Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Σεπτεμβρίου 2018

"Έγκλημα" Κύρκου στη Νέα Σμύρνη (2009)

Σαν σήμερα στις 23/9/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010...

Το παιχνίδι κανονικά θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί ένα μήνα νωρίτερα, στις 23/8/2009, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως αναβλήθηκε λόγω των πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει εκείνες τις μέρες στην πρωτεύουσα!

Αν και σκόραρε ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο της νίκης στη Νέα Σμύρνη, μιας και το πεντακάθαρο γκολ του Βιεϊρίνια ακυρώθηκε από τον επόπτη Παπαχαραλάμπους σαν οφ σάιντ ... 

Η ομάδα είχε συγκεντρώσει στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές μόλις 5 βαθμούς και βρισκόταν στην 8η θέση της βαθμολογίας!
Πολλά και δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία του Κύρκου και του Παπαχαραλάμπους, που με την απόφασή τους, στέρησαν από τον μέτριο ΠΑΟΚ την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο. 

Θυμίζουμε ότι ο Κύρκος προερχόταν από την τιμωρία στην δεύτερη αγωνιστική για την κακή του απόδοση στο Ατρόμητος-ΑΕΚ και αντικατέστησε τον Ντάκο που είχε προγραμματιστεί να διευθύνει το ματς της 1ης αγωνιστικής (23/8), αλλά τελικά τιμωρήθηκε μετά τη διαιτησία του στο Παναθηναϊκός - Άρης την προηγούμενη Κυριακή.
Τελικά ο Κύρκος δεν γλίτωσε το μεγάλο και καθοριστικό λάθος, το οποίο ασφαλώς επηρέασε και την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο άνθρωπος πρόλαβε μέσα σε 4 αγωνιστικές να καταγράψει δύο αποτυχημένες διαιτησίες.

Πάντως σε δηλώσεις του ο ρέφερι ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για τη φάση του ακυρωθέντος γκολ!

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο, οι άνθρωποι του Δικεφάλου πήγαν στα αποδυτήρια και μίλησαν με τον διαιτητή προσπαθώντας να καταλάβουν το λόγο που ακύρωσε το τέρμα του Βιεϊρίνια. 
O διαιτητής με αφοπλιστική ειλικρίνεια ζήτησε συγγνώμη από τους παράγοντες της ομάδας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είδε ξανά τη φάση και κατάλαβε ότι έκανε λάθος που δεν μέτρησε το γκολ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, με τρεις αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με την αρχική που είδαμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κατέβασε την ομάδα ο Σάντος. 

Έτσι ο Ίβιτς πήρε τη θέση του Φωτάκη και ο Μαλεζάς τη θέση του Σαβίνι, που με τη σειρά του μετατοπίστηκε στη φυσική θέση του θέση (αριστερά) αφήνοντας εκτός τον Λίνο...Επίσης ο Φιλομένο πήρε τη θέση του τραυματία Μουσλίμοβιτς.
Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε το 4-3-3 αλλά η ομάδα παρουσιάστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη από τη μέση και μπροστά μιας και μόνο ο Βιεϊρίνια έδειξε να προσπαθεί, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του. 

Ο ΠΑΟΚ είχε βέβαια δύο γρήγορους παίκτες στα άκρα της επίθεσης, αλλά η μπάλα πολύ σπάνια έφτανε στα πόδια τους.

Φάσεις από το παιχνίδι

Στο 6′ σέντρα του Σορλέν, κεφαλιά του Φιλομένο από πλεονεκτική θέση, άουτ.

Στο 13΄ο Βιεϊρίνια κάνει ατομική προσπάθεια από αριστερά φτάνει κοντά στον τερματοφύλακα αλλά δεν καταφέρνει να σκοράρει. Στην αντεπίθεση ο Κουμουρτζί χάνει με τη σειρά του πολύ καλή ευκαιρία από πλεονεκτική θέση.
Στο 19΄ φοβερό σουτ του Καστελιόνε πάνω στην κίνηση μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρεκόμπα στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Χαλκιά που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε.

Στο 25΄ο Δικέφαλος απαντάει στα δοκάρια όταν ζυγισμένο αριστερό σουτ του Γκαρσία μετά από πάσα του Σορλέν, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πανιωνίου.
Αλλαγές για τον ΠΑΟΚ με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου. Ο Παπάζογλου στη θέση του Φιλομένο που αισθάνθηκε τράβηγμα στους προσαγωγούς και ο Κονσεϊσάο στη θέση του Κουτσιανικούλη. Οι μαζεμένες αλλαγές του Σάντος, δεν έδωσαν την αναμενόμενη επιθετική πνοή στην ομάδα, που σε καμιά περίπτωση δεν φάνηκε να πιστεύει στο διπλό.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Πανιώνιος ήταν και πάλι πιο δραστήριος από την ομάδα μας, χωρίς όμως να φτάνει με σοβαρές αξιώσεις στην περιοχή του Δικεφάλου. 

Ο Σάντος στο 63΄ ρίχνει στη μάχη τον Φωτάκη στη θέση του Ίβιτς κλείνοντας τον κύκλο των αλλαγών πολύ νωρίς (πράγμα σπάνιο για τα δεδομένα του Πορτογάλου). Η κίνηση φανερώνει σίγουρα την μεγάλη επιθυμία του να πάρει το ματς, ξέροντας τα οφέλη που θα αποκόμιζε ο ίδιος και η ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ αρχίζει να πρεσάρει ψηλά προσπαθώντας να αναγκάσει τους παίκτες του Πανιώνιου να χάσουν την μπάλα ή να δυσκολευτούν στο κατέβασμα της μπάλας και η πίεση αυτή φέρνει αποτελέσματα.

Μακρινό σουτ του Κονσεϊσάο στο 70΄, η μπάλα μακριά από τα δοκάρια του Μπέλιτς

Το δεύτερο μέρος σίγουρα δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, αφού οι φάσεις γενικά ήταν ελάχιστες από τις δυο ομάδες. Και ενώ το παιχνίδι εξελισσόταν ήσυχα, μέσα σε ένα δίλεπτο τα αίματα άναψαν ξαφνικά. Ο λόγος;
Στο 73΄ ακυρώνεται γκολ του Βιεϊρίνια και ενώ οι παίκτες μας πανηγύριζαν την επιτυχία! Σημειώνουμε ότι η μπάλα έφτασε στον Βιεϊρίνια από απόκρουση του Μπέλιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ. Κανείς από όσους ήταν στο γήπεδο δεν κατάλαβε γιατί ακυρώθηκε το γκολ...

Η φάση συζητήθηκε πολύ, ο τραγικός επόπτης Παπαχαραλάμπους έκανε 100% λάθος, προσθέτοντας το όνομά του στον μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που έχουν αδικήσει τον ΠΑΟΚ!

Στο 75΄ αποβολή του Παπάζογλου για σκληρό μαρκάρισμα στον Κοντοέ.

Στο 76′ συρτό σουτ του Ρεκόμπα, άουτ.

Στο 79′ σουτ του Βιεϊρίνια στην κλειστή γωνία, έδιωξε σε κόρνερ ο Μπέλιτς.

Στο 82′ κόρνερ του Ρεκόμπα, γυριστή κεφαλιά του Μανιάτη, λίγο πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.
Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Τζαβέλλας, Κοντοές, Καστελιόνε, Κουμορτζί, Νικολάου, Ριέρα, Ρεκόμπα, Μπάλαμπαν.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Αραμπατζής, Σαβίνι, Γκαρσία, Ίβιτς (63' Φωτάκης), Σορλέν, Κουτσιανικούλης (46' Κονσεϊσάο), Φιλομένο (46' Παπάζογλου), Βιεϊρίνια.

Σημειώνουμε ότι υπήρχε πυρήνας των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη τελικά, παρά το ότι ο Πανιώνιος δεν έδωσε εισιτήρια. Ένας πυρήνας που θα ήταν μεγαλύτερος αν η αστυνομία άφηνε να μπουν στο γήπεδο και οι αρκετοί φίλοι της ομάδας στους οποίους δε δόθηκαν εισιτήρια αν και έφτασαν μέχρι τα εκδοτήρια.
Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος

«Έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Όπου και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες που έκανε ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερες. Πιέσαμε τον αντίπαλο και προσπαθήσαμε να μην πάρει ο Ρεκόμπα την μπάλα. Όποτε το κάναμε αυτό καταφέρναμε να βγάλουμε κάποιες φάσεις. 

Ο Πανιώνιος επίσης δημιούργησε ρήγματα καθώς έχει 2-3 παίκτες με ποιότητα. Και οι δυο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης μέχρι το τέλος. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ μετά το 15' άρχισε να γίνεται πιο πιεστικός.

Καταφέραμε να βάλουμε γκολ αλλά ακυρώθηκε. Δεν καταλάβαμε γιατί. Γιατί αλήθεια είναι ότι βάλαμε καθαρό γκολ και δεν μέτρησε. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Σίγουρα από εκεί και πέρα είχαμε νευρικότητα αφού μείναμε και με δέκα παίκτες μετά από αυτήν την φάση και ο Πανιώνιος πίεσε καθώς έπαιζε με παίκτη παραπάνω αν και δεν κατάφερε να απειλήσει.

Αν και η εικόνα μας δεν ήταν καλύτερη και ίσως λιγότερη καλή απ' ότι στα προηγούμενα ματς έπρεπε να νικήσουμε γιατί βάλαμε γκολ ενώ ο αντίπαλος δεν έβαλε. Ο αγώνας τελείωσε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Αλλά δεν είναι δίκαιο γιατί ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έδιωξε την μπάλα στην φάση του γκολ. Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει οφ σάιντ.

Πάμε για νίκη με τον Ατρόμητο. Η ομάδα έχει κάνει τέσσερα ματς ως τώρα, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα συνεχίζει να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί. Σίγουρα δεν είμαστε πολύ ήρεμοι και ψύχραιμοι. Ωστόσο έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο και είμαι σίγουρος ότι θα τον πετύχουμε.

Ωστόσο πρέπει να έχουμε ηρεμία και ψυχραιμία όπως αυτό περιμένω και από τους ποδοσφαιριστές μου. Σήμερα είναι πολύ θετικό που δεν δεχτήκαμε γκολ. Σίγουρα θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Δηλώσεις Κώστα Χαλκιά ...

Φανερά εκνευρισμένος ήταν μετά το παιχνίδι ο Κώστας Χαλκιάς με τη φάση του ακυρωθέντος γκολ. Όπως αποκάλυψε ο έμπειρος πορτιέρε, ο βοηθός του Κύρκου που επέδειξε την «παράβαση» ζήτησε συγνώμη από τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου, ενώ δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, καθώς ελλοχεύει και... αθλητικός δικαστής!

«Αν ήταν σε ένα δωμάτιο οι διαιτητές και έβλεπαν αυτή την υπόδειξη θα του προκαλούσε τουλάχιστον γέλιο. Μας ζήτησαν συγνώμη, αλλά τι να την κάνουμε; Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί αν μιλήσω θα κάνω κακό στην ομάδα μου. Είμαστε ανάστατοι».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4