Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Μαΐου 2018

Ήττα στο Περιστέρι, φωτιά στα Play Offs (2013)

Σαν σήμερα στις 15/5/2013, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο, για την 1η αγωνιστική των Play Offs της Super League, της περιόδου 2012-2013...

Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε στο Περιστέρι με 4-2-3-1, αλλά σε καμία περίπτωση η επιλογή του συγκεκριμένου συστήματος δεν βοήθησε στο να παίξει η ομάδα παιχνίδι αξιώσεων. 

Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο το θέαμα ήταν αποκαρδιωτικό. Μια ομάδα χωρίς αγωνιστική ταυτότητα με παίκτες που πραγματοποίησαν εμφάνιση πολύ κατώτερη του αναμενόμενου, έδωσαν γήπεδο στον Ατρόμητο (όπως κάνουν όλες οι μικρές ομάδες όταν παίζουν εκτός) και ουσιαστικά δικαιολόγησαν την παρουσία τους μόνο με ένα σουτ του Λόρενς στο 20'.

Στην επανάληψη ο Γεωργιάδης έκανε μια διορθωτική κίνηση που του βγήκε ως ένα βαθμό. Πέρασε τον Κατσουράνη πιο μπροστά και η εικόνα της ομάδας διορθώθηκε σημαντικά στο πρώτο 15λεπτο. 

Έτσι στο 60' ήρθε και το όμορφο σε εκτέλεση γκολ του Σάλπι (ο σκόρερ πάντως ήταν σε θέση οφ σάιντ) και όλοι περιμέναμε ο ΠΑΟΚ να πάρει το τρίποντο.

Δυστυχώς για άγνωστο λόγο, οι παίκτες οπισθοχώρησαν και έδωσαν στον Ατρόμητο την ευκαιρία να ανατρέψει ο σκηνικό πετυχαίνοντας δύο τέρματα με τους Ιγκλέσιας και Σουμπίνιο, αμφότερα από στημένες φάσεις στις οποίες η άμυνα και ο τερματοφύλακας συνελήφθησαν κοιμώμενοι. 

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα του Αστέρα στα Γιάννινα και πλέον τα Play Offs πήραν φωτιά!

Πολλοί παίκτες μας βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα όπως οι Φωτάκης και Αθανασιάδης, οι οποίοι ήταν κυριολεκτικά σκιές του εαυτού τους, αλλά ήταν και  οφθαλμοφανές πως υπήρχαν παίκτες στην ομάδα που δεν άξιζαν να φοράνε τη φανέλα με τον Δικέφαλο και κάποιοι από αυτούς εκείνη τη μέρα εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα στα μάτια του κόσμου... 

Το ίδιο ξεκάθαρο είναι πως ο ΠΑΟΚ ήθελε προπονητή με προσωπικότητα και ίσως αυτός να έπρεπε να είχε βρεθεί ήδη στον πάγκο μας, σε αυτά τα πολύ καθοριστικά ματς της μίνι διοργάνωσης των Play Offs.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας (75' Μπάλλας), Σουμπίνιο, Ουντότζι (55' Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος, Κούτσι (87' Ναπολεόνι). 

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Λίνο (78΄Σταφυλίδης), Σίλντεφελντ, Κουμαλό, Ετό, Κατσουράνης, Φωτάκης, Λόρενς (59΄Λάζαρ), Σαλπιγγίδης, , Καμαρά (85' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.
Ο Αλβες Λίνο, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε στην απώλεια της συγκέντρωσης της ομάδας το τελευταίο 20λεπτο, η οποία κατά τη γνώμη του έφερε την ήττα...

Τα όσα είπε:
"Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ήμασταν μπροστά στο σκορ με το γκολ που πετύχαμε αλλά για 18 λεπτά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και δεχτήκαμε δύο γκολ από στημένες φάσεις".
Ο Γιώργος Γεωργιάδης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε στις φάσεις των γκολ του Ατρομήτου και την αντίδραση της ομάδας στα στημένα τα οποία απέφεραν τα 2 τέρματα του αντιπάλου.

Αναλυτικά:
"Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο, μας πίεσε, είχε την κυκλοφορία της μπάλας. Εμείς ψάχναμε να βρούμε τα πατήματά μας. Ο αντίπαλος είχε την σχετική υπεροχή, αλλά μετά από αυτό το διάστημα ισορροπήσαμε. 

Θεωρώ πως έγινε ένα μέτριο παιχνίδι στο 1ο ημίχρονο. Περίμενα περισσότερη επιθετικότητα από μας. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι, πετύχαμε το γκολ, δεν κινδυνεύαμε, κρατούσαμε με σχετική ευκολία το αποτέλεσμα, ενώ δείχναμε επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. 

Από δύο στημένες φάσεις δεχθήκαμε δύο γκολ και χάσαμε το παιχνίδι. Το καλό είναι ότι είμαστε ακόμη στην πρώτη θέση και πρέπει να συνεχίσουμε με ηρεμία και αυτοπεποίθηση".

Για το αν έφταιγαν μόνο οι στημένες φάσεις για την ήττα: "Δεν έδειχνε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος ότι ο Ατρόμητος μπορούσε να μας απειλήσει. Στις στημένες μπάλες πρέπει να έχεις περισσότερη αυτοσυγκέντρωση και δύναμη. Δεν έγινε αυτό, ήρθαν δύο καλές μπαλιές για τον Ατρόμητο και έτσι χάσαμε".

Για το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι: "Υπάρχει ένα μεγάλο κενό διάστημα από το τελευταίο παιχνίδι, αλλάξαμε και το σχηματισμό και οι παίκτες χρειάστηκαν χρόνο. Δεν ήταν όμως αυτό το πρόβλημα. 

Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή μας. Και επιπλέον, εμείς ως ΠΑΟΚ δυσκολευόμαστε αρκετά σε αυτό το γήπεδο, ο Ατρόμητος έχει καλή ομάδα, δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Δεν θέλω να σταθώ στο παρελθόν. 

Δεν υπήρχε κάποιο μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσεις, πέρα από τις στημένες φάσεις. Γνωρίζαμε ότι ο Ατρόμητος έχει καλή ομάδα. Κάποιες στιγμές οι παίκτες χάνουν τη συγκέντρωσή τους και στο χώρο ευθύνης τους και στους αντιπάλους. Εκεί πρέπει να είμαστε ποιο δυνατοί".

Για το τι τον κάνει αισιόδοξο ενόψει της συνέχειας: "Σήμερα προσπάθησαν οι παίκτες, έδειξαν διάθεση. Ήταν ζωντανοί στο παιχνίδι και στις μονομαχίες. Από αυτή την πλευρά δεν υπάρχει κανένα παράπονο".

Για τη χρησιμοποίηση του Κατσουράνη στα χαφ και του Έττο στα δεξιά: "Δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Οι παίκτες δούλεψαν εκεί που έπρεπε και είπαμε. Χρειαζόταν προσοχή στις στημένες φάσεις".

Για τη συνέχεια στα Play Offs: "Πλέον είναι όλες οι ομάδες στο κόλπο. Το επόμενο παιχνίδι για μας είναι το πιο κρίσιμο. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε για να το κερδίσουμε".
Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ατρόμητο φανερά εκνευρισμένος από την ήττα έκανε λόγο για "αστεία" γκολ που δέχτηκε η ομάδα ...

Tα όσα δήλωσε:
"Σήμερα δεν κάναμε καλή δουλειά στο παιχνίδι μας. Είχαμε τα πάνω μας αλλά και τα κάτω μας. Κάναμε ένα καλό πεντάλεπτο, στο σημείο που πετύχαμε να σκοράρουμε, αλλά στη συνέχεια δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε και άλλαξε η εικόνα μας προς το χειρότερο. 

Δεχτήκαμε δύο αστεία γκολ από φάουλ. Προσπαθήσαμε, αλλά είναι το γαμημένο αποτέλεσμα που σου χαλάει τη διάθεση"...
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην τα κατάφερε κόντρα στον Ατρόμητο στην πρώτη αγωνιστική των play offs της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο όπως δήλωσε ο Μπογκανί Κουμαλό τίποτα δεν είχε χαθεί.

Τα όσα είπε:
"Είναι περίεργη η κατάσταση. Μας αφήνει πικρή γεύση το παιχνίδι γιατί είχαμε τον έλεγχο του ματς, προσπαθήσαμε για το καλύτερο, όμως πάθαμε ένα «κλακάζ» για 18 λεπτά και χάθηκαν τα πάντα. Δείξαμε πως είχαμε προετοιμαστεί σωστά για το συγκεκριμένο ματς, κρατούσαμε την τύχη στα χέρια μας όμως δεν τα καταφέραμε.

Το μίνι πρωτάθλημα των Play Offs προϋποθέτει πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικά διάστημα. Δεν μας μένει χρόνος να μείνουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πρέπει να σκεφτούμε και να συγκεντρωθούμε στον αγώνα της Κυριακής. 

Δεν έχει χαθεί τίποτα. Ακόμη κρατάμε κατά μία έννοια την κατάσταση στα χέρια μας. Πρέπει να εμφανιστούμε όσο το δυνατό καλύτεροι", ήταν τα λόγια του Κουμαλό.
Ο Κώστας Σταφυλίδης τόνισε πως η απώλεια της αυτοσυγκέντρωσης της ομάδας στα στημένα έφερε τα δύο γκολ του Ατρομήτου ...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: "Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή, όμως πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε και χάσαμε το παιχνίδι από δύο στημένες φάσεις. Δεν πιστεύω ότι ο Ατρόμητος μας πίεσε ιδιαίτερα. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας στα στημένα για δύο λεπτά και δεχτήκαμε τα γκολ".

Για το αν θεωρεί πως χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για να ξεφύγει ο ΠΑΟΚ στη βαθμολογία: "Φυσικά. Θα ήμασταν πρώτοι με περισσότερους βαθμούς αλλά ακόμη παραμένουμε πρώτοι. Η πρώτη θέση είναι στα πόδια μας και θα προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε".

Τέλος, συμπλήρωσε: "Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο ο αποκλεισμός του Κυπέλλου. Πιστεύω ότι δεν χωράνε δικαιολογίες. Εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε σοβαροί όπως πρέπει και όπως είπα είμαστε ακόμη πρώτοι".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4