Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Ιουλίου 2018

Ήττα λόγω σφυρίχτρας για τον έξοχο ΠΑΟΚ (1981)


Σαν σήμερα στις 29/7/1981, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (Fortuna Düsseldorf), στο πλαίσιο του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του, το οποίο έγινε στο Neheim Husten της (τότε) Δυτικής Γερμανίας ...



Ο Δικέφαλος υπό της οδηγίες του Χάινς Χέερ, βρέθηκε στη μικρή αυτή πόλη που απέχει 40 χμ από το Ντόρτμουντ, μετά από επιλογή του τεχνικού της ομάδας που γνώριζε καλά την περιοχή, καθώς το Μπόχουμ όπου αναδείχτηκε σαν παίκτης και στη συνέχεια σαν προπονητής, βρισκόταν στα 100 χμ απόσταση!

Ήταν ο πρώτη χρονιά με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο μας και ο Δυτικογερμανός τεχνικός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους παίκτες, παρά τις διπλές προπονήσεις στις οποίες τους υπέβαλλε καθημερινά. 

Ο λόγος της καλής σχέσης είχε να κάνει με την ευγένεια και ιδιαίτερη ψυχραιμία που τον διέκρινε, καθώς και τη σχετική ελευθερία που έδινε στους παίκτες του...

Στο παιχνίδι με τη Φορτούνα που έγινε αν σήμερα 29/7/1981, όσο κι αν ήταν φιλικού χαρακτήρα, οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν πολλά παράπονα από τον Γερμανό διαιτητή, ο οποίος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κερδίσουν οι συμπατριώτες του!

Το σκορ άνοιξε η Φορτούνα λίγα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με ανύπαρκτο πέναλτι, δημιούργημα της φαντασίας του διαιτητή, για να γίνει το 2-0 από τον Κούλμαν, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και μείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκουερίνο, ενώ στα λεπτά που υπολείπονταν ως το τέλος του παιχνιδιού, πλησίασε πολλές φορές στην ισοφάριση!

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές και για τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν οι: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σάλαμον, Μπανιώτης, Γεωργόπουλος, Δαμανάκης, Κούδας, Γκουερίνο, Βασιλάκος, Σίγγας. Έπαιξαν ακόμη οι: Τριανταφυλλίδης, Αλεξανδρίδης, Δημόπουλος, Τσουρέλας.

Τα φιλικά που έδωσε η ομάδα εκείνο το διάστημα:

29/07/1981: Φορτούνα - ΠΑΟΚ 2-1
01/08/1981: Λαουγκάρντνερ - ΠΑΟΚ 0-3
02/08/1981: Βεσβάιλερ - ΠΑΟΚ 2-3
04/08/1981: Νεχάιμ - ΠΑΟΚ 0-3
07/08/1981: Βισμπάντεν - ΠΑΟΚ 0-8

* Στην αρχική εικόνα, Θόδωρος Αποστολίδης, Μλάντεν Φούρτουλα, Γιώργος Κούδας, Βασίλης Γεωργόπουλος, Κώστας Ιωσηφίδης, αποχωρούν από το γήπεδο της Neheim Husten μετά το τέλος μιας προπόνησης...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4