Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Νοεμβρίου 2018

Στραβοπάτημα στην Τούμπα με Πανιώνιο (1962)

Σαν σήμερα στις 25/11/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Πανιώνιο σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 14.000 θεατές (11.917 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, ισοφαρίζοντας την αθηναϊκή ομάδα στο 81ο λεπτό με τον Σαββίδη.

Το σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ που ήταν πολύ καλύτερος του Πανιωνίου και ειδικά στην επανάληψη θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ και να φτάσει στη νίκη, η οποία θα τον έφερνε στην κορυφή της βαθμολογίας!
Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 2ο λεπτό βρέθηκαν κοντά στο 0-1, όταν ο Δέδες βρέθηκε τετ α τετ με τον Πρόγιο, τον απέφυγε, όμως το σουτ του κυνηγού της αθηναϊκής ομάδας σε κενή εστία, αλλά από ελαφρώς πλάγια θέση, σταμάτησε στο δοκάρι μας!

Στο 21' ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Κουρκουβέλας, απέκρουσε πολύ δύσκολα το σουτ του Παπαδόπουλου και δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο Δέδες με σουτ, μετά από μπαλιά του Χάιτα σημείωσε το 0-1.

Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το χαρακτηριστικό σφύριγμα του διαιτητή Λέκκα και στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του σφυροκοπώντας τον Πανιώνιο, οι παίκτες του οποίου αμύνθηκαν μαζικά.

Στο 55' η κεφαλιά του Χασιώτη μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Λέανδρος, πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κουρκουβέλα.

Στο 63' ο τερματοφύλακας της αθηναϊκής ομάδας, αρχικά απέκρουσε δύσκολα (με τα γόνατα!) σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Βασιλειάδη, στη συνέχεια της φάσης ο Καζαντζίδης απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας, σε σουτ του Σαββίδη.

Στο 77' ο Ραπτόπουλος, και πάλι μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Λέανδρος, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, για να έρθει στο 81' ο Σαββίδης να φέρει το ματς στα ίσα, ισοφαρίζοντας με σουτ!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Νικολαΐδης, Βασιλειάδης. Λέανδρος, Ραπτόπουλος και από τον Πανιώνιο η άμυνά του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Απαλάκης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

Πανιώνιος: Κουρκουβέλας, Χρήστου, Παπουλίδης, Καζαντζίδης, Μαυρίδης, Γιαννακόπουλος, Χάιτας, Σαραβάκος, Σακελλαρίδης, Δέδες, Καρράς.

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ του μακρινού 1962. Όρθιοι από τα αριστερά: Χασιώτης, Πρόγιος, Μουρατίδης, Απαλάκης, Ραπτόπουλος. Καθιστοί: Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

* Ο Πανιώνιος τα πρώτα χρόνια από καθιερώσεως της Α' Εθνικής τα πήγαινε εξαιρετικά στα παιχνίδια που έδινε στην Τούμπα, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια ...

20/12/1959: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 0-0

26/02/1961: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-2

01/04/1962: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-4

25/11/1962: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-1

31/05/1964: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-1 

Στα χρόνια που ακολούθησαν τα πράγματα άλλαξαν και οι ενδεκάδες της αθηναϊκής ομάδας, έβλεπαν το θετικό αποτέλεσμα με τα ... κιάλια, όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4