα την οποία είδαμε πολλές φορές φέτος. 

Φλύαρο ποδόσφαιρο χωρίς ουσία.. Οι διάδρομοι προς την εστία του Κηπουρού ήταν εξαιρετικά καλά κλεισμένοι και οι επιθετικοί της ομάδας εξαφανισμένοι.
Η καλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 45' όταν ο Αθανασιάδης εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Κίτσιου, αλλά ο Κηπουρός απέκρουσε. 

Νωρίτερα καλή στιγμή για τους παίκτες του Δώνη ήταν στο 23' όταν ο Πέλκας μετά από γύρισμα του Σαλπιγγίδη στην περιοχή του Πλατανιά και στρώσιμο της μπάλας του Κλάους στον νεαρό, που σούταρε από εξαιρετική θέση και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη ο Δώνης έριξε στο ματς τον Λίνο, μια κίνηση που αποδείχτηκε πολύτιμη. Στο 66' ο Ποτουρίδης βρήκε την μπάλα με το χέρι ολοκάθαρα, το πέναλτι δόθηκε και το μετέτρεψε σε γκολ ο Σαλπιγγίδης. Στο 73' ο Σαλπι μετά από καταπληκτική ατομική προσπάθεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Λίνο που εύκολα έγραψε το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πολύ καλύτερος συγκριτικά με αυτό που είδαμε στο πρώτο. Έβγαζε ζωντάνια στο παιχνίδι του είχε ρυθμό, πίεσε τους φιλοξενούμενους περιορίζοντάς τους σε τελείως παθητικό ρόλο και πήρε δίκαια μια νίκη, παραμένοντας στο κυνήγι του Ολυμπικού. 

Μάλιστα η ομάδα δε σταμάτησε ούτε στο 2-0 και συνέχισε να προσπαθεί να σημειώσει κι άλλο γκολ, κάτι που είχαμε πολύ καιρό να το δούμε.
Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Κίτσιου (46' Λίνο), Κάτσε, Φωτάκης, Πέλκας (61' Παναγιωτούδης), Σαλπιγγίδης (87' Κωνσταντινίδης) και Αθανασιάδης.

Πλατανιάς: Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Τζάνης, Κουρτετσιώτης, Ποτουρίδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (76' Γιακουμάκης), Ουκάρ, Μαραγκουδάκης, Ουντότζι (80' Μαρτσάκης) και Αναστασάκος (83' Γιαζλίδης).

................................................

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά, μίλησε για τα συμπεράσματα που έβγαλε από το παιχνίδι.
Αναλυτικότερα:

"Από το παιχνίδι έβγαλα τρία χρήσιμα συμπεράσματα. Ας το πάρουμε ένα-ένα. Πρώτα απ' όλα θέλω να σταθώ στα νέα παιδιά. Έχουμε έξι παιδιά που από την αρχή του καλοκαιριού δουλεύουν να πάρουν ευκαιρίες και δεν τους χαρίζεται κανένας. 

Αυτά τα παιδιά μας δίνουν αισιοδοξία για το μέλλον και λύσεις τώρα που έχουμε προβλήματα. Το δεύτερο αφορά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ο Δημήτρης θύμισε τον καλό Σαλπιγγίδη. Το περιμένουμε και θέλουμε να έχει και συνέχεια γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που πρέπει να είναι ηγέτης. Το τρίτο αφορά την αντίδραση της ομάδας. Παρότι χάσαμε το πέναλτι, παρότι ότι δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο ζωηροί και διατηρήσαμε την συγκέντρωση μας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα".

Για το απόλυτο στην Τούμπα, είπε: "Μέχρι τώρα πηγαίνουν καλά τα πράγματα στην έδρα μας. Εμείς πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι με την ίδια νοοτροπία και να εκμεταλλευόμαστε την έδρα μας γιατί μόνο αν παίρνεις νίκες στην έδρα σου μπορείς να έχεις υψηλούς στόχους".

Για τον Γκαρσία, δήλωσε: "Έξι εκτελέσεις στημένων είχε στην προπόνηση της Πέμπτης και εκεί ένιωσε ενοχλήσεις. Μισή ώρα προπόνηση έκανε και δεν τον επιβαρύναμε".

Για το ερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τόνισε: "Είναι ένα ντέρμπι όπου σημασία έχουν και οι βαθμοί και το πρεστίζ. Εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι".

......................................................

Ο Δημήτρης Πέλκας παραχώρησε δηλώσεις και την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας και σχολίασε την νίκη επί του Πλατανιά και την παρουσία του στην ομάδα.

Τα όσα είπε ο νεαρός άσος:

Για τη νίκη επί του Πλατανιά, υποστήριξε: "Ήμουν σίγουρος ότι θα ερχόταν το γκολ. Είχαμε την κυριαρχία, δημιουργούσαμε φάσεις και νομίζω ότι φτάσαμε δίκαια στη νίκη".

Για τη δική του παρουσία, τόνισε: "Προσπαθώ να δουλέψω για να καθιερωθώ. Στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος κάθε παιχνίδι".

........................................................

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά το ματς με τον Πλατανιά αναφέρθηκε στις 300 συμμετοχές του στην Α΄ Εθνική αλλά και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Διαβάστε τα όσα είπε:

"Χαίρομαι πολύ που έφτασα αυτές τις συμμετοχές. Ελπίζω να συνεχίσω χωρίς προβλήματα για την υγεία μου. Είναι κάτι ιδιαίτερο το στατιστικό, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Χαίρομαι γι αυτή την επιτυχία και συνεχίζουμε".

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ είπε: "Συμφωνώ με τον προπονητή μου. Όλες οι ομάδες έχουν απουσίες μεσούσης της χρονιάς, εμείς είχαμε κάποιες σε αυτή την αγωνιστική, πρέπει να δίνουμε βάση στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι πολλές, αλλά χρειάζεται υπομονή και από τον κόσμο και από εμάς".

Για το χαμένο πέναλτι του Αθανασιάδη: "Στα πέναλτι έχει άγχος αυτός που τα χτυπάει, ο τερματοφύλακας δεν έχει να χάσει τίποτα. Όλα τα πέναλτι μπαίνουν και όλα χάνονται. Θα ήταν ότι καλύτερο να είχαμε σκοράρει με το πρώτο πέναλτι, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε αθλητή. Όλοι θα χάνουμε πέναλτι. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπήκε το δεύτερο πέναλτι και μετά πετύχαμε και ένα δεύτερο γκολ".

Όσο για τα ματς με Παναθηνακό και Ολυμπιακό που ακολουθούν ανέφερε: "Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καλά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Εμείς έχουμε και στα δύο ματς στόχο τη νίκη. Είτε με μεγάλο αντίπαλο, είτε με μικρό το κάθε ματς δίνει τρεις βαθμούς και εμείς πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή συγκομιδή".

................................................................

Ο συνεργάτης του Γιώργου Δώνη, Μάκης Αγγελίνας, μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά, στην φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ αλλά και σε πολλά αγωνιστικά θέματα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα: "Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει κυρίαρχος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν προβληματάκια. Δουλεύουμε, είμαστε σε καλό δρόμο. 

Έχουμε καλό υλικό σε σχέση με την κατάσταση που υπήρχε το καλοκαίρι και την αποχώρηση έμπειρων παικτών και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ. Δίνουν σημαντικές λύσεις όπως φάνηκε και χθες. Αυτό δε σημαίνει ότι καλύπτουν 100% τις απουσίες, όμως είναι σημαντική η συνεισφορά τους".

Για τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: "Το φιλικό της Εθνικής μας κάνει κακό αναφορικά με την προετοιμασία γι΄ αυτά τα παιχνίδια, αλλά θεωρώ ότι θα εμφανιστούμε έτσι όπως πρέπει και στα δύο ματς. Δηλαδή, θα εμφανιστούμε για να νικήσουμε και στους δύο αγώνες".

Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ: "Είναι σημαντική η βελτίωση που έχουν τα παιδιά. Για να δέσει μία άμυνα και να συνεννοούνται οι κεντρικοί αμυντικοί και ο τερματοφύλακας με τα μάτια, θέλει το χρόνο της και πρέπει να δώσουμε στους παίκτες ακόμη περισσότερο κουράγιο, να τους εμψυχώνουμε. Θεωρώ ότι η άμυνά μας έχει παίξει καλά παιχνίδια".

Για το ποδόσφαιρο κυριαρχίας κόντρα στον Πλατανιά: "Αυτό το στοιχείο θέλουμε να βάλουμε στην ομάδα και δουλεύουν όλοι προς αυτό το σκοπό. Είδατε ότι παρά τις απουσίες, οι παίκτες που κάλυψαν τα κενά έπαιξαν με αυτή τη φιλοσοφία. Θεωρώ ότι θα το πετύχουμε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια".

Για την εκμετάλλευση της έδρας: "Δημιουργούμε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς εντός . Αν κερδίσεις όλα τα ματς στην έδρα σου και πας καλά εκτός έδρας, βγαίνεις πρώτος - δεύτερος. Είμαστε κοντά στο να το καταφέρουμε".

Αν τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι τεστ: "Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, αλλά στην προσπάθεια που κάνουμε για κυριαρχία στο ποδόσφαιρο αυτά τα ματς μπορούν να θεωρηθούν τεστ. Και τα άλλα παιχνίδια όμως, έχουν ιδιαίτερα σημασία σε μία συνολική διαδρομή".

Για το αν ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, βοηθά στη δημιουργία της ομάδας: "Φανταστείτε, με τις απουσίες που έχουμε φέτος, πώς θα εμφανιζόμασταν την Κυριακή αν είχαμε και ευρωπαϊκά ματς την Πέμπτη. Εγώ θεωρώ ότι μας βγήκε σε καλό ως προς την παρουσία στο πρωτάθλημα".

Για τον αγωνιστικό στόχο του ΠΑΟΚ: "Με λίγα λόγια θέλουμε να κυριαρχούμε, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να κερδίζουμε ακόμη και όταν δεν είμαστε καλοί".

Για το διάστημα που ήταν ο ίδιος στον πάγκο: "Στο κοουτσάρισμα δεν αλλάζουν πολλά πράγματα. Αλλάζει η οντότητα στον πάγκο. Είναι άλλο να σηκώνεται από τον πάγκο ο προπονητής και να μιλά ή ακόμη και να κοιτά τον παίκτη. Αυτό δε σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τους παίκτες όταν αντικατέστησα εγώ τον κ. Δώνη στο κοουτσάρισμα".

Για το 4-4-2 στην ευθεία και στο ρόμβο: "Δεν θεωρώ ότι δεν δουλεύτηκε ο ρόμβος. Ήταν η εναλλακτική μας λύση. Η έλειψε ακραίων παικτών δεν μας επιτρέπει να παίξουμε έτσι. Τον έχουμε δουλέψει λιγότερο απ ότι στην ευθεία".

Αν θεωρεί ότι ο κόσμος έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις και βαραίνει την ομάδα: "Ο κόσμος έχει καταλάβει τι πάει να γίνει. Κάποιοι ίσως θέλουν τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή με δέκα βαθμού διαφορά. Καλά κάνουν. Σαν εικόνα, όμως, αυτό που εισπράττω είναι ότι ο κόσμος καταλαβαίνει τη δουλειά που κάνουμε. 

Εγώ δεν λέω στον κόσμο να κάνει υπομονή. Λέω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα βλέπουν την ομάδα και θα την απολαμβάνουν όπως θα την απολαμβάνουμε κι εμείς.

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: "Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Εμείς θέλουμε το καλύτερο. Αν παίξουμε τελικό Κυπέλλου να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Αν παίξουμε στα play offs να κατακτήσουμε τη θέση που οδηγεί στο Champions League. Αν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, να πάρουμε το πρωτάθλημα".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4