Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Δεκεμβρίου 2016

Διπλό στην Πάτρα με χατ-τρικ του Κωστίκου (1984)

Σαν σήμερα στις 9/12/1984, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985...

Η ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ προερχόταν από εντός έδρας -εκτός προγράμματος- στραβοπάτημα με τον Ηρακλή (ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα) και σαν σήμερα στις 9/12/1984, πέρασε πιο δύσκολα από ότι μαρτυρά το τελικό 0-3 από την πρωτεύουσα της Αχαΐας!

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 13.000 θεατές (12.020 τα εισιτήρια), με τους γηπεδούχους ως το 65' να έχουν την εδαφική υπεροχή, έχοντας μοιραίο παίκτη τους τον Δρακόπουλο που έχασε καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ο Δικέφαλος ήταν φωτιά στην κόντρα και στο πρώτο μισό του παιχνιδιού είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Βασιλάκο στο 27' και Δημόπουλο στο 42'.


Ο ΠΑΟΚ προσγείωσε ανώμαλα την εξέδρα των γηπεδούχων στο 69', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δημόπουλου, ο Κωστίκος έπιασε πολύ δυνατή κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Μακρυνιώτη να μαζέψει την μπάλα για πρώτη φορά από τα δίχτυα του! Στο 77' ο Αλεξανδρίδης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Δαμανάκη τον οποίον μάρκαρε ο Νταλάκας, για να καταλογίσει ο Κολοκυθάς το πέναλτι, με το οποίο ο Κωστίκος σημείωσε το 0-2!

Στο 84', και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν βγει μπροστά, ο Κύζας ανέτρεψε τον Πάπριτσα που έμπαινε από τα αριστερά, ο Κολοκυθάς έδωσε το πεντακάθαρο πέναλτι και ο Κωστίκος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη μας...

Δείτε τα γκολ του ΠΑΟΚ στο video που ακολουθεί (μετά το 1:07)

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή: Μακρυνιώτης, Βασιλόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Νταλάκας, Κίζας, Πατρώνης, Δρακόπουλος (73' Γιώτης), Κυριακόπουλος, Φιλιππόπουλος (77' Ζήκος), Δαβουρλής, Χαρδαλιάς.

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Σίγγας, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Δαμανάκης (87' Καρασαββίδης), Αλεξανδρίδης, Δημόπουλος, Βασιλάκος (65' Πάπριτσα), Κωστίκος. 

Δηλώσεις Βάλτερ Σκότσικ...

"Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ άσχημα και κάναμε ελάχιστες επιθετικές ενέργειες. Η Παναχαϊκή στο διάστημα αυτό έπαιξε καλύτερα και έπρεπε να σκοράρει! Η ομάδα που προηγείται στο πρωτάθλημα δεν πρέπει να παίζει όπως παίξαμε εμείς στο α' μέρος. Αντίθετα στο β' μέρος πήραμε τα ηνία του αγώνα και φτάσαμε στα γκολ. Κερδίσαμε δίκαια αλλά και με μεγαλύτερο σκορ από ότι έπρεπε".
 
* Δεν έλειψαν οι συμπλοκές πριν το ματς ανάμεσα σε οπαδούς των δύο (;) ομάδων, με πετροπόλεμο και μικροτραυματισμούς. Η παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ήταν εντυπωσιακή!







* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26...

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4