Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαΐου 2018

Έπεσε από τον Λευκό Πύργο και έμεινε όρθιος (1985)

Σαν σήμερα στις 12/5/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1984-1985 ...

Ο Δικέφαλος με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, μπροστά σε 11.000 θεατές (9.410 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2, αφήνοντας βαθμό σε μια ακόμη μακεδονική πόλη, μετά το ισόπαλο 1-1, την προηγούμενη ακριβώς αγωνιστική, στις 5/5/1985 στην Κατερίνη!
Δύο κοντινές χρονικά ισοπαλίες που έδωσαν και πάλι στον Παναθηναϊκό ελπίδες ότι μπορούσε να βρεθεί στην κορυφή, ενώ έφεραν προβληματισμό στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που έβλεπε πως ότι χτιζόταν επί μήνες πήγαινε να γκρεμιστεί!
Σε ένα γλιστερό γήπεδο, ο ΠΑΟΚ έχοντας τη συμπαράσταση 5.000 οπαδών του, παρουσιάστηκε πολύ κακός ως το 72' και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 (!).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με κακούς οιωνούς όταν μόλις στο 9', ο Υφαντίδης με φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μας.
Στο 14' έγινε το 1-0, όταν ο Πανίδης έκανε σέντρα σουτ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από πολλούς παίκτες, ο Παντέλης φάνηκε πως θα την μπλοκάρει, όμως αυτή του ξέφυγε μέσα από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα μας!

Μετά το 1-0, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο 16' το σουτ του Σίγγα το κόντραρε ο Τοκμακτσής.

Στο 32' ο Δημόπουλος με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Γρηγοριάδη.
Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση, όμως ο Δημόπουλος σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 52' (κεφαλιά άουτ) και ο ίδιος στο 57' (απέκρουσε ο Γρηγοριάδης το σουτ του).

Η Δόξα να απειλούσε και αυτή με επικίνδυνες αντεπιθέσεις, σε αυτό το διάστημα!

Στο 65' ο ΠΑΟΚ δέχτηκε ένα αστείο δεύτερο γκολ, όταν ο Γιούρισιτς γύρισε την μπάλα στον Παντέλη, ο Υφαντίδης μπήκε στη φάση και με ψηλοκρεμαστό σουτ σκόραρε, βάζοντας πλέον τα πολύ δύσκολα στον ΠΑΟΚ!
Η ομάδα όμως είχε καρδιά και το απέδειξε στη συνέχεια, όταν έκλεισε τη Δόξα στην περιοχή της και κατάφερε να ισοφαρίσει, μειώνοντας αρχικά στο 72' με ωραία κεφαλιά του Χρήστου Δημόπουλου (αρχική εικόνα).
 
Το τελικό 2-2 σημειώθηκε στο 85' με τον Νίκο Αλαβάντα, μετά από συνδυασμό του με τον Σκαρτάδο, σε μια φάση στην οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφ σάιντ στον Ζακεστίδη και τον βοηθό του!
 
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Δημόπουλος, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Τσουρέλας και από την Δόξα οι Κασδοβασίλης, Μήτογλου.
Οι συνθέσεις:

Δόξα Δράμας: Γρηγοριάδης, Μαργαριτίδης, Πανίδης, Κασδοβασίλης, Σταύρου, Τοκμακτσής (77' Κόντος), Υφαντίδης, Βασιλακάκης, Μήτογλου, Λιούμοβιτς (80' Φλέγκας), Τσελέπης.

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης (61' Βασιλάκος), Σκαρτάδος, Δαμανάκης, Σίγγας, Δημόπουλος, Πάπριτσα, Καρασαββίδης (46' Κωστίκος).
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26...

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4