Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Αυγούστου 2018

Νίκησε τον Μακεδονικό με καλό ποδόσφαιρο (1990)

Σαν σήμερα στις 29/8/1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Μακεδονικό Νεαπόλεως σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1990-1991 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 4-1, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Το σκορ άνοιξε ο Καραγεωργίου στο 10ο λεπτό με δυνατό σουτ, για να γίνει το 2-0 στο 22' με τον Χοσάμ Χασάν μετά από προσπάθεια του Λεοντιάδη.

Στο 55' ο Τουρσουνίδης σημείωσε το 3-0 και στο 71' ο Μητσιμπόνας με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ιμπραήμ Χασάν, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 4-0.

Ο Μακεδονικός μείωσε στο επόμενο λεπτό με τον Στράντζαλη, ο οποίος επωφελήθηκε αδράνεια της άμυνάς μας και από κοντά σκόραρε.

Στο 83' ο Χασάν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μακεδονικού, στην τελευταία καλή προσπάθειά μας στο παιχνίδι.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης, Καραγεωργίου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Ι. Χασάν, Λαγωνίδης, Καραγεωργίου, Μητσιμπόνας, Αλεξούδης (87' Μήτογλου), Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης, Χ. Χασάν, Μαγκντί (35' Μαλιούφας), Λεοντιάδης.

Μακεδονικός: Τζιμάνης, Γιαπαλάκης, Καράς, Παπαχρήστος (46' Γ. Μουστάκας), Αποστόλου, Ατματζίδης (72' Συμεωνίδης), Δ. Μουστάκας, Σιδηρόπουλος, Σακελλαρίδης, Στράντζαλης, Δόσπρας.
* Στην 49η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1990-91 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Μετά την αρχική φάση των ομίλων, ακολούθησαν ενδιαφέρουσες διπλές αναμετρήσεις και ένα από τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση ήταν και το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα, καθώς «πάτησε» στη ρεβάνς τον Ολυμπιακό με 3-0, στο καμίνι της Τούμπας.

* Στον γ' γύρο απέκλεισε την Ξάνθη (ήττα με 2-1 εκτός και νίκη 2-0 στην Τούμπα), στον προημιτελικό τη Λάρισα πολύ δύσκολα (3-0 στην Τούμπα και ήττα με 2-0 εκτός), ενώ στον ημιτελικό η κλήρωση έφερε στον δρόμο μας τον Παναθηναϊκό (ήττα με 2-0 εκτός, νίκη με 1-0 στην Τούμπα), ενώ το άλλο ζευγάρι ήταν Αθηναϊκός- Πανιώνιος, με τον πρώτο να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό!

* Ο Δικέφαλος στη φάση των ομίλων, συμμετείχε στον 11ο όμιλο, μαζί με ΟΦΗ, Μακεδονικό, Καλαμάτα, από τον οποίον πέρασε σαν πρώτος με 6 βαθμούς.

* Στην παρακάτω εικόνα οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4