Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Μαΐου 2018

Έχασε το εντός έδρας αήττητο λόγω υπεροψίας (1991)

Σαν σήμερα στις 26/5/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Λεβαδειακό, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1990-1991 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Τερζανίδη στον πάγκο του, μπροστά σε 4.500 θεατές (3.720 τα εισιτήρια), γνώρισε ανέλπιστη ήττα με 2-3, αν και προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ!

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την υπεροψία με την οποία αντιμετώπισε την ομάδα της Λεβαδειάς και με την ήττα του αυτή έχασε το αήττητο της Τούμπα για εκείνη τη σεζόν, ενώ μετά το σφύριγμα του Ιατρόπουλου, η ιαχή «πουλημένοι», δονούσε την ατμόσφαιρα της Τούμπας!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ στο 31' με τον Γιώργο Σκαρτάδο, που εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Κασάπη στον Γρηγοριάδη και μπαίνοντας στη φάση δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 50' με πέναλτι του Καβαλιέρη, ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Τουρσουνίδης, που ανέτρεψε τον Μαρινάκη.
Τρία λεπτά αργότερα (53') ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι το προβάδισμα. Ο Σκαρτάδος σέντραρε από τα δεξιά, ο Γρηγοριάδης απόκρουσε προσωρινά και ο Αναστασιάδης που καιροφυλαχτούσε από κοντά έκανε το 2-1.

Στο 65' έγινε το 2-2. Ο Μαρτιναίος σέντραρε, ο Γκιτσιούδης δεν υπολόγισε καλά τη φάση και ο Μαρινάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μας!

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 80', ο Μπάριος σούταρε από μακριά, ο Γκιτσιούδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Πεχλιβανίδης σημείωσε το 2-3, με τον καθένα να αντιλαμβάνεται το πόση γκρίνια περιφερόταν στις εξέδρες της Τούμπα!
Λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Μητσιμπόνας εκτέλεσε φάουλ, ο Γρηγοριάδης έδειξε να αιφνιδιάζεται, με τα ακροδάχτυλα βρήκε την μπάλα την τελευταία στιγμή και αυτή αφού χτύπησε στο δοκάρι, πέρασε κόρνερ!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Καραγεωργίου, Αναστασιάδης και από την ομάδα της Βοιωτίας οι Καϊτατζής, Καβαλιέρης, Πεχλιβανίδης.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Μαλιούφας, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Αλεξούλης (46' Λαγωνίδης), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αναστασιάδης, Τουρσουνίδης, Ιμπραήμ Χασάν.

Λεβαδειακός: Γρηγοριάδης, Γκουλής, Κασάπης, Μαρτιναίος, Καϊτατζής, Λουκάς, Πέτκοφ (71' Κασδοβασίλης), Μπάριος, Μαρινάκης, Καβαλιέρης, Πεχλιβανίδης (89' Γκώνιας).
* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες).

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τέρματα 56-39.
* Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4