Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Μαΐου 2018

Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος (2015)

Σαν σήμερα στις 27/5/2015, o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για την 3η αγωνιστική των Play Offs της Super League, της περιόδου 2014-2015... 

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε χωρίς ενέργεια, χωρίς τακτική (αν και ο προπονητής μας την δούλεψε ιδιαίτερα όπως έλεγε σε δηλώσεις του) και με παίκτες που έπαιζαν χωρίς ψυχολογία...

Ο Γεωργιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, Ρατς, Κόστα, Τζαβέλλα, Κίτσιου στην άμυνα, Τζιόλη, Κάτσε, Νομπόα στη μεσαία γραμμή και Μακ, Παπαδόπουλο, Πόζογλου στην επίθεση.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ άφησε στον πάγκο τους Αθανασιάδη – Βίτορ, και ξεκίνησε την ομάδα με 4-3-3. 

Μετά το 10λεπτο πάντως ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο, βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να κρατήσει την μπάλα και οι παίκτες της μεσαίας μας γραμμής να κάνουν αρκετά λάθη. 

Στο δίλεπτο 14'-15' ο Ιτάνζ απέκρουσε σωτήρια σουτ των Νίνη και Μαυρία, σε ένα χρονικό σημείο που η άμυνά μας πελαγοδρομούσε!
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 20' για να δούμε την πρώτη τελική του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Κίτσιου να σουτάρει και τον Στιλ να μπλοκάρει...

Ο Δικέφαλος πέταξε ένα ολόκληρο 45λεπτο, παίζοντας κυρίως άμυνα, την ώρα που η λέξη επίθεση αγνοούνταν από το λεξιλόγιο των παικτών και του προπονητή. Ήταν ολοφάνερο πως η ομάδα έπαιζε φοβισμένα και με πολύ βαριά πόδια. 

Με όλα αυτά στο 43΄ήρθε το αναμενόμενο! Ο Ταβλαρίδης με κεφαλιά νίκησε τον Ιτάνζ και έγραψε το 0-1... 

Ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη στιγμή του στις καθυστερήσεις όταν κεφαλιά του Κόστα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Στιλ απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ!

Συμπερασματικά η εικόνα της ομάδας στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ήταν πολύ κακή, με μεγάλη ευθύνη του προπονητή που κατέβασε την ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κλάους πέρασε στη θέση του Παπαδόπουλου και ο Περέιρα σε αυτήν του Πόζογλου. 

Η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε επιτέλους μέτρα στο γήπεδο, μην έχοντας τίποτα να χάσει και στο 50', σουτ του Κίτσιου από πλάγια θέση βρήκε το κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο 68' ο Αθανασιάδης έγινε αναγκαστική αλλαγή δίνοντας τη θέση του στον Κουλούρη... 

Μέχρι εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βγάλει φάσεις, αλλά όταν άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις ο Παναθηναϊκός, ανέβηκε και ισορρόπησε το παιχνίδι, που κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο μέχρι το τέλος του!!!

Ο κόσμος με το σφύριγμα της λήξης αποδοκίμασε τους παίκτες... Κάποιοι από αυτούς για πολύ καιρό δεν βλεπόταν και κρυβόταν μέσα στο γήπεδο, φοβούμενοι να αναλάβουν ευθύνες!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Κόστα, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Νομπόα, Κάτσε, Τζιόλης, Μακ, Πόζογλου (46' Περέιρα), Παπαδόπουλος (46' Αθανασιάδης, 68' Κουλούρης). 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Μαυρίας, Νίνης (76' Λαγός), Πράνιτς (57' Ατζαγκούν), Καρέλης (63' Μπεργκ).
Ο Γιώργος Γεωργιάδης, μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκού στην Τούμπα, δήλωσε...

Αναφερόμενος στο παιχνίδι, αρχικά είπε: "Σήμερα θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο, αλλά ήρθε και ο τραυματισμός του Αθανασιάδη. Δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε και τον τραυματία Μακ και ουσιαστικά παίζαμε με 10 παίκτες για αρκετή ώρα. Το παιχνίδι νομίζω κρίθηκε στις λεπτομέρειες που σήμερα δεν ήταν με τον ΠΑΟΚ".

Όσο για τη συνέχεια: "Όλα τα παιχνίδια στα Play Offs είναι πολύ σημαντικά. Βέβαια θέλουμε να δούμε πόσοι έχουμε μείνει υγιείς, γιατί έχουμε από σήμερα καινούρια προβλήματα. Και η δεύτερη θέση είναι για τον σύλλογο σημαντική, ώστε να κερδίσουμε χρόνο. 

Υπάρχει μία αρρωστημένη κατάσταση! Καμία ποδοσφαιρική λογική δεν υπάρχει. Για τρίτη χρονιά παίζουμε με το μαχαίρι στο λαιμό και αυτό μας δίνει μόνο αρνητική ενέργεια. Σίγουρα αυτό επηρεάζει και τους ποδοσφαιριστές, τους δημιουργεί ακόμη πιο μεγάλη πίεση. 

Αναρωτιέμαι αν είναι Τούμπα αυτή, έτσι όπως την έχουμε γνωρίσει; Να βρίζουν κάποια πρόσωπα από τα πρώτα λεπτά; Αυτό που λείπει από την ομάδα είναι η ποδοσφαιρική λογική. 

Ελπίζω ο νέος αθλητικός διευθυντής να φέρει αυτή την ποδοσφαιρική λογική. Πραγματικά ελπίζω με το βιογραφικό που έχω δει και τις γνώσεις που διαθέτει να φέρει μία σωστή ποδοσφαιρική λογική στην ομάδα".

Για την παρουσία του μεγαλομετόχου στον πάγκο, είπε: "Είναι αηδίες αυτές που άκουσα Δεν είπε ποτέ σε μένα τι να κάνω κι από ότι γνωρίζω δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο και στους άλλους προπονητές. Ήρθε μόνο για να εμψυχώσει τόσο την ομάδα όσο και τον προπονητή. 

Δεν λέω ότι αυτό είναι σωστό. Άνθρωποι που είναι δίπλα του προσπαθούν να του επιβάλουν άρρωστες απόψεις. Εγώ τον γνωρίζω και υπάρχει μία αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ μας".

Για τα σχόλια που έχουν γίνει για τον ίδιο ανέφερε: "Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι τι λένε αυτοί που συνεργάζονται μαζί μου Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι απέξω. Ρωτήστε λοιπόν αυτούς με τους οποίους συνεργάζομαι. Όλα τα υπόλοιπα πολύ εύκολα τα λέμε".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της άμυνας: "Σήμερα η άμυνά μας είχε κρατήσει μέχρι ένα σημείο τόσο ο Κίτσιου όσο και ο Τζιόλης και ο Τζαβέλλας. 

Το πρόβλημά μας είναι στο γκολ. Κάποια στιγμή θα δεχθείς κι ένα γκολ και θα χάσεις. Είναι ξεκάθαρο πως μας λείπει το εύκολο γκολ, αλλά μετά από τόσα παιχνίδια δεν είναι και τόσο τυχαίο το γεγονός ότι δεν μπορούμε να σκοράρουμε. 

Η κατάσταση είναι δύσκολη αυτή την στιγμή πρέπει να φερθούμε σαν άνδρες όλοι μας, να κοιτάξουμε την ομάδα, γιατί είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια που μένουν και η 2η θέση είναι σημαντική γιατί σου δίνει απευθείας την θέση στους ομίλους του Εuropa League".
Ο Στέλιος Κίτσιου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα τόνισε πως ο ΠΑΟΚ πλέον θα προσπαθήσει για την δεύτερη θέση...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κίτσιου, που ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση.

Αρχικά είπε για τη βράβευσή του: "Αυτό το βραβείο έρχεται δεύτερο. Η ομάδα σήμερα έχασε και για αυτό υπάρχει μεγάλη πίκρα. Είναι δύσκολο πλέον να περάσουμε τον Παναθηναϊκό. Πλέον κυνηγάμε τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League".

Και συνέχισε: "Όσο καιρό δεν αγωνιζόμουν, δούλευα και προσπαθούσα πολύ στη προπόνηση. Όποτε παίζω θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό."

Όσο για τις αντιδράσεις του κόσμου, τόνισε: "Είναι λογική η πίκρα που αισθάνεται ο κόσμος. Σίγουρα περιμένανε περισσότερα από την ομάδα φέτος. Πρέπει να δουλέψουμε στη συνέχεια, ώστε να πάρουμε τη δεύτερη θέση".
Δηλώσεις Ρικάρντο Κόστα

"Χρειάζεται καρδιά και πάθος εντός έδρας και εμείς αυτά δεν τα είχαμε σήμερα. Σεβόμαστε την ομάδα, συνεχίζουμε την προσπάθεια. 

Εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε θέματα που δεν είναι δικά μας, πέραν αυτών, ήταν κακό το πρώτο μέρος, δεν είχαμε κατοχή και όταν δεν έχεις κατοχή δεν μπορείς να απειλήσεις.

Ο αποψινός αγώνας ήταν ένας τελικός, μετά και το αποτέλεσμα πρέπει να παλέψουμε για τη δεύτερη θέση, όμως τίποτα δεν χαρίζεται. Πρέπει να πεθάνουμε για τη φανέλα. 

Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να εκμεταλλευτούμε την ευφορία του αντιπάλου και να ξάνουμε τη ζημιά. Για να γίνει αυτό χρειάζεται συνοχή και καρδιά."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4