Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαΐου 2018

Ήττα στο ΟΑΚΑ παίζοντας με "9" (2012)

Σαν σήμερα στις 16/5/2012, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League, της περιόδου 2011-2012...

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 10.000 θεατές (8.293 τα εισιτήρια) γνώρισε μια ακόμη ήττα στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά από την ΑΕΚ με 2-0, σε ένα παιχνίδι που ο Δικέφαλος του Βορρά, παρουσίασε και πάλι τον παθητικό ρόλο τον οποίον είδαμε πολλές φορές στους αγώνες του, εκείνη τη σεζόν...
Ο Μπόλονι παρέταξε την ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς σε έναν αγώνα που ο ίδιος λίγες μέρες πριν χαρακτήρισε τελικό. Με πολλές αλλαγές το αρχικό σχήμα, αλλά με παίκτες που δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στο ελάχιστο στην κρισιμότητα της αναμέτρησης...

Ο ΠΑΟΚ έχασε από μια ΑΕΚ η οποία σε καμιά περίπτωση δεν έκανε σπουδαίο παιχνίδι, ήταν όμως αρκετό για να πάρει τη νίκη βοηθούμενη και από τον Κουκουλάκη που μας άφησε με 9 παίκτες. Ειδικά η απoβολή του Φωτάκη ήταν πέρα για πέρα λάθος σφύριγμα, καθώς δεν υπήρχε ούτε φάουλ!!!!
Μεγάλες οι ευθύνες του Ρουμάνου για την απώλεια του στόχου με δεδομένο ότι αυτός χάθηκε από δύο ομάδες που σε καμιά περίπτωση δεν έπεισαν. 

Πλέον ο ΠΑΟΚ έπρεπε να παλέψει για την 2η ή την 3η θέση των Play Offs με τον Ατρόμητο στην Τούμπα "αποδεκατισμένος", σε μια αναμέτρηση που θα έκρινε το πότε η ομάδα θα ξεκινούσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην Ευρώπη...
Για την ιστορία τα γκολ της αθηναϊκής ομάδας σημείωσαν ο Λυμπερόπουλος στο 33’ (παραπάνω εικόνα) και ο Λεονάρντο στο 85’… 

Παρά τη μετριότατη εμφάνιση ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες (λίγες αλλά καλές), να φτάσει σε ένα γκολ και να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού, όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί!
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μανωλάς, Γεωργέας, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος (70' Γκουντγιόνσεν), Καφές (80' Φούντας) Μάκος, Λαγός, Βάργκας (86' Δέλλας) και Λυμπερόπουλος.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (60' Κρέσιτς), Αποστολόπουλος (76' Παπάζογλου), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Γεωργιάδης (60' Σαλπιγγίδης), Ίβιτς. Αθανασιάδης και Νιμανί.
Ο Θανάσης Παπάζογλου, στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ, υποστήριξε πως τα αίτια της ήττας ήταν η νευρικότητα και η κούραση που έβγαλε η ομάδα στο γήπεδο.

Τα όσα είπε:
"Δεχτήκαμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και φαινόταν πως όποιος σκόραρε θα ήταν και ο νικητής. Το παλέψαμε δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε με τις ευκαιρίες που είχαμε και με την εξέλιξη να μείνουμε με εννιά παίκτες δεχτήκαμε και δεύτερο γκολ."

Για το τι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα, υποστήριξε: "Σημαντικό ρόλο έπαιξε η νευρικότητα και η κούραση. Ήταν δύο παράγοντες που δε μας άφησαν να αντιδράσουμε μετά το γκολ. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες, δυστυχώς δε σκοράραμε."

Για το τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ανέφερε: "Θέλαμε πολύ τη νίκη σήμερα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, υπάρχει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και αν είμαστε αυτοί που πρέπει, νομίζω πως θα κερδίσουμε και θα πάρουμε τη δεύτερη θέση."
Ο Λάζλο Μπόλονι μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ δήλωσε πως η ομάδα δεν ήταν πνευματικά παρούσα στο ματς, ενώ ζήτησε τη στήριξη του κόσμου για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μπόλονι στη συνέντευξη τύπου:
"Καλησπέρα σας. Νομίζω ότι χάσαμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Όταν παίξαμε χωρίς χαρακτήρα και αντικείμενο. Χωρίς κίνητρο. Δεν κάναμε καλά τη δουλειά μας. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και όταν συμβαίνει αυτό και η καρδιά και το μυαλό σου δεν είναι παρόντα, δεν είσαι ο ίδιος παίκτης. 

Όπως και στο ματς με τον ΠΑΟ, δώσαμε πάλι ένα δώρο στη φάση του γκολ. Και όλα αυτά νομίζω πως συμβαίνουν επειδή δεν ήμασταν πνευματικά παρόντες στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος ήμασταν λίγο καλύτεροι αλλά ήδη η ΑΕΚ είχε πάρει τον αέρα του ματς. Αυτή είναι η ιστορία αυτού του ματς και νομίζω πως δεν είδαμε τίποτα άλλο. 

Πρέπει να πω συγχαρητήρια στον αντίπαλο που κέρδισε αλλά καμία πλευρά δεν έπαιξε καλά. Και επίσης σε όλη τη διάρκεια των play offs δεν είδαμε καλά ματς. Πολλή νευρικότητα και κόπωση".

Ερ : Στο πρώτο μέρος ο Γκαρσία δέχθηκε κίτρινη και φαινόταν ότι θα πάει για δεύτερη. Ήταν ρίσκο να μείνει στο ματς; "Όχι δεν ήταν. Ξέρετε, είναι λογικό αυτό που λέτε αλλά στο δικό μου το μυαλό δεν ήταν αυτή η επιλογή. Ο Πάμπλο είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας. ήδη ξέραμε πως θα χάσει το επόμενο ματς και μιας και ο Λαζάρ ήταν λίγο άρρωστος προτίμησα να τον προφυλάξω. 

Αλλά επειδή ήσασταν παρατηρητικός στο ματς, πρέπει να είδατε επίσης ότι η δεύτερη κίτρινη ήρθε ξέρετε γιατί; Επειδή πριν λίγα δευτερόλεπτα και λίγα μέτρα πριν ένα πλάγιο της ΑΕΚ εκτελέστηκε πολλά μέτρα παράτυπα. Και όταν βλέπεις ότι ο άλλος κλέβει τόσα μέτρα και ο διαιτητής δεν αντιδράει, ο παίκτης πρέπει να τρέξει με πάθος να κόψει αυτά που δεν κόβει ο διαιτητής. 

Αλλά γιατί δε μιλάτε για τη φάση του Φωτάκη; Εγώ μπορεί να ήμουν μακριά και να μην είδα καλά, αλλά δεν είμαι καινούριος στο άθλημα..

Πρέπει να γίνουμε δυνατότεροι και να έχουμε αυτοσυγκέντρωση. Αλλά μερικές φορές μικρές λεπτομέρειες παίζουν τεράστιο ρόλο. Κι αυτές οι λεπτομέρειες ξεκίνησαν από ένα ματς με τον Ατρόμητο. Όταν λοιπόν σήμερα κλέβεις τόσα μέτρα, εγώ ως αμυντικός είμαι υποχρεωμένος να κάνω φάουλ. Αυτό έκανε ο Γκαρσία.

Τώρα για τη φάση του Φωτάκη, με την εμπειρία των τριάντα χρόνων μου, και βάσει διαίσθησης, πρόκειται για τεράστιο θέατρο, και ο Φωτάκης δεν έκανε τίποτα. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. 

Για τον Γκαρσία όμως έχω να πω ότι οι διαιτητές και οι δύο ήταν πολύ κοντά και νομίζω ότι πληρώνονται για να δουλεύουν. Αλλά να ξαναπώ ότι πρέπει να είμαστε ως ΠΑΟΚ πιο δυνατοί".

Ερ: Θεωρεί ότι οι διαιτητές στέρησαν από τον ΠΑΟΚ την πρώτη θέση; "Αυτό που πιστεύω δεν έχει νόημα. Αυτό που βλέπετε εσείς όμως με την εμπειρία του Ελληνικού πρωταθλήματος ίσως μετράει περισσότερο από εμένα που είμαι εννιά μήνες εδώ. 

Πρέπει να επαναλάβω ότι είμαι λίγο νευρικός και κουρασμένος. Πρέπει να περιμένουμε ως το τέλος, άλλο ένα παιχνίδι. Θα είναι πολύ δύσκολο με τις δύο αποβολές, το επόμενο παιχνίδι. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να χάσουμε ματς στην Τούμπα. 

Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Αν κερδίσουμε το ματς, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάναμε μια πολύ καλή σαιζόν, για το επίπεδο μας. Δεν χάσαμε τίποτα από το επίπεδο μας, και κάναμε μια πολύ καλή διαφήμιση για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Άρα θέλω να είμαι χαρούμενος μετά το ματς και να στείλω τους παίκτες διακοπές γιατί δούλεψαν πολύ φέτος. Ευχαριστώ".
Ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος μετά το τέλος του αγώνα σε δηλώσεις του στάθηκε στην κόπωση κάποιων παικτών της ομάδας ενώ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει την Κυριακή τον Ατρόμητο στην Τούμπα.

Τα όσα είπε:

Αρχικά δήλωσε: "Δεχτήκαμε ένα γκολ σε κομβικό σημείο. Μετά μείναμε με εννέα παίκτες, γιατί ο διαιτητής ήταν πολύ αυστηρός μόνο στα δικά μας μαρκαρίσματα. Ίσως βγήκε η κούραση από τους αγώνες στην Ευρώπη και στο Κύπελλο σε κάποιους παίκτες με πολλές συμμετοχές."

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο που ακολουθεί πρόσθεσε: "Πρέπει να νικήσουμε όπως και να έχει για να μην έχουμε άλλες ιστορίες και όταν τελειώσει η σεζόν να προσαρμοστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο στο Europa League και το πρωτάθλημα."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4