Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Ιουνίου 2019

Φιλική εφτάρα παραμονές του τελικού (1974)

Σαν σήμερα στις 12/6/1974, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα σε βραδινό φιλικό παιχνίδι τη Βέροια, την οποία κέρδισε –σε ένα χορταστικό από πλευράς θεάματος παιχνίδι- με το εντυπωσιακό 7-0 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 7.000 θεατές (4.607 τα εισιτήρια), λίγες μέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις 16/6, έδειξε πως ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα.

Η ομάδα της Βέροιας, είχε στη σύνθεσή τον Ράσιτς, διεθνή τερματοφύλακα του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, αλλά και τον εξαιρετικό χαφ Ζιβαντίνοβιτς, υπέκυψε στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, που είχε σε εκπληκτική βραδιά τους μεσοεπιθετικούς του και ιδιαίτερα τον Γιώργο Κούδα.
Το σκορ άνοιξε στο 26' ο Κούδας, τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0, και στο 41' και πάλι ο Κούδας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Ντότση.

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Θυμιόπουλος είχε αντικαταστήσει κάτω από τα δοκάρια της Βέροιας τον Ράσιτς, ο οποίος αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Στο 51' ο Ασλανίδης με βολίδα σημείωσε το 4-0, στο 53' ο Κούδας το 5-0, στο 62' ο Παρίδης το 6-0, για να κλείσει ο χορός των γκολ στο 75' με τον Κερμανίδη.
Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται ο Παρίδης στο 62' να ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον τερματοφύλακα Θυμιόπουλο της Βέροιας, για να σημειώσει το 6-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας (65' Χατζηιωάννου), Καλιφούλης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Παρίδης (67' Τσακιρόπουλος), Σαράφης (67' Κερμανίδης), Αναστασιάδης, Κούδας, Ασλανίδης (67' Παναγής).

Βέροια: Ράσιτς (40' Θυμιόπουλος), Στυλιανόπουλος (55' Αβραμίδης), Κελεσίδης (23' Παπαδόπουλος), Ντάμτσιος, Αργυρός, Παπατζίκος, Υφαντλιδης, Ζαρογιάννης, Ζιβαντίνοβιτς (55' Καλλιοτζής), Αποστολίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4