Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Μαΐου 2018

Βαθμός - χρυσάφι με ψυχή στη Λεωφόρο (2016)

Σαν σήμερα στις 15/5/2016, o ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη ισοπαλία με 1-1 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, αν και έπαιζε με 10 από το 19', στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League, της περιόδου 2015-2016...

Ο Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-1-2-3 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Λέοβατς – Τζαβέλλας – Μαλεζάς – Κίτσιου, μπροστά τους ο Τζιόλης, στα χαφ Χαρίσης – Τσίμιροτ και προωθημένοι Μακ – Κλάους – Ροντρίγκες.

Ο Δικέφαλος μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι είχε 2-3 οργανωμένες επιθέσεις προς την εστία του Στιλ, αλλά στο 8' χρειάστηκε η επέμβαση του Γλύκου στο τετ α τετ με τον Μπεργκ!

Στο 19' ο Κύζας έδειξε την κόκκινη στον Τζιόλη για μαρκάρισμα στον Ζέκα στη μεσαία γραμμή, ένα χαζό φάουλ που άφησε τον ΠΑΟΚ με «10».

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε, οι διάδρομοι προς την εστία του Γλύκου ήταν πολύ καλά κλεισμένοι, και όσο περνούσε η ώρα ο Δικέφαλος κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο.

Στο 37' ο Κουτρουμπής έπεσε πάνω στον αστράγαλο του Κίτσιου, ο Κύζας μπορούσε να δείξει την κόκκινη, αρκέστηκε όμως στην κίτρινη, ενώ κοντά στο 40' υπήρξε πεντακάθαρο τράβηγμα του Μπεργκ στον Τζαβέλλα, με τον Κύζα να σφυρίζει ... αδιάφορα...

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Μπεργκ, σε μια φάση που τον έχασε ο Μαλεζάς....

Στο 49' με φοβερό γκολ ο Χαρίσης ισοφάρισε, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Ροντρίγκες από τα δεξιά που έκανε "γιογιο" τον Αμπέντ και πάσαρε στον Χαρίση, ο οποίος με εκπληκτικό σουτ έκανε το 1-1 (δοκάρι και μέσα).

Στο 56', αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με Ροντρίγκες, η τελική πάσα στον αμαρκάριστο Κλάους δεν ήταν καλή και χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία! 

Στο 77' ο Μπεργκ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου, στην καλύτερη προσπάθεια των γηπεδούχων στην επανάληψη.

Ο ΠΑΟΚ πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό, απέναντι σε διεκδικητή της πρωτιάς, παίζοντας με 10 παίκτες επί 75' λεπτά και έχοντας στη διάρκεια της επανάληψης αναγκαστικές αλλαγές. 

Οι παίκτες κατέθεσαν ψυχή, προσπάθησαν πολύ και διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το παιχνίδι όπως και ο Ίβιτς. Εχθρική η διαιτησία του Κύζα!!!
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Νάνο, Κουτρουμπής (78' Καλτσάς), Αμπέντ (60' Μπουμάλ), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λέτο. 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Τζιόλης, Μακ (60' Ζάιρο - 68' Σκόνδρας), Ροντρίγκες (79' Μυστακίδης), Αθανασιάδης.
Ένας από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης, ο Χάρης Χαρίσης, δήλωσε... 

Για τη φάση του γκολ που σημείωσε: "Μόλις έφτασα έξω από τη μεγάλη περιοχή, σκέφτηκα πως από τη στιγμή που δεν είχα κάποια πίεση, έπρεπε να σουτάρω. Και το έκανα! Όποια σουτ κάνω στα παιχνίδια είναι κυρίως δυνατά, αυτό θεώρησα ότι έπρεπε να το κάνω καλύτερα έτσι όπως το έκανα, γιατί είχε περισσότερες πιθανότητες να πάει στην εστία".

Όσο για το τι τους είπε ο Ίβιτς στην ανάπαυλα, δήλωσε: "Ο προπονητής μας, μάς έφτιαξε λίγο την ψυχολογία γιατί μπήκαμε στα αποδυτήρια αισθανόμενοι περίεργα, μας ανέβασε την ψυχολογία και μας είπε να βγούμε να κάνουμε κάτι για εμάς, όπως και έγινε".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλά νέα παιδιά που καθαρίζουν παιχνίδια, τόνισε: "Σίγουρα υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες στην ομάδα, αλλά υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι που μας βοηθάνε και μας δίνουν παραπάνω κίνητρα. Υπάρχουν στην ομάδα 25 παίκτες που είναι όλοι έτοιμοι να βοηθήσουνε".


Για τα δύο ματς με τον Πανιώνιο που ακολουθούν: "Πιστεύω πως αυτά είναι τα δύο πιο κομβικά ματς στα play offs, γιατί ο Πανιώνιος είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εμάς. Θα πάμε να παίξουμε με 100% σοβαρότητα και να πάρουμε αυτό που μάς αξίζει".
O προπονητής του Δικεφάλου μετά τη λήξη του αγώνα της Λεωφόρου δήλωσε...

Για το παιχνίδι: "Έχουμε στόχο να διορθώσουμε αυτά που κάναμε στο κανονικό διάστημα του πρωταθλήματος, να ανεβάσουμε τη θέση μας. Οι παίκτες δείξανε για μία ακόμη φορά χαρακτήρα και συγχαρητήριά τους. 

Είχαμε πάθος και θέληση. Μετά υπάρχει το τακτικό κομμάτι, ιδιαίτερα μετά την αποβολή. Τα είχαμε όλα αυτά, είναι δύσκολο σε τόσο μεγάλη διάρκεια να είσαι συγκεντρωμένος. Χάθηκε λίγο η συγκέντρωση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά το διορθώσαμε και κάναμε ένα καλό παιχνίδι με δέκα παίκτες".

Για τους Κάτσε, Τζιόλη και Ζάιρο: "Και οι τρεις παίκτες πολύ σημαντικοί για εμάς. Και από αυτούς τους τρεις περιμένουμε τα καλύτερα και τα δίνουν. Έχουμε παίκτες και ρόστερ και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτά τα κενά".

Για τις αλλαγές που προέκυψαν στο πρόγραμμα των Play Offs: "Δεν είναι δίκαιο και πρέπει κάτι να γίνει να παίζουμε τις ίδιες ώρες και μέρες. Δεν υπάρχει λογική. Μία ομάδα έπαιξε Τετάρτη και περιμένει την άλλη Τετάρτη κι εμείς παίζουμε Τετάρτη-Κυριακή. 

Σαν προπονητής του ΠΑΟΚ ζητάω να αλλάξει και το δικό μας παιχνίδι. Δεν μπορεί εμείς να ξεκουραζόμαστε τρεις μέρες και οι άλλοι μία εβδομάδα".

Για την σημερινή διαιτησία: "Σίγουρα οι κάρτες παίζουν ρόλο. Είδατε και οι ίδιοι τι έγινε. Δεν μου αρέσει να μιλάω για την διαιτησία, αλλά σε κάποια χέρια από την άλλη μεριά δεν δόθηκαν κάρτες. Η αποβολή του Τζιόλη είναι αποβολή, αλλά θα μπορούσε να δώσει κόκκινη και από την άλλη πλευρά".

Για τον αν αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού ο Ροντρίγκες: "Ο Ροντρίγκες ζήτησε αλλαγή γιατί αισθάνθηκε κουρασμένος δεν έχει κάτι".

Για την λειτουργία της ομάδας στις στημένες φάσεις: "Δουλεύουμε τις στημένες φάσεις Κάποιες φορές χάνετε η συγκέντρωση. Σήμερα είχαμε μία ομάδα με ψηλούς παίκτες σε σχέση με την προηγούμενη, αλλά πήγαμε καλά σε αυτό το κομμάτι".

Για τους γκολκίπερ του Δικεφάλου: "Έχουμε δύο καλούς τερματοφύλακες και η απόφαση να παίζει ο Γλύκος είναι δική μου κι έχει σχέση με το τακτικό κομμάτι. Και ξέρω πάντα ότι έχω και τον Μάρκο που μπορεί να κάνει αυτό που πρέπει".
Ο Γκάρι Ροντρίγκες, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία της ισοπαλίας της Λεωφόρου...

Διαβάστε τα όσα είπε στις σύντομες δηλώσεις του:
"Το σημερινό ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπορέσαμε και αντέξαμε για παραπάνω από 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο και είμαι χαρούμενος για το βαθμό που καταφέραμε και πήραμε. Πιστεύω πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Κλειδί νομίζω πως ήταν η συνολική λειτουργία της ομάδας μας.

Παλέψαμε και πήραμε δίκαια πιστεύω αυτόν τον πόντο. Ελπίζω ότι θα είμαι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι και είμαι αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να βγει πρώτος στα Play Offs".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4